Neka zazvoni i zazvecka (hvatači vetra)

Poli46

Stara legenda
Poruka
84.023
Wind chimes: Create the melody of wind chimes with colorful beads that are available
in your stash or in your craft storage. They will look simple and lovely.
Dakle to su vetrena zvona ili zveckalice koje možete napraviti od stvari koje imate negde
u ostavi,Važno je samo da vetar u dvorištu ili terasi zanjiše vašu zveckalicu i moći ćete
da čujete vesele zvuke.Cevi i razni metalni ili stakleni komadići daće različite zvuke..
234acc1ac6934dc6c857c8e9dadae8a2.jpg

3b32588deeb07c18eabba4b258660f24.jpg
 
VAZDUŠNA ZVONA
(WINDCATHER)





Lepa dekoracija za vaše dvorište, terasu ili balkon.
Kada vetar dune bambus se pomera, a njihovi dodiri proizvode interesantne zvukove, otklanjajući negativnu energiju i prizivajući lepe dogadjaje


Feng Shui -Bambus zvona

1623352496429.png


Vazdušna zvona jedno su od najsnažnijih i najefikasnijih Feng Shui lekova.
On su divni zaštitnici protiv upliva negativne energije.
Kao deo klasične Feng Shui kure plasiraju se sa ciljem usmeravanja energije, ili promene njenog toka, za uravnoteženje svih konfliktnih energija, bez obzira da li se radi o suprotnim energijama (vatra-voda), o balansu pojedinih prostorija ili celog doma.
Vrlo često se upotrebljavaju kao graničnici između prostora koji nose različit energetski naboj shodno različitoj nameni.



Kada se primenjuje sa ciljem zaštite u Feng Shui praksi vazdušna zvona ne trebaju posedovati nikakve ukrase, jer oni nemaju konstruktivnu svrhu, a ukoliko su još i oštrog oblika mogu i sami postati izvorom negativne energije.

Ovo se ne odnosi na autentične kineske simbole, mnogi tradicionalni kineski zvončići na sebi imaju simbole sreće, harmonije, zdravlja, pagode, yin-yang.
Važno je samo upoznati se sa simbolom koji je prikazan, kako biste ih pravilno odabrali i plasirali.
Zvončići nisu skulpture i nije neophodno da uz njih vise neki drugi predmeti. Dobar izbor su uvek oni tradicionalnog stila.

Ako ih želite koristiti u Feng Shui svrhe, vazdušna zvona moraju imati šuplje cevčice, s obe strane i celom dubinom. Ovo je kanal u kome se vibracijama dešava transformacija energije, pa su u ovakve svrhe zvončići sa punim cevčicama potpuno beskorisni.


Ukoliko se zvončoći koriste kao zaštitno sredstvo sa ciljem prevazilaženje dejstva lošeg ugla drvene zvončiće okačite na severoistoku i jugozapadu.
Ukoliko se koriste kao korektivno sredstvo treba ih okačiti na istok i jugoistok.
Broj cevčica takođe igra važnu ulogu. Vazdušna zvona koja služe za transformaciju neblagonaklone energije treba da broje šest cevčica. Ukoliko ih koristite da bi većali energiju nekog sektora, birajte neki od povoljnih brojeva shodno njihovom obeležju, za povoljan broj u principu smatraju 4, 6, 7, 8 ili 18 cevčica.
Ne postavljaju se nikada iznad mesta za sedenje, i direktno iznad vrata.
preporuka je da se kače visoko u prostoru kako bi ohrabrili Chi da teče ka gore, na mestu gde postoji strujanje vazduha.

35869.jpg
 
Ukoliko niste Feng Shui orijentisani , Hvatači vetra mogu za vas biti jednostavno zanimljiv ukras na terasi , balkonu i u vrtu ....
Osim bambusa , mogu se koristiti i drugi materijali ...
Bitno je da ih vetar pomera , pri čemu oni proizvode zvuk ...Zveckanje...

(Meni se najviše sviđaju od bambusa :) )
Zanimljivo je kako ništa na netu ne može da se nađe o pojedinim stvarima , pa moram da improvizujem i da smišljam sama tekst ....:mrgreen:
 

Back
Top