Nekoliko pitanja za sve one koji su protiv ulaska Republike Srbije u Evropsku Uniju.

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska tema.

Svi oni koji se protive ulasku Republike Srbije u Evropsku Uniju, imaju više zajedničkih "izgovora" ali i karakteristiku da ne nude rešenja kao alternativu niti u jednom jedinom segmentu koji navode kao "razlog zašto NE ulasku u Evropsku Uniju".

Naprimer.

"Ne u Evropsku Uniju, jer će se izgubiti Kosovo i Metohija".
Istina, ustavno-pravno Kosovo i Metohija jeste sastavni deo Republike Srbije "na papiru" ali u praksi , na terenu Republika Srbija tamo nema niti jedan jedini atribut efektivne i suverene vlasti, ni vojske, ni policije, ni administracije, ni pravosuđa i dr , a svakim danom sve manje i naroda koji bi davao legitimitet srpskoj vlasti , pa se nameće samo po sebi pitanje, svi ti kojima je "argument" za nepristupanje Republike Srbije Evropskoj Uniji "Kosovo i Metohija", imaju li neki plan, kako promeniti situaciju na terenu, da se vrati efektivna srpska vlast i suverenitet na Kosovo i Metohiju i u kom vremenskom periodu ili je to ostavljeno "na neodređeno"?

"Ne u Evropsku Uniju, jer će to potaknuti iseljavanje stanovništva".
Pitanje imaju li protivnici pristupa Evropskoj Uniji, neki konkretan plan kako da to spreče a da eventualno prisilno "zatvaranje ljudi unutar granica" ne izazove dugoročno socijalne nemire i nezadovoljstvo sa mnogo težim posledicama, nego što je samo iseljavanje u Evropsku Uniju a usled teške ekonomsko socijalne bede, nezaposlenosti i nemogućnosti da se obezbede osnovni uslovi za egzistenciju u Republici Srbiji, ukoliko se "zatvori ispuni ventil" prema Evropskoj Uniji? Da li protivnici Evropske Unije imaju ekonomski plan da od Republike Srbije naprave ekonomski prosperitetnu državu na nivou Nemačke, ili barem na nivou Slovenije, pa da zadrže stanovništvo i povećaju natalitet, koji usled opšte ekonomske bede Republiku Srbiju vodi u demografski sunovrat i katastrofu?

"Ne Evropsku Uniju, jer je alternativa "Evroazujska Unija".
Kako, ukoliko ne postoje kopnene i druge veze sa tom EA Unijom i kakvi su uporedni pokazatelji u trgovinskoj razmeni između Republike Srbije i Evropske Unije i Evroazijske Unije? Koliko bi bilo koristi i da li bi je uopšte bilo od EA Unije?

I drugi "izgovori" ili "argumenti" protiv Evropske Unije nemaju adekvatan odgovor šta je alternativa istoj?

Imaju li protivnici Evropske Unije i jedan jedini kvalitetan odgovor?
 
Poslednja izmena:
Alternativa može biti i neutralnost po svim pitanjima, vojnim i političkim...
Kontra pitanje bi bilo: Ako nas EU zaista želi u uniji zašto nam postavlja ultimatume? Zašto zahteva priznanje KiM ako ćemo opet biti zajedno u EU? Zašto ne bi zajedno i ušli u uniju kao republika Srbija?
Pošto se odgovori naslućuju ja sam apsolutno protiv EU.
 
Alternativa može biti i neutralnost po svim pitanjima, vojnim i političkim...
Kontra pitanje bi bilo: Ako nas EU zaista želi u uniji zašto nam postavlja ultimatume? Zašto zahteva priznanje KiM ako ćemo opet biti zajedno u EU? Zašto ne bi zajedno i ušli u uniju kao republika Srbija?
Pošto se odgovori naslućuju ja sam apsolutno protiv EU.

Nisi dao odgovor koja je alternativa, a postavljena su tri pitanja, pokušaj dati konkretan odgovor, ne na način "da nešto napišeš a niti na jedno pitanje nemaš odgovor".
Znači kako ćeš vratiti Kosovo i Metohiju pod efektivnu srpsku vlast i suverenitet i u kom vremenskom roku?
Dalje iseljavanje i natalitet, plus ekonomija u zapošljavanje?
Treće EA Unija?
 
Pitanje je šta je "alternativa" ako je ima Evropskoj Uniji? Šta se dobija i koja je prednost biti izvan Evropske Unije?
Biti izvan EU ti ostavlja lažan privid samostalnosti, kao, sam krojiš svoju sudbinu i slične šuplje fraze koje naivci žele slušati. Osim toga, ako si izvan EU imaš veće šanse za pljačku tog istog naivnog naroda.
 
Ne razumem koji odgovor očekuješ? Elaborat?
Srbiji ne odgovara da preda KiM da bi "ušla" za 5/6 ili ko zna kada u EU i da li bi uopšte ušla u EU. Srbija treba da gradi svoj put (floskula: i prema istoku i prema zapadu) što će reći da, pošto smo mala (prostorno i brojčano) zemlja moramo da tražimo podršku velikih za naše stavove i projekte a da to ne šteti nacionalnim interesima a to je celovitost teritorije uz naravno privredni rast.
Ako imaš potpisan sporazum sa RF o izvozu proizvoda u RF po povlašćenim uslovima onda to treba iskoristiti ali ne na način da budeš usputna stanica robi iz drugiih zemalja već da sam proizvedeš i plasiraš. Povratiti stočni fond uz znatne olakšice, proizvoditi zdravu hranu...na taj način ostvariti finansijsku stabilnost i polako smanjivati uvoz iz zemalja EU koja se ucenjivački odnosi a koja pri tom izvozi u region i kod nas robu različitog kvaliteta u odnosu na ono što se koristi u "prvom krugu" zemalja EU.
Zašto bi iko hteo da ode tamo gde ga ne žele?
 

Back
Top