Nelogična osećanja i reakcije

Sokolica_M

Domaćin
Poruka
4.429
Da li vam se nekad dešava da imate reakciju suprotnu od one koja se očekuje u datoj situaciji, čak i vama samima neobjašnjivu i začuđujuću, a opet tako spontanu.. kao da sebe posmatrate u tom trenutku i znate da to nije vaše istinsko osećanje...?

Meni se desilo u nekoliko situacija kada mi je bilo teško ili kada me je pogodila neka priča da počnem da se - smejem! Ili se samo osmehnem, svejedno - neprikladno je potpuno, neprimereno, i što je najvažnije - duboko u meni je drugačije...

Pa neki manji primeri... Eto, sad sam u nekim obavezama koje se prolongiraju i odlažu, a sa njima i moja agonija... usput mi se druge obaveze gomilaju sa strane... a ja sam svih ovih dana tako vesela i svima pričam da sam se očito oprostila sa mozgom... I stvarno mi je fino... :) U ovom mom slučaju valjda sam nesvesno napravila neki ''ventil''...

Ali šta je sa drugim situacijama?
Čime se nelogičnosti u reagovanju objašnjavaju?

P.S. Kucam temu i smešno mi je. :) Ali vi budite ozbiljni.

Desilo mi se jednom, ustvari nama par drugarica, krenule smo kod jedne drugarice da joj izjavimo saucesce jer joj je mama umrla. U kolima crkosmo placuci da nas je taksista gledao i pitao se sta nam je. Kad smo dosli ispred vrata od stana pocele smo da se smejemo ko lude i nismo smele da udjemo dok se nismo smirile. Eto, tako samo odjednom. A stvarno smo bile tuzne

mnogo puta mi se desavalo..
npr., pitaju me, sto ste ti i ON raskinuli?
(a ja sam mnogo patila zbog toga jer sam ga mnogo volela)
ja pocnem da se smejem!!
a, pa da, i kad smo taj decko koji mi puno znaci i ja raskidali, ja sam se smejala kao luda, a on me je gledao kao da sam drogirana...
pre neki dan cekamo u piceriji Jeca i ja na red i slucajno bacim pogled na novine na stolu.
otvorim, pocnem da joj citam crnu hroniku, kao, skocio covek sa zgrade i sl. i pocnem da se valjam od smeha..
opet me svi gledali kao drogiranu...

joj, meni se stalno dogadja da u nekim stvarno uzasnim situacijama pochnem da se smejem....iako mi je stvarno teshko iako sam bash tuzna....ja se nasmejem i onda pokushavam da se kontrolishem....drugarica mi prolazi kroz jako tezak period, a ja nju mnogo volim i teshko mi je kada je vidim takvu. i ona plache i pricha mi neshto, i meni se odjednom pojavi osmeh na licu..i neshto me tera da se smejem, iako ne postoji nishta smeshno!

ili, kada mi je poginuo drug...sedim u sobi i pochnem da razmishljam o tome kako je pravljen moj ormar :confused: ili zashto tepih krivo stoji ili kako se spajaju atomi...i sve tako neke gluposti....i chim pomislim na njega, tako neshto pochne da mi pada na pamet....i onda se i zbog toga ruzno osetjam

Back