Nehigijenska naselja

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
Takodje, i na Cukarickoj padini na iskljucenju posle Ade svi poklopci na sahtovima nedostaju tako da postoji velika mogucnost da autom overite rupu. Preko puta Cukaricke padine je takodje nehigijensko romsko naselje ciji stanovnici kradu te poklopce.

Takodje, i na Cukarickoj padini na iskljucenju posle Ade svi poklopci na sahtovima nedostaju tako da postoji velika mogucnost da autom overite rupu. Preko puta Cukaricke padine