Nekada OZON 2O2 nedeljom uvece...

Tadeus

Početnik
Poruka
22
Neka mi ne zamere mladji forumasi sto ovo vadim iz naftalina,ali me zanima koliko je vas provodilo nedeljnje veceri i noci uz OZON 202 i divne price slusalaca istog radija.Proslo je vise od 20 godina, ali sam se setila jedne price iz tog perioda.
Dama i diplomata
Kad diplomata kaze DA to znaci MOZDA,kad kaze MOZDA to znaci NE, a kad kaze NE,to onda i nije bas neki diplomata.
Kad dama kaze NE, to znaci MOZDA,kad kaze MOZDA to znaci DA, a kad kaze DA to onda i nije bas neka dama.
Tema za filozofiranje i prisecanje na osamdesete...

Ah, napokon nova tema.
Kao prvo, Tadeus, radujem se što vidim orangutančiće na tvom avataru.

Drugo, OZON jeste bio kultna emisija.
Danas više nema takvih.
Pričica mi se ne dopada naročito i mislim da ju je pregazilo vreme. "NE" bi trebalo da znači "NE", kao što bi "DA" trebalo da znači "DA" - uvek.
Osamedesete su bili poslednji trzaj pred bedu koja se obrušila na nas.
Ja naročito pamtim muziku - "Duran, Duran", na primer, i jednog dečka u koga sam se zaljubila samo zato što je ličio na Sajmona Le Bona. Sreća te se i on zaljubio u mene, jer sam ga podsećala na Blondi.
Pamtim da je tada Beograd bio svetska metropola. S druge strane, pamtim nestašicu kafe i toalet papira. Danas to izgleda smešno, s obzirom na to šta smo sve preživeli u međuvremenu.
No, nostalgija nema toliko veze sa realnim protokom vremena, koliko sa individualnom čežnjom za prohujalom mladošću.
Preko OZONA mi je jedan romantični dečko, svake večeri, slao dirljive poruke.
Danas nema OZONA, a dečko je postao viđeniji političar, bez trunke romantike ili topline u sebi.

Pamtim da se vodio "rat" izmedju devojcica koji Tejlor iz Duran Duran je najlepsi.Pamtim prenose izbora za Hit nedelje na toj istoj DVESTADVOJCI i vrisku devojaka iz publike da pobedi Duran Duran, a pobeda se merila decibelima iz publike....Pamtim sredom DISKO-TOP 15 ....Pamtim Bajagu i Instruktore i Jahace magle... Pamtim EKV i Ovo je zemlja za nas....Pamtim Jonija Logana i Evroviziju...Pamtim kultni film Devet ipo nedelja...Pamtim Makarsku i letovanja.....Pamtim.....

Krajem osamdesetih proslog veka u Hilandarskoj se okupila chudna druzina...Miki Varvarinac,Gordan,Mali Graditelj,Dragica pesnikinja,Pustinjak...cekasmo u Sumatovcu...
Svi mi smo bili Ozonci i Darko Kocijan nas je pozvao da uredimo sami jedan Ozon...Bilo je to divno vreme kada jos nije postojao vrhunski izum Vavilonskog carstva-racunalo.Bilo je to i divno druzenje a poruke licne prirode su iz veceri u vecer postajale sve kvallitetnije...Zatim je dosao i Ozonov konkurs za kratku prichu...Sada je to vreme prekriveno hodnicima secanja tamnog vilajeta...
Ozon je bio nesto predivno i uvek ce charolija te radosti ziveti u srcima onih koji su je makar jednom iskusili....
Pozdrav svim Ozoncima...Pustinjak.

Zimska olimpijada u Sarajevu 1984.
Plitke Starke( moze i da nisu original)
Slofjanke u svim bojama a posebno neznim pastelnim tonovima.
Pantalone farmerke "pumparice"
Drecave rukavice bez prstiju ili samo jedna.
Live Aid i opcinjeno zurenje u TV
Falko i DZini
Crvena jabuka i Sa tvojih usana
Prvi video rikorder i snimanje svega muzickog na TV-u
Hit meseca i Duca Markovic.

