Neko komanduje svetom, ko?

linch

Ističe se
Poruka
2.482
Koji podaci? Ko svakodnevno granatira Donjeck i Lugansk? Ko permanentno krši primirja i sporazum?
Koliko je djece i civila ubijeno u namjernom raketiranju civilne infrastrukture u Donjecku i Lugansku?
Poruka je automatski spojena:


Znači i tebi su isprali mozak.. žao mi je. I ne bih više sa takvima.
Ne trebaš, prvi, koji su kršili bilo kakav sporazum su Rusi, jer su kršili onog iz Budimpešte 1994, po kojem su Ukrajini garantirali teritorialni integritet, u zamjenu za isporučenje nuklearnog arsenala Rusiji. Da je sva stvar još gora, u tom su im pomogli tada baš Amerikanci, a sa tim činom je Ukrajina postavljena na milost i nemilost Rusije . Istorija ne počne tek nakon Ruskog stvaranja LNR i DNR te aneksije Krima 2014!!!
ponovno niko ne poklada pažnju na one koje su proruski separatisti prognali iz područja LNR i DNR
 

linch

Ističe se
Poruka
2.482
Jaoojjj bože,...naravno da vas neće napasti!
Samo će vam ograničiti dalju sferu moći i uticaja.
Ne, nego će se Rusija izolovati za nekoliko decenija u svoj blok. Sa invazijom na Ukrajinu su probudili klinični mrtav NATO i ujedinili EU kao niko i ništa do sada. Vrednost NATO i EU je porasla u nebo sa tim činom, a Rusije se srozala u blato.
 

linch

Ističe se
Poruka
2.482
Da ne zalazimo na teren teorija zavera. 😁
Činjenica je da sa moćnom Rusijom, geopolitička slika sveta više nije ista.
Putin im je ovog puta jasno stavio do znanja(kao i svojim susedima Švedskoj i Finskoj), šta jedna velika sila može uraditi, bez da ovog puta, bilo koga pita ili da čeka na bilo čije odobrenje, ukoliko s druge strane njeni ciljevi i interesi budu uporno zanemarivani ,ignorisani, a dogovori sa Rusijom i garancije koje su joj date, nepoštovani.
Zanimljivo, da je Ruska ekonomija spala sa veličine ekonomije Italije na ekonomiju veličine Australije, to jest za 30% od 2014. Samo možemo nagađati, koliko će se srozati sad, nakon ovih sankcija. Možda na veličinu ekonomije Norveške?
 

linch

Ističe se
Poruka
2.482
Srbija dobija gas i sirovine iz Rusije po ekonomskoj ceni, ne po ceni koju plaća EU.Inače je u Srbiji sve već i poskupelo!
Zapravo, Srbija plača u prosjeku gas skuplje nego EU. Cene viškova gasa na burzi su visoke jer Gasprom ne želi ili nema kapacitet isporučivati više gasa nego po dugoroćnim ugovorima. Visoke cene gasa, koje vidiš na burzi, su cene viškova, koje prodaju oni, koji imaju višak gasa, onima, koji imaju manjak gasa. Razlog za sve to je veliki skok od čak 40% industrije EU u 2021 godini naspram 2020, kojeg niko nije očekivao, pa se nije niko pripremio na takav rasplet. Inaće u 2020 dobavljaći gasa u EU od Gasproma nisu ni preuzeli količinu gasa po ugovorima, a viškovi su se prodavali po smešno niskim cenama, jer bila potražnja po gasu zbog 16% upada industrijske proizvodnje nasuprot 2019 godini..
 

Mystic+

Legenda
Poruka
69.910
Први пут сам прочитао код Џона Лофтуса, бившег агента ЦИА ко влада светом када је почео писати књиге 1980-тих

Његова процена је тада била око 5000 људи, собзиром да су богати и моћни све богатији и моћнији, а сиромашни и немоћни све сиромашнији и немоћнији, можда је та цифра преполовљена.

Суперолигархија, надолигархија !
 

Manastirka

Elita
Poruka
22.276
U tom ratu najveći gubitnik će biti Ukrajinci, Rusi i Belorusi. Amerima i Evropljanima (EU) se ništa strašno neće dogoditi. cene benzina su bile između 2009 i 2012 višlje nego sada, pa smo nekako preživjeli, jelte.
Americi sigurno neće, još će i profitirati koristeći ovu situaciju.Jedino njima ova situacija, ide u korist.
EU ima već dovoljno svojih problema, gledaće svakako da pritiscima Rusiju primoraju na ustupke, jer joj vojno pa i ekonomski (sankcijama),ne mogu ništa.
Nzm, o kom prinuđenom NATO-u pišeš? Onom koji naoružava onaj jadan i izmanipulisan narod u Ukrajini?
To će im se obiti o glavu, kroz cenu gasa koji će plaćati.
 
