ScipioAfricanus
Stara legenda
- Poruka
- 89.621
Prosvetli me.Trebalo bi da kontas. Ovako sa daljine covek bi rekao da si dovoljno intelegentan.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Prosvetli me.Trebalo bi da kontas. Ovako sa daljine covek bi rekao da si dovoljno intelegentan.
Неки су уганули копита од утркивања ко ће први запалити свјећу српским жртвама. И боље је овако, да погани не опогане жртве што су пале.Nekoliko desetina građana u Beogradu upalilo sveće za žrtve Srebrenice
Da li je neko iz te "desetine gradjana Bg-da" danas na godišnjicu stradanja srpskih žrtava upalilo barem jednu svijeću za preko 3300 srpskih žrtava u istočnoj Bosni?
Za razliku od njih, medju ovim srpskim žrtvama je bilo mnogo djece, nejači, žena, staraca..
Genocida nad muslimanima u Srebrenici nije bilo.Zlocina da,streljali su zarobljenike.Autosovinisti su ljudi koji mrze narod medju kojim zive i kojem pripadaju.Oni će doći na vlast baš zato što su jedina suštinska opozicija vama. Kao što si mogao da vidiš posle rušenja pod fantomkama u Savamali u izbornoj noći 2016. godine kada su kao nepoznata grupa građana poveli masovne proteste, i kao što možeš da vidiš sada dok traju Protesti protiv nasilja, jedino oni mogu da povedu masovne proteste. Nije vaš lažni opozicionar Đilas smislio proteste protiv nasilja niti njegovi sateliti Demokratska stranka i ostali, niti ih mogu oni organizovati, jer nemaju pristalice (na stranu što je tokom protesta par pojedinaca iz "žutih" varijanti malo iskočilo iz "žute" žabokrečine kao što su S. Milivojević i M. Aleksić), već ih je smislila i pokrenula Zeleno-leva koalicija, a ostali su tražili da se priključe.
Da nije bilo Zeleno-leve koalicije, protesta protiv nasilja ne bi bilo.
Da, prozapadni su, jer su pravi Srbi; neće valjda za Rusiju da budu?!
Da, osuđuju genocid, jer pravi Srbi nikada nisu ubijali zarobljenike!
A taj "autošovinizam" koji spominješ, to ne postoji. To je oksimoron. Izmislio ga je lečeni duševni bolesnik Zoran Ćirjaković.
Naravno da je bio genocid. U Haškom tribunalu su donešene pravosnažne presude za genocid Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću. Republika Srbija priznaje Haški tribunal, i shodno tome sve njegove presude, a za tvoju informaciju saradnju s tim sudom nisu započele "dosmanlije" nego je saradnju sa Haškim tribunalom otpočeo vaš režim još 1996. godine. Da je u Srebrenici počinjen genocid, presudio je i Međunarodni sud pravde u Hagu koji je glavni sudski organ Organizacije Ujedinjenih nacija.Genocida nad muslimanima u Srebrenici nije bilo.
Ma kakav Hag,kakvi bakraci,to je jednostavno zapadni projekat.Lazu k'o kere.Koliko ja znam genocid je kada unistis jednu etnicku zajednicu na nekom prostoru,od kolevke do groba,od bebe do starca,ono sto su upravo Muslimani pod vodjstvom onog Orica ucinili Srbima u okolini Bratunca.E to je genocid.Ovo je bilo streljanje ratnih zarobljenika sto jeste zlocin ali ne i genocid.Naravno da je bio genocid. U Haškom tribunalu su donešene pravosnažne presude za genocid Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću. Republika Srbija priznaje Haški tribunal, i shodno tome sve njegove presude, a za tvoju informaciju saradnju s tim sudom nisu započele "dosmanlije" nego je saradnju sa Haškim tribunalom otpočeo vaš režim još 1996. godine. Da je u Srebrenici počinjen genocid, presudio je i Međunarodni sud pravde u Hagu koji je glavni sudski organ Organizacije Ujedinjenih nacija.
