Nekultura VS bezobrazluk

ne idem flekava ni inace, umem da koristim pribor za jelo, koncic moze da viri (desava mi se)... to su stvari koje se nauce u zabavistu... nemam okolinu koja me na to opominje... uopste, nemam oko sebe ljude od kojih se osecam neadekvatno ili neprijatno. koji ce mi to u zivotu?

bezobrazluk i nekultura... hmmm... najcesece o ovim stvarima vicu unaokolo ljudi koji su sami takvi. ja mogu biti prema bezobrazna (drska) prema nekim ljudima (mada im uvek dam fore), i ni najmanje mi nije zao zbog toga. nisam nekulturna, ali pitanje je kako bi moje ponasanje okarakterisao stanovnik kazahstana ili papuanac.

Uh malo si preozbiljno shvatilaa ovo. Naravno da svako do nas obraca paznju na to da uredno izgleda. Naveshcu par primera da bi razumela shta sam htela da kazem....
PR 1:Rodjendan...Vashe drushtvo je doshlo kod vas, i u jednom momentu vasha drugarica / drug vam se obaraca komentarishuci druga/ drugaricu sa kojim se oboje druzite kako je neobrijan, i ima fleku na majici?
PR 2: Rodjendan...vash drug / drugarica komentarishe zajednichkog druga / drugaricu koji to veche pije pice za picem...(dok se vi pitate iz kog razloga se ne opusti i jednostavno uziva)
PR 3.Atmosfera u bliskom drushtvu je chesto zategnuta jer svako pazi koji ce pokret /pogled/ grimasu/ komentar, da napravi da ne bi ispao glup ili prokomentarisan u drushtvu...

Itd...itd....

Priznacesh ipak postoji razlika...

Uh malo si preozbiljno shvatilaa ovo. Naravno da svako do nas obraca paznju na to da uredno izgleda. Naveshcu par primera da bi razumela shta sam htela da kazem....
PR 1:Rodjendan...Vashe drushtvo je doshlo kod vas, i u jednom momentu vasha drugarica / drug vam se obaraca komentarishuci druga/ drugaricu sa kojim se oboje druzite kako je neobrijan, i ima fleku na majici?
PR 2: Rodjendan...vash drug / drugarica komentarishe zajednichkog druga / drugaricu koji to veche piza picem...(dok se vi pitate iz kog razloga se ne opusti i jednostavno uziva)
PR 3.Atmosfera u bliskom drushtvu je chesto zategnuta jer svako pazi koji ce pokret /pogled/ grimasu/ komentar, da napravi da ne bi ispao glup ili prokomentarisan u drushtvu...

Itd...itd....

sta ovo znaci?
ja citam i citam i citam i ne kapiram, pa reko' da pitam, uopste ne mogu da skapiram sta to znaci (nije ni bitno narocito, ali ja kad se vezem za nesto ne mogu da ne razjasnim do kraja :roll: )
ajd' kad sam vec tu, u BLISKOM drustvu atmosfera nikad ne moze biti ovakva, pa to je glupo skroz...
snobovima niko ne valja, oni su iznad svih, a realno nemaju pokrice za to...

sta ovo znaci?
ja citam i citam i citam i ne kapiram, pa reko' da pitam, uopste ne mogu da skapiram sta to znaci (nije ni bitno narocito, ali ja kad se vezem za nesto ne mogu da ne razjasnim do kraja :roll: )
ajd' kad sam vec tu, u BLISKOM drustvu atmosfera nikad ne moze biti ovakva, pa to je glupo skroz...
snobovima niko ne valja, oni su iznad svih, a realno nemaju pokrice za to...

...:lol:...brzo sam kucala pa sam sluchajno skratila...sad cu ispraviti ...treba da pishe...koji to veche pije pice za picem...:)

PR 2: Rodjendan...vash drug / drugarica komentarishe zajednichkog druga / drugaricu koji to veche pije pice za picem...(dok se vi pitate iz kog razloga se ne opusti i jednostavno uziva)

Itd...itd....

normalno drustvo je razbijeno alkoholom i lakim drogama tako da im nije nista bitno:))
ovi "normalni" unistishe svijet yebote

Mene ne interesuje ovaj deo o snobizmu, to je potpuno druga tema i tu se autor teme jednostavno preveslao....

A bezobrazluk je recimo ponasanje sve javnosti u vezi tzv potpisivanja sporazuma za asocijaciju i pridruzivanje EU. Toliko caka, recimo prednosti su velike kad bude ugovor aktivan, a trenutno nije niti ce skoro biti, pa onda caka da je vec potpisan pa suspendovan, pa onda sugestija da je izbor ustvari referendum....
Iako je sve kulturno.

Back