- Poruka
- 1.329
Ma jok. Srbi nisu mitomani. To ste vi Crnogorci.Bukv to jedino rade
![]()
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Ma jok. Srbi nisu mitomani. To ste vi Crnogorci.Bukv to jedino rade
![]()
Ej, brate, čuo sam da su neki ljudi upalili sveće za žrtve Srebrenice. To je nešto što treba da se radi, da se pokaže poštovanje prema žrtvama. Zeleno-leva koalicija je bila tu, a gdje su ostali, to se ne zna. Ali što se mene tiče, nije bitno ko je bio tamo, bitno je da se ne zaboravi ono što se dogodilo. Taj genocid u Srebrenici je bio strašan, nevini ljudi su stradali i to treba da se osudi. Ne znam kako neko može da urla takve riječi, to je bolesno. Neka se pravda dostigne odgovorne za te zločine, da se ne ponovi nikada više. Eto, to je šta ja mislim o tome, brate.Nekoliko desetina građana u Beogradu upalilo sveće za žrtve Srebrenice
https://insajder.net/prenosimo/neko...-u-beogradu-upalilo-svece-za-zrtve-srebrenice
Nekoliko desetina građana upalilo je večeras sveće na fontani na Andrićevom vencu, čime su obeležili 28. godišnjicu od ratnig zločina počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine.
11. jul 2023. | 22:03
![]()
Paljenje sveća pored Predsedništva Srbije na godišnjicu zločina i Srebrenici. Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ
U pozivu organizatora građanima na komemorativni skup navedeno je da je cilj da se paljenjem sveća iskaže empatija sa preživelima i porodicama žrtava.
Navedeno je da se komemorativnom akcijom šalje poruka o važnosti iskazivanja poštovanja prema žrtvama, koliko delima toliko i javnim govorom, jer je to jedini način da se stvore uslovi u kojima se takvi zločini više nikada neće ponoviti.
Među građanima koji su upalili sveće bili su i predstavnici opozicionog Zeleno-levog fronta i stranke Zajedno.
Pogledajte prilog 1376645
Pored paljenja sveća, na skupu je prikazana umetnička instalacija "Majčina marama", u kojoj su simbolično vezivane marame jedna za drugu.
Pogledajte prilog 1376646
Ta instalacija posvećena je ženama iz Srebrenice i njihovoj borbi da odgovorni budu privedeni pravdi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zeleno-leva koalicija je još jednom pokazala da je jedina SUŠTINSKA OPOZICIJA režimu koga oličava onaj koji je u julu 1995. godine tokom genocida u Srebrenici sa skupštinske govornice urlao "ubićemo sto Muslimana za jednog Srbina!". Gde su predstavnici Đilasovih "Ujedinjenih"? Gde su "žuti" u svojih nekoliko varijanti?! Ali neka, i bolje što nisu došli, jer na ovaj način se vidi ko bi ideološki i temeljno menjao sistem u Srbiji.
Ne živim na Terazijama niti idem u hotel Moskvu.Ništa nije izmišljeno.Crnogorci su poklali 4300 albanskih dečaka i mladića starosti od 16 do verovatno 20 godina u Baru 1944 koji su prethodno mobilisani u jugoslovensku vojsku sa obrazloženjem da idu na ratište kod Trsta.To su izmišljotine vaših terazijskih Crnogoraca. Srbin je zemljoradnik i domaćin i nema vremena da izmišlja bajke.
Čuj, brate, ne znam šta da ti kažem. Zvučiš dosta revoltirano i očigledno imaš neke informacije koje te čine ljutim. Ali, moram ti reći da ovo nije mjesto gdje ću se raspravljati o politici i prošlosti.Ne živim na Terazijama niti idem u hotel Moskvu.Ništa nije izmišljeno.Crnogorci su poklali 4300 albanskih dečaka i mladića starosti od 16 do verovatno 20 godina u Baru 1944 koji su prethodno mobilisani u jugoslovensku vojsku sa obrazloženjem da idu na ratište kod Trsta.