Poslednja izmena:

Koslav75

Iskusan
Poruka
5.729
Nije bila članica UN i to znači da se član na koji se svi pozivaju a koji propisuje da članica UN nema nikakvo pravo intervenisati u drugoj članici UN bez saglasnosti SB UN, ne može primenjivati na SR Jugoslaviju.
Занима ме јел ово "лупеташ из главе" или те неко слагао, а ти "наиван" па повјеровао?:kafa:
 

Koslav75

Iskusan
Poruka
5.729
Više od 55% izvoza čine nafta, plin i njihove prerađevine, a većinom se izveze u EU. Tako 45% ukupnog izvoza Rusije završi u EU, a tek 10% u Kini. Važna izvozna tržišta su još Južna Koreja, Turska, Kazahstan i SAD. Osim ugljikovodika važan je i izvoz metala, posebno željezne rude i čelika. Na razne metale otpada 10% izvoza, a 4-5% na dragulje i poludrago kamenje. Drvo sudjeluje s 2-3%. Tako oko 80% izvoza Rusije zauzimaju sirovine u nekom obliku. Prijevozna sredstva, strojevi i elektronika sudjeluju tek od 4 do 6%. Uz to, 41% uvoza plina u EU dolazi iz Rusije, kao i 26.9% uvoza sirove nafte te 46.7% ugljena. Najviše se u Rusiju uvoze automobili, strojevi, elektronika i farmaceutski proizvodi, najviše iz EU (35%) i Kine (20%).
И? Имаш ли благу представу колике су енергетске потребе Кине?
 

Koslav75

Iskusan
Poruka
5.729
Zanemarljive,...u odnosu na teritoriju Sibira, koja leži na gasu i nafti.
Мислим да ниси схватила шта сам хтио рећи, кинеске потребе за енергентима су много веће него што је тренутни увоз из Русије, зато је и изграђен нови гасовод који тек за неколико година треба да постигне пуни капацитет, а прогнозе су да ће се Кина до 2030. изједначити са цијелом континенталном европом по потрошњи, мада је и сад највећи потрошач гаса у свијету, није из приче искључена ни Индија, тако да ми се све чини да ћемо поново имати блокове као у времену хладног рата.
 

Manastirka

Elita
Poruka
22.276
Мислим да ниси схватила шта сам хтио рећи, кинеске потребе за енергентима су много веће него што је тренутни увоз из Русије, зато је и изграђен нови гасовод који тек за неколико година треба да постигне пуни капацитет, а прогнозе су да ће се Кина до 2030. изједначити са цијелом континенталном европом по потрошњи, мада је и сад највећи потрошач гаса у свијету, није из приче искључена ни Индија, тако да ми се све чини да ћемо поново имати блокове као у времену хладног ратa.
Samo što će u tom slučaju, zemlje u bloku plaćati ekonomsku cenu gasa Rusiji, dok će gas EU skupo koštati!
Sankcije se uvode zemljama koje su slabe i ekonomski zavisne ,kao mere političkog pritiska. U slučaju Rusije, to totalni Evropski nonsens!
 

Koslav75

Iskusan
Poruka
5.729

bas kao

Veoma poznat
Poruka
13.142
Tužno jeste,...rat i sankcije koštaju! Važno da Amerika profitira!Ko inače jedino ima koristi od ovog rata.
ma jel vidis da se linch hvali - evropa, koja moze sve da plati, ali zato ubija rusiju u pojam da bi dobila najjeftnije, ne samo gas, nego i sirovine
vidis da samo blefira, svabe jos koriste ugalj, a nuklearke jednom kada se zatvore, kao fol mogu opet da se otvore

Germany Weighs Extending Nuclear Plants Lifespans In Major Russia-Inspired Reversal

Because the preparations for the shutdowns are already so far advanced that the nuclear power plants could only continue to operate under the highest safety concerns and possibly with fuel supplies that have not yet been secured...
"Because the preparations for the shutdowns are already so far advanced that the nuclear power plants could only continue to operate under the highest safety concerns and possibly with fuel supplies that have not yet been secured," Habeck said. "And that is certainly not what we want."

