Nekromaher je kosovski Džordž Vašington

gost 198384

Iskusan
Poruka
5.443
Ova Bajdenova izjava nije tako sveža ali u kontekstu aktuelnih zbivanja dobija jedan novi kvalitet i značenje.

Elem da se podsetimo:
.thumb_21_07_10_23306_xhv.200x301.0075.jpgVice President Joseph Biden: Hashim Thaçi is Kosovo’s George Washington
23. July 2010. | 09:20

Source: EMGportal

Yesterday, the Prime Minister of the Republic of Kosovo, Hashim Thaçi was received in the White House by the US Vice President, Joseph Biden.

.........

Vice President Joseph Biden emphasized that Hashim Thaçi is Kosovo’s George Washington.

Vice President Biden assured Prime Minister Thaçi that Kosovo’s territorial integrity remains inviolable and that law and order should be implemented throughout all Kosovo’s territory.

Vice President Biden emphasized that Kosovo’s future is guaranteed by NATO and the European Union.

ili:

Tači i Bajden pred dan odluke

Džo Bajden i Hašim Tači o razvoju situacije na Kosovu. SAD pružile punu podršku nezavisnom Kosovu, dan pre nego što će Međunarodni sud pravde obznaniti mišljenje o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Potpredsednik Amerike Džo Bajden još jednom je, tokom razgovora sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, podržao nezavisno Kosovo – demokratsko, multietničko i celovito, saopštila je Bela kuća posle sastanka Bajden – Tači.
"Potpredsednik je potvrdio puno američku podršku nezavisnom, multietničkom, celovitom i demokratskom Kosovu čija budućnost leži u evropskim i evro-atlantskim integracijama", navela je Bela kuća.

Bajden je, takođe, ponovio podršku SAD "suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kosova".

Razvoj situacije na Kosovu, Bela kuća opisala je kao "napredak kosovske vlade u ključnim reformama, uključujući jačanje vladavine prava i uspešne integracije manjinskih zajednica".

Kako navode kosovski mediji, Bajden je, na kraju razgovora, rekao da je Tači "kosovski Džordž Vašington".

Poseta Hašima Tačija Vašingtonu vremenski se poklopila sa saopštavanjem odluka Mešunarodnog suda pravde i vestima da SAD vrše ozbiljan pritisak na nekoliko desetina država da što pre priznaju nezavisnost Kosova.

Ono što mene sad zanima jeste;

S obzirom da je Bajden izvesno znao za poremećene sklonosti svog štićenika da li je poredeći ga sa ocem američke nacije hteo da nam poruči sledeće:

1. Da li je Bajden nehotice uporedio oca svoje nacije sa kosovskim kasapinom Tačijem ili je imao na umu Vašingtonovu ratničku mladost u kojoj je pokazao sumanutu svirepost prema starosedeocima Amerike koji su poznatiji kao indijanci?

2. Da li je Bajden tako glomaznim poređenjem hteo da poruči da stoji iza Tačija i svih njegovih postupaka te ga abolira za sva zla koja je počinio?

3. Ako nije imao na umu bilo šta od prethodno sugerisanog da li je Bajden okaljao svijetli lik i djelo Džordža Vašingtona nazvavši jednog zvera njegovim imenom?

I konačno da li je Bajden poručio ostatku sveta ovim glomaznim poređenjem da je nekromaher Tači izuzet iz sistema odgovornosti te da su svi pokušaji da se on privede pravdi u suprotnosti sa politikom Stejt Dipartmenta prema Balkanu?
 

Back
Top