Sa svoje strane, Narodna skupština Republike Srbije donela je 2010. godine deklaraciju u kojoj se implicitno, ali de jure priznaje genocid u Srebrenici, jer se u istoj kaže da Srbija osuđuje zločin izvršen nad bošnjačkim stanovništvom u Srebrenici jula 1995. godine na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde, a taj sud je presudio da se u Srebrenici dogodio genocid. Deklaracija je i dalje na snazi.
https://www.vreme.com/projekat/dokumenti-deklaracija-o-srebrenici/
Pogledajte prilog 1377564
Pogledajte prilog 1377563
Genocid u Srebrenici jeste upravo to - genocid, pošto se sastojao od masovnih, planski provedenih ubistava zarobljenih bošnjačkih muškaraca i dečaka između 12 i 77 godina.Ma kakav Hag,kakvi bakraci,to je jednostavno zapadni projekat.Lazu k'o kere.Koliko ja znam genocid je kada unistis jednu etnicku zajednicu na nekom prostoru,od kolevke do groba,od bebe do starca,ono sto su upravo Muslimani pod vodjstvom onog Orica ucinili Srbima u okolini Bratunca.E to je genocid.Ovo je bilo streljanje ratnih zarobljenika sto jeste zlocin ali ne i genocid.
Ovaj tekst kao da je pisan za Jasenovacke zrtve u ww2.Genocid u Srebrenici jeste upravo to - genocid, pošto se sastojao od masovnih, planski provedenih ubistava zarobljenih bošnjačkih muškaraca i dečaka između 12 i 77 godina.
Vezano za dokaze da se u Srebenici u julu 1995. godine dogodio genocid, a ne "samo zločin", srebrenički genocid je zapravo najdokumentovaniji slučaj genocida u istoriji. Na osnovu prikupljenih dokaza, hiljada fotografija masovnih grobnica, dokumenata, artefakata, snimaka presretnutih razgovora, priznanja učesnika pred sudom i izjava preživelih svedoka, nema nikakve sumnje da se radi o udžbeničkom primeru genocida, a koji se definiše kao namerno, potpuno ili delimično uništavanje nacionalnih, etničkih, rasnih i verskih grupa.
Haški tribunal su osnovale Ujedinjene nacije u maju 1993. godine kao odgovor na masovne zločine koji su se tada događali u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Taj sud je ustanovljen od strane Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u skladu s Poglavljem VII Povelje UN-a, a za tvoju informaciju, tvoja Rusija je glasala ZA osnivanje Haškog tribunala u jednoglasnoj odluci iz 1993. Godine 1993, uz podršku i glas Rusije, osnovan je Haški tribunal.
I sad ti možeš do sutra da ponavljaš vaše radikalsko-julovske mantre kako se radi o mržnji Zapada prema Srbima, kako je to deo globalne zavere Novog svetskog poretka protiv pravoslavlja i slične gluposti koje se mogu čuti u "Ćirilici", ali istorijske činjenice su neumoljive.
Još 2004. godine, jednoglasnom presudom u slučaju Tužilac protiv Krstića, Žalbeno veće Haškog tribunala, presudilo je da masakr počinjen nad muškim stanovnicima tada zaštićene enklave Srebrenica prema međunarodnom pravu predstavlja genocid. Presudu je podržao i Međunarodni sud pravde 2007. godine, a koji predstavlja glavni sudski organ UN-a. Tada je zaključeno da nasilno premeštanje i zlostavljanje između 25.000 i 30.000 bošnjačkih žena, dece i starijih osoba nedvosmisleno spada u delo genocida, zajedno sa ubistvima i razdvajanjem muškaraca koja su se desila tokom tog pokolja.
U godinama 2013, 2014. i ponovo 2019. godine, država Holandija je proglašena odgovornom pred holandskim Vrhovnim sudom i pred Haškim okružnim sudom jer nije učinila dovoljno da spreči više od 300 ubistava Bošnjaka u Srebrenici koja je tada bila zaštićena zona UN-a.
E da, zašto vaš naprednjački režim koji srbuje na sva usta ne usvoji skupštinsku deklaraciju o genocidu u NDH? Imate potrebnu većinu za to. Postoji zahtev da se to uradi:Ovaj tekst kao da je pisan za Jasenovacke zrtve u ww2.