IMA JOS......

Tesne kožne pantalone.
Cipele sa metalnom potpeticom.
Kim Vajld.
Erika Jong - "Strah od letenja" i "Kako spasiti vlastiti život".
Diskoteke "Bona fides", KST.
Koncerti u SKC.
"Šarlo akrobata".
Kastaneda.
Šou Olivera Mandića, "Beograd noću".
Madona.
Picerija na tadašnjem trgu Marksa i Englesa, a danas Nikole Pašića.
Anarho-liberalna predavanja na Filozofskom.
Cigarete "Saratoga", uz konjak "Skenderbeg".
Autostop do Biograda na moru; putovanja u London bez viza i sa dinarima.

Bese i neki serijal kratkih prica... nesto o nekom kapetan Jordan-u... neki slusaoc valjda pisao za svaku nedelju...
Milion puta sam cuo Jednoj Zeni Zlatka Manojlovica koja bese valjda isla pre ili posle OZON-a.... javljase se portiri i cuvari u fabrikama sa drzavnih telefona... zvao i ja jednom... poruka...

Ne bese li OZON neka skracenica?

Zan Michael Zar je bio dok je vodi Vlada.Kasnije je Darko promenio spicu...ali Sasa Lokner je pustao divnu muziku....Ljudi ko je slao poruke za Ozon...ja svoje jos cuvam u svesci i ako zelite mogu poceti da Vam ih pisem...Jako mi je draga ova tema i ja sam je jednom zapoceo na ovom Forumu...Tadeus,potpuno te razumem,kada se prenesem u to vreme samo divne emocije...predivno je bilo...Pozdrav svim Ozoncima.

rasla sam uz ozon.
uz tranzistor, ušuškam se u krevetu i zapisujem, ma sve sam zapisivala!
kako su to za mene bile važne stvari!
kod mame na tavanu u tajnoj škrinji pored slika bivših ljubavi i karata iz bioskopa, pozorišta, muzeja...
je i Dunhill blok sa ozon porukama, i pričama....

A nerviralo je kada se spremis da snimis muziku sredom i cucis uz kasetofon ponavljam kasetofon i cekas da pocne da bi pritisnuo REC a kad se cuje u pola numere 'DISKO TOP PETNAEST".Sizela sam zbog toga.Uzgred kako ste nabavljali kasete i koje su bile "najbolje"(hrom dioksid ili metal ha ha ha)?

metalke naravno i tdk:)
stizale u celofanu iz švajcarske,
a onda su otkrili neke %&('&%%$ koje su bile super jeftine, pa mi donesu brdo..
a ja pozelenim.
i posteri u prirodnoj veličini,u delovima, pa juriš na andrićev venac u knjižaru da kupiš, da ne ostaneš bez nekog dela:)
mada su neki i fotokopirali...
eh baš lepo:) a grickanje jumbo kikiriki table sa šećerom?

Podsetila si me Pajamaco na casopise iz tog doba.ROCK u nenormalnom formatu i u staroj verziji i u novijoj,ITD,START ( koji se kupovao u nasoj kuci samo navodno zbog tekstova, a nista duplerica) DUGA ( sa kolumnama pokojne Dade Vujasinovic) i istorijski broj NOVOSTI 8 sa golim poprsjem Lepe Brene...

sinclair spectrum 1982. ha ha ha...ipak, mislim ada su maxell kasete bile najbolje. dolby A i B...gospode, čitava večnost je prošla od tada.
a to za OZON - slušala sam ga samo kad je vlada vodio....posle više nisam. nije mi se sviđalo, nije mi to više bilo to.

Omladinsko Zabaviste Obicno Nedeljom. To je taj :) Nadobijao sam se knjiga sprocu nagrada "Poruka nedelje" (ili kako su vec zvalo). Imam negde oko 300 objavljenih poruka, sve se mislim da ih pretocim u knjigu al vidim da su se neke prosirile tijekom godina u grafite i citiranja... Na kraju mozda zavrse na netu kao free pdf :)

Back