Нема говора о аутокефалности

RIA77

Veoma poznat
Poruka
13.415

Georgije: Za Kiparsku crkvu nema govora o autokefalnosti Crkve Crne Gore, koja je pod jurisdikcijom Patrijaršije srpske​


Za Kiparsku crkvu nema govora o autokefalnosti Crkve Crne Gore, koja je pod jurisdikcijom Patrijaršije srpske. Ovo nije u našoj nadležnosti, saopšto je arhiepiskop kiparski Georgije.

"Sa predsjednikom Crne Gore uopšte nijesmo razgovarali, niti smo pokrenuli bilo koje pitanje koje se tiče Autokefalne Srpske Crkve ili lokalne crkvene vlasti u Crnoj Gori. Ono što je vjerovatno dovelo do pogrešnog tumačenja je moj odgovor na novinarsko pitanje o našim odnosima sa Crkvom Crne Gore.
A ja sam precizno odgovorio da mi imamo odnose sa autokefalnim Crkvama, ističući da Crkva u Crnoj Gori nije autokefalna.
Ovom izjavom nijesam implicirao, niti sugerišem, da očekujemo ili favorizujemo autokefalnu Crkvu u Crnoj Gori", rekao je Georgije.

Milatovićeva služba je 8. juna demantovala navode pojedinih medija da je tokom sastanka Milatovića i Georgija bilo riječi o kanonskom statusu Crkve u Crnoj Gori.

https://www.vijesti.me/vijesti/drus...koja-je-pod-jurisdikcijom-patrijarsije-srpske

Немојте се ложити на туђе коментаре. Све лепо пише.
:)
 

Back
Top