Ne znam,ni meni to nije jasno.Sto ne znaci da se nije desilo.E da, zašto vaš naprednjački režim koji srbuje na sva usta ne usvoji skupštinsku deklaraciju o genocidu u NDH? Imate potrebnu većinu za to. Postoji zahtev da se to uradi:
Pogledajte prilog 1377578
https://jadovno.com/linta-neophodno-da-skupstina-usvoji-deklaraciju-o-genocidu-ndh/
Evo ja znam. Zato što ne radi ni o kakvim rodoljubima već o folirantima i lažnim Srbima baš kao što su to Vučić i Šešelj.Ne znam
Kakvi su da su Srbi su. Za razliku od nekih.Evo ja znam. Zato što ne radi ni o kakvim rodoljubima već o folirantima i lažnim Srbima baš kao što su to Vučić i Šešelj.
?Evo ja znam. Zato što ne radi ni o kakvim rodoljubima već o folirantima i lažnim Srbima baš kao što su to Vučić i Šešelj.
ako bih stavio 25 smajlija ko na onoj mitinoj temi o vaginama bio bi trol pa zato necu.Evo ti na primer Milan St. Protić koji je desničar i monarhista, a prozapadan je.
Za njega ne možeš da upotrebiš tvoj lajt-motiv i da kažeš kako se sa partizanima dovukao u Beograd.
ako vec od tebe zavisi, onda se preseli u sarajevo il bosnu kako ti drago pa radi na tome.Ivana Jovanović
Od nas zavisi da li će „nikome se ne ponovilo“ biti uspešno ili neuspešno obećanje
Ivana Jovanović je aktivistkinja za ljudska prava i programska koordinatorka u Inicijativi mladih za ljudska prava. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.
Bio sam u Sarajevu pre vise od 10 godina zadnji put i prosao kroz Bascarsiju i odmah su poceli da sviraju kada su videli nase tablice.Pa kako su onda ljudi odave dobrodosli tamo, u "staro" Sarajevo ako ovi nisu?
To je pravi genocid a ne ovaj lazni Srebrenicki.E da, zašto vaš naprednjački režim koji srbuje na sva usta ne usvoji skupštinsku deklaraciju o genocidu u NDH? Imate potrebnu većinu za to. Postoji zahtev da se to uradi:
Pogledajte prilog 1377578
https://jadovno.com/linta-neophodno-da-skupstina-usvoji-deklaraciju-o-genocidu-ndh/
Da, znam. Rođeni Kruševljanin, srpski publicista (izdavao je i uređivao časopis „Delo“ i list „Odjek“), političar, jedan od osnivača Narodne radikalne stranke, više puta ministar finansija u Kraljevini Srbiji. Pisac odgovora na austrougarski ultimatum Srbiji 1914. godine. Prvi premijer Kraljevine SHS.jel znas ko je bio stojan protic?![]()
Stvarno? A da li si prošao pored srpskog restorana DVERI, u ulici PROTE BAKOVIĆA, odmah do Baščaršije, vlasnica je izvesna Sarajka imenu Biljana Kljaić? Služe odličnu mućkalicu!Bio sam u Sarajevu pre vise od 10 godina zadnji put i prosao kroz Bascarsiju
Nisam se zadrzavao tu.Da, znam. Rođeni Kruševljanin, srpski publicista (izdavao je i uređivao časopis „Delo“ i list „Odjek“), političar, osnivač Narodne radikalne stranke, više puta ministar finansija u Kraljevini Srbiji. Pisac odgovora na austrougarski ultimatum Srbiji 1914. godine. Prvi premijer Kraljevine SHS.
Stvarno? A da li si prošao pored srpskog restorana DVERI, u ulici PROTE BRKOVIĆA, odmah do Baščaršije, vlasnica je izvesna Sarajka imenu Biljana Kljaić? Služe odličnu mućkalicu!
Pogledajte prilog 1377690
Pogledajte prilog 1377696
Pogledajte prilog 1377694
https://bascarsija.ba/restorani/dveri-d-o-o
https://www.tripadvisor.com/Locatio...ton_Federation_of_Bosnia_and_Herzegovina.html