Neighbours from hell

E moj prvi komsija zivi na 45 minuta od mene. Ovde u ovoj vukojebini, svi zivimo po rancevima, gde svaka kuca ima dvoriste celo brdo... Moj komsija je star 93 godine, deca ( njih 15 su razbacani svuda, neki u inostranstvu a neki po Srbiji) dodju samo na leto da mu pomognu kositi i vodu nositi... Inace njegov konj je uvek kod mene, jer je podivljo, i zbog toga sto sam trazi sebi hranu veoma je mrsav kao neki veci Hrt... Iako je moj deda umro pre 4 godine, on i danas pita kako je i de je... A do grada nije bio vec desetak godina...
Malo dalje ima jedno selo od 5 kuca... Tu postoji jedna domacica (opstepoznata baba Ruza) koja je 93' kalasnjikovom zaustavila napredovanje muslimana i omogucila nasoj zaspaloj vojsci da uzme oruzije i pocne da se brani... Iako su joj posle toga oduzeli automat, i dan danas nosi kuburu svog pradjeda dok sa svojih ko zna koliko godina cuva kravu...
Sa druge strane u Crnogorskoj teritoriji, zivi jedan cica Marko ciji je med pravi eliksir zdravlja... Takav med se moze naci samo kod njega, a on ga ne prodaje i poklanja ga samo prijateljima... Njegov med, je tajna...
A na granici sa Srbijom, imam komsiju koji ima 107 godina, nema ga sta videti, ali treci zubi (jako sitni i vise kao iglice) su mu narasli:) Inace, svi smo jako dobri jedni s drugima, i nemamo nekih vecih svadja... I ovde mozete da pustate muziku kaku hocete, i koncerte da pravide u dvoristu... Mozete da setate goli, ili da pravite streljanu... Sumari dolaze jednom godisnje al su nam neki rod, pa vise dodju na rakiju no sto gledaju sumu, a racuni se takodje placaju jednom godisnje... Mada smo vecinom svi oslobodjeni toga posto je struja besplatna za stare, a vodu uzimamo sa izvora... grejemo se na drva, a zemljiste je 7 kvaliteta tako da ni porez ne placamo:):):)

E moj prvi komsija zivi na 45 minuta od mene. Ovde u ovoj vukojebini, svi zivimo po rancevima, gde svaka kuca ima dvoriste celo brdo... Moj komsija je star 93 godine, deca ( njih 15 su razbacani svuda, neki u inostranstvu a neki po Srbiji) dodju samo na leto da mu pomognu kositi i vodu nositi... Inace njegov konj je uvek kod mene, jer je podivljo, i zbog toga sto sam trazi sebi hranu veoma je mrsav kao neki veci Hrt... Iako je moj deda umro pre 4 godine, on i danas pita kako je i de je... A do grada nije bio vec desetak godina...
Malo dalje ima jedno selo od 5 kuca... Tu postoji jedna domacica (opstepoznata baba Ruza) koja je 93' kalasnjikovom zaustavila napredovanje muslimana i omogucila nasoj zaspaloj vojsci da uzme oruzije i pocne da se brani... Iako su joj posle toga oduzeli automat, i dan danas nosi kuburu svog pradjeda dok sa svojih ko zna koliko godina cuva kravu...
Sa druge strane u Crnogorskoj teritoriji, zivi jedan cica Marko ciji je med pravi eliksir zdravlja... Takav med se moze naci samo kod njega, a on ga ne prodaje i poklanja ga samo prijateljima... Njegov med, je tajna...
A na granici sa Srbijom, imam komsiju koji ima 107 godina, nema ga sta videti, ali treci zubi (jako sitni i vise kao iglice) su mu narasli:) Inace, svi smo jako dobri jedni s drugima, i nemamo nekih vecih svadja... I ovde mozete da pustate muziku kaku hocete, i koncerte da pravide u dvoristu... Mozete da setate goli, ili da pravite streljanu... Sumari dolaze jednom godisnje al su nam neki rod, pa vise dodju na rakiju no sto gledaju sumu, a racuni se takodje placaju jednom godisnje... Mada smo vecinom svi oslobodjeni toga posto je struja besplatna za stare, a vodu uzimamo sa izvora... grejemo se na drva, a zemljiste je 7 kvaliteta tako da ni porez ne placamo:):):)

Genijalno! :mrgreen:

Ovako u mojoj zabiti u samom centru zive pocecu sprat po sprat pa cu se nadovezivati dok ih sve ne objasnim;).
U mom ulazu doslo je do smene generacija ogomne u zadnjih deset godina.
11 ljudi je umrlo i to sve nekim cudnim redosledom.
Na prvom spratu tacnije u podzemlju jer to nije ni prizemlje koliko je nisko fakticki je pod zemljom.Sirota zena ziva je saranjena makedonka stara koja pije kao smuk i vecito po mrklom mraku izlazi da bi sredjivala cvece u javnom dvoristu zgrade ispred svog prozora bez ikakvog prava.Cvece izgleda odlicno sa obzirom na doba kad izlazi da ga sadi i krese.Inace javi se s vremena na vreme kad je trezna njeni ko zna gde su cuo sam da su dosli pre 2 meseca prvi put od kako je ona tu.A verujte vec je poduze tu iako nije prvi stanar u toj zivoj grobnici.Stalno psuje kada je pijana i laje na svakoga kako joj gazi cvece iako nije imala nikakvo pravo da ga tu sadi.A potom zajeca tako tuzno da svi kerovi pocnu da zavijaju sa njom.Jedan cica iz susedne zgrae kaze da sluti zlu jer kada god psi zavijaju sa njom neko baci kasiku.Zali se kako joj se kanalizacija izliva u wc kada je zapusen glavni odovod koji je pod njenim prozorom na nekoliko metara.To je prica od makedonki sa prizemlja inace nema nista licno protiv nje osim da ne zamascuje kvaku na zadnjoj strani zgrade ko zna cim jer sam se jednom zajebao i uhvatio za to i umalo dusu nisam povratio.Od tada vrata otvaram nogama na sta mi ona stalno skrece paznju da cu ih razvaliti a ja nema srca da joj kazem da opere ruke.