DRUGIM RECIMA
NEMCI RIZIKUJU CERNOBILJ U KOLIKOJ SU PANICI
linch JE TESKI PREVARANT!

vidis da sve laze, a ja sam se zafrkavao, mada je isao americki plin brodovima, ali samo kao ispomoc, eu nema alternativu ruskom gasu, narocito ako se misli da je hidrogen sledeca etapa zelene energije

a to da oni mogu sve da plate, jedva cekam da vidim kako ce da plate ono sto nestane

Chaos Erupts In Energy Markets As European Gas Jumps 60%

 

bas kao

Veoma poznat
Poruka
13.142
Zanemarljive,...u odnosu na teritoriju Sibira, koja leži na gasu i nafti.
Ma, kakvi, ruysi samo cekaju da se podvuce crta, kinezi mogu da kupe od rusa sav gas koji sada ide za eu, nego rusi su kao posteni, nece da raskidaju ugovore... ja da sam rus ja bih vec zavrnuo eurobiji sve slavine, pa bi se pusili.

kinezi prakticno vec vladaju svetom, a rusi su svetski policajac umesto amerike, to su vam cinjenice

Escobar: Follow The Money - How Russia Will Bypass Western Economic Warfare

 

Manastirka

Elita
Poruka
22.276

a bre Milun

Elita
Poruka
23.674
Tolike sankcije Rusiji, svi ujedinjeni protiv njih. Rusija zla,Rusija najgora,Putin najgori zlocinac. Volkswagen nece da izvozi vozila,banke,trgovina,sve vrste sankcija,cak mozda i drustvene mreze da im ugase. Na internetu odnosno Youtube-u trenutno imamo nevidjenu hajku odnosno propagandu protiv Rusije to jest Putina. I svi rade jedno te isto,stavljaju jedne te iste naslove,zapadni mediji. Predstavljaju Rusiju kao najgoru,a nigde ih nije bilo proteklih godina kad se Nato prosirio 5 puta,uprkos sto su obecali Putinu da se vise nece siriti. Sto Putin rece, zapad je Kraljevstvo Lazi. Dodao bih, Kraljevstvo Lazi, Manipulacije i Provokacije. Udjem na Youtube,i sad ocekujem da misljenja budu od prilike pola-pola. Znaci da postoje obe strane. Medjutim,ja tamo vidim samo stvari koje su protiv Rusije. Neko rece pre par dana da su mediji najveci zlocinci 21 veka. Ocigledno je svakom pametnom coveku da sve te vesti i propaganda stizu od jednog te istog izvora, koji se verovatno nalazi negde u senci u UK ili USA. Kao da se dogovaraju. Postoji neki razum koji huska protiv Rusije. Novinari na zapadu i u Evropi,verujem da imaju striktnu listu onoga sto smeju i sto ne smeju da napisu. Pre nego sto za zaposle kao novinari, verovatno prvo moraju da prinesu zrtvu Sotoni i da se poklone. Ako slucajno napisu nesto u korist Rusije,verujem da zavrsavaju u plasticnoj vreci.
centar iz koga se planiraju svi ratovi i stradanja je u srednjoj engleskoj. Zapadni svet kontrolise familja ROTSCHILD, operativni faktor je amerika (preuzela "stafetu" od Napoleona, Hitlera.......), egzekutiva je NATO a svi zapadni politicki ,privredni i finansijski tokovi su pod kontrolom i apsolutnom komandom familje ROTSCHILD.
Program "globalizacija", "Novi svetski poredak" , "zlatna milijarda", "korona", "sida".................sve su to programi ROTSCHILD familije u procesu porobljavanja planete. Krajnji cilj im je da na ljudskim eksperimentima, potpomognuti svim ljudskim naucnim, tehnoloskim.....resursima, pronadju lek za opake bolesti i na kraju za vecni zivot. Mesta u tom svetu ce biti samo za "jednu milijardu" a kada se pronadje vecnost zivota, FAMILIJU ROTSCHILD CE OPSLUZIVATI NEKOLIKO MILIONA .............KOLKO ZA REPRODUKCIJU, RADJANJE NOVIH ROBOVA.
 

a bre Milun

Elita
Poruka
23.674
Nisu Rotsildi i Rokfelerovi stvorili kapitalizam, nego je kapitalizam stvorio njih.
prvi kapitalisti su bili jevrejski trgovci, u Bibliji poznati kao FARIZEJI.....................uz pomoc Biblije i hristove religije, potomci farizeja su napravili embrion kapitalizma............koji je danas izrastao u monstruma i fundament je vladavine potomaka jevreja.....ROTSHILDA. (rokfeler se ne pominje nigde jer njegov uticaj na zapadni svet je samo 10 posto i sluzi kao "glasnogovornik" dinastije ROTSCHILD.)
 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.