Jovanca Micic
Aktivan član
- Poruka
- 1.018
Kako spreciti pojedine lovce da nose pozajmljeno i nelegalno oruzije u lov, i da li se to desava u svim lovackim drustvima?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta podrazumevas pod pozajmjleno>?
moze biti "pozajmljeno" (sistem leva ruka desni dzep) a moze biti pozajmljeno kao ja imam dozvolu za lovacku pusku, a od tebe pozajmim karabin za srndace jer mi je prijatelj predsednik pa nece nikom reci da sam lovio... Kontam da je tako nesto...
Uzmes pusku od komsije, kuma, druga itd. odes u lov i pravis se da si lovac sa svim pravima kao i oni koji su uzeli dozvolu, kupili oruzje i platili lovacku kartu. I ako se nesto desi oni tog dana kao da nisu ni bili u lovu.
Bilo juce. Kupio tata punoletnom detetu pusku, ali ono nemoze da dobije dozvolu zbog raznih prekrsaja JRM, pa se puska vodi na tatu, a koristi je sincic. Juce ubio 4 zeca i svima se hvali. Tata mu inace radi u Opstini i kao niko mu nista nemoze.
e kad to iskorenimo ici cemo u Evropu, ovako mrk !
Ponekad ne razumem lovce... Idu u lov s nekakvim krabinima i sacmarama... Umesto da nabave kalas ili nesto tog tipa rafalno... Kao sto ne shvatam ni ove sto pecaju na crvice umesto da uzmu mrezu ili struju... cak ni grabuljanje nije lose...
Mislim veci je ucinak...
He,he,he,ovo gore je dobro - posten lovac...
Covek bi se i ozbiljno bavio lovom kad bi mogao da ode uclani se,plati kolko treba i setnja.
Al sad da prisustvujem sastancima,okupljanjima,slusam ovo ono,malo sutra,druzenja i odeljenskih staresina mi je bilo dosta u osnovnoj skoli.
Sad jos posten lovac- 1 od milion a i taj je malo uvrnut,znam jednog napola postenog,al napola,svaki od vas je napunio zamrzivac krivolovom i pokrivate se ortacki.
Na kraju - kakva lovacka drustva i bakraci,nek drzava zabrani lov svima il nek ga dozvoli,a ne da mihael sumaher plati 100 000 i rokaj a kome pare idu?
te zivotinje su svacije,svakog stanovnika i sad ce meni neko lov.udruzenje okorelih krivolovaca samo sa papirom da odobrava il zabranjuje lov,pare neko naplacuje a seljaku kome divlje svinje sjebu kukuruz ko ****,on ne sme ni da je ubije - al lovci sa papirom mogu,drz da nabijem!
Nit mu je tata ostavio tu zemlju nit te zivotinje pa ce on da mi odredjuje,e hvala Bogu pojeo sam divljaci brdo i kad god mi se cefnulo.
jest da ne treba divljac istrebiti al da mi neka lazovcina puna lov.prica,pritom gori krivolovac od ikog odredjuje mogu li il ne mogu,e ne moze.
sad cu jos kad odem do ujaka postaviti zicu u vrhu vocara,posto u sumu zalazi, a znam da srne dolaze,zgodno im,imaju i leglo neko,pa kad se uhvati,noz i eto gulasa,sta ce u mom vocaru.
sto ovaj rece kalasnjikov pa opleti i ovako sve i jedan lovac je u zivotu bar jednom bio krivolovac.
samo se prave posteni...
a na stranu sto je sport,ti karabin i optiku a jelen rogove,tte ludake sto idu za trofejima ne razumem,ajde jede ti se divljac pa kokni i na'rani decu,nek jedu zdravog mesa al trofeji...al je musko...
nek uzme luk i strelu i to rucni rad od drveta pa nek lovi,a ne 100 kompleksasa obucenih u maskirnu a sutra da zarati pola bi ih dupe sklonilo,sabiju loncinu kuvane rakije pa u streljackom stroju u hajku ozezi,ljudi,karaktera i sporta...
ovo nije mesto za ovu temu al bas mi je naiso ovaj sa "posteni lovac"...
pozdrav! ljutili se il ne,znate da sam u pravu - virnite u zamrzivac...
pozdrav
A muski je sa puskom,sa par drugara,eventualno psinama ici u lov.
sa puskama odobravam lov na ljude koji imaju s cim i znaju kako da se brane i taj sport se zove rat.
ovi sto bi da pucaju a da ne rizikuju glavu ti bi u lov.
ako postoji lovac koji nije bio u krivolovu taj jednostavno LAZE!
ja ih znam dosta i ne znam ni jednog koji nije nesto upucao a da je bilo u lovostaju ili zabranjeno ako je imao sansu,svaki bar jednom.
tako to o krivolovcima preskocite.
drugo - niko ne rece da ce razapeti zicu Bogu iza nogu,pa da se hvata i muci,nego uz kucu.
sta mislim o lovackim udruzenjima stoji idalje.
Imam i ja pitanje : mom drugu trazio sup ne legalnu pusku i fala bogu nije je nasao , a i nema je posto legalnih ima 5 . Ali tip radi u Austriji i odatle je dovlacio municiju i sva ta municija je bila tada kuci .Posto je kupovao i karabinsku a na grani je nije prijavio ovi mu natovarise na ledja nekakav prekrsaj i oduzese sve oruzje , pitanje je sada dali je bas toliki prekrsaj imati vise metaka u kuci , i na kraju krajeva ko ih nema ?