Neka pitanja u vezi sa Wordom

1 inch je 2.52 cm

Ako pod cirkularnim pismom podrazumevaš isti šablon koji ide na više adresa (menjaju se samo podaci o primaocu i/ili još neki podaci koji se odnose na konkretnog primaoca) onda to možeš da odradiš preko opcije Mail merge (nalazi se u meniju Tools, tačan položaj se razlikuje u zavisnosti od verzije worda).

Za navodnike: Tools -> Autocorrect -> AutoFormat As You Type -> potvrdi se Straight quotes with smart quote
Zelena linija: Tools -> Spelling and grammar -> Options -> ukloni se potvrda sa "Check spelling as you type". Ovde je nepotrebno i "Check grammar".

sorlaag

Za navodnike: Tools -> Autocorrect -> AutoFormat As You Type -> potvrdi se Straight quotes with smart quote

Hvala ti na ovim objašnjenjima: puno si mi pomogao. Nakon doterivanja opcija, uistinu u novim dokumentima mi kuca samo željene uglaste (»«) zagrade. No u starim dokumentima, radi po starom, pravi tačkaste navodnike (""). Kako su đavolski napravili ovaj Word? Pokušao sam preko replace stvar regulisati, pa odjednom nekih 1300 tačkastih znaka navoda zameniti uglastim, no Word nije prihvatio takvu procesnu zamenu,... Jedino preko copy-paste dozvoljava izmene, no ko će to uraditi 1300 puta da bi željeno estetski doterao tekst,...

Naredno pitanje: U načelu, header znam napraviti. No kako izvesti ovo: kako u jednom ISTOM word dokumentu napraviti da nam npr. od 1 do 10 strane bude jedan tekst-header, a od 11 pa nadalje drugi? Ako na nekoj stranici ne želimo da imamo nikakakav header, šta učititi, kako to isposlovati?

Imam u Wordu okvir sa slikom unutar nje, a u pratećem tekstualnom delu, desno od slike (vezano za nju u paralelnom tabelarnom okviru), obiman tekst, objašnjenje uz sliku. Taj obimniji tekst je isposlovao da mi slika ne bude u središtu okvira, već priljubljena uz gornju ivicu okvira. Kako isposlovati da se po vertikali slika postavi tako da bude u sredini okvira? Levo-desno već sliku lako centriram, kao što to radim sa slovima u tekstu,...

Back