U prizemlju ili takozvanom prvom spratu koji zvanicno to jeste a ne kao onaj suteren od malopre sa leve strane prosle su 4 familije i sada je privatna ambulanta.Prve familije se ni ne secam jer nisam ziveo u toj zgradi i bio sam jako mali.Znam samo da su bili madjari i da nisu mnogo stupali u kontakt sa ljudima iz moje zgrade.Posle njih su dosli jedna familija koja je izbegla 92,93 iz hrvatske jako kulturna i vaspitana familija sa dve cerke i starom bakom.Cerke obe lepe i pametne ali ova jedna je iz meni nejasnih razloga stalno imala sukobe sa momcima iz jvarat jer pored sve njene lepote i pameti odavala je utisak lake devojke sto je totalna suprotnost od onoga kakva je inace.Mladja je samo cutala i to je sve ali u skoli sve same 5-ce.96 su se odselili da bi se tu doselili jedan mladi bracni par koji je bio ok sa svima i nisi ni znao da su tu koliko su bili mirni.Sve u svemu skroz cool likovi kratko su tu bili mozda godinu dana.Nakon njih dodje jedan probisvet visolo skolovan covek da ga neimenujem tu.Nabavio prelepu sekretaricu koju je ubrzo zatim smuvao na njenu zalost jer ne shvata sa kakvim je moronom dosla u kontakt.Kasnije se seli i idaje stan toj klinici i oni sada tu prave haos ulaz pun matoraca i penzionera koji stalno nose neke nalaze i mene zaustavljaju da im citam sta pise i ko zna sta sve mi vec ne pokazuju a meni je vec pun **** svega toga i niih i molim boga da odu odatle sto pre.

imam baš divan komšiluk.. E ovako: prvi sprat - fini ljudi, nemam komentara.. drugi sprat - manekenka sa familijom, i voditelj sa familijom - fini ljudi, nemam komentara.. treći sprat sa desne strane su umrli a bili su fini a sa lijeve su živi i fini su, na četvrtom spratu lijevo su neki novi a desno su moje dobre komšije, ali baš dobre.. To je četvoročlana porodia - otac, majka, sin i ćerka.. Sa njihovim sinom sam se non - stop la autićima kad sam bila manja, ćerka je bila mudra, ali sam je obožavala.. Na petom spratu - lijevo neke ''njunje'', dosadni ljudi strašno.. A desno živim ja to je jedna divna petočlana porodica :D.. I na šestom spratu žive muslimani - baba, muž, žena i njihov sin(5 god).. muž je prije 10 god kada se skijao klepio u bukvu i od tada nije baš najčistiji, žena je sama po sebi luda, po čitav dan se dere na babu koja joj ništa ne radi, **** joj sve po spisku.. mali je od njih poludio, sve žensko vata sa dupe, napaljeno do bola.. a baba je poluđela od svih njih zajedno.. baba ima 7, 8 đece i samo joj je ovaj sin što živi sa njom tu, a ostala đeca su joj po njemačkoj, americi.. leše para ka' ludi a ovi crkavaju od gladi.. mjesečno im pošalju po 500€ ali ova žena kaže: ''šta mi je 500€, ne mogu poslat' više, govna jedna..''.. lakomo na pare.. da ih ona zarađuje, znala bi šta je 500€.. al' ludo svako.. oni ne biraju ni vrijeme ni mjesro za svađanje.. redovno uveče oko 3, 4 sata možeš čuti vrisku..:lol:

a da, u ulazu do mene, živi jedan đed, stalno je na balkonu i posmatra ko dolazi, ko odlazi, šta nosi, šta odnosi.. a kad god prođem on me pita: ''a Mile, đe si to bila, šta si to fino kupila, a đe sad ideš, kod koga, šta ćeš tamo'' i tako.. I zovu ga carina..:lol::lol:

Hvala bogu ja sam u stanu, ali u mojoj zgradi zive najmanje 3 ludaka.Jedan se leti oblaci kao da zivi na Severnom polu , za jednog pricaju da je ubio jednu zenu a treci :Svako vece se dere toliko da niko ne moze da zaspi!!!

Aaaaaaaax...
Great topic...

Znaci meni je u zgradi sooper. Okruzena sam frendovima. Ali ono sto je najbitnije jeste to da u mojoj rodjenoj zgradi zivi moja najnajnajnaj frendica!!! (3 sprata iznad mene) tako da mi je sve sooper....

Imam anagdotu. Dva decka, blizanci su, i njihova sestra, u roku od 5 dana slometali su se dva puta, dvoje od njih, sa bicikla, i to su se bas povredili. I pricam ja sa tom devojcicom o tome i pitam je "Jel vi imate, vas troje, samo jednu biciklu?", Ona kaze samo jednu. Ja rekoh "Dobro je", a ona kaze "Da imamo dve bicikle vise bi padali? :-)", ja rekoh "Na to sam i mislila" :-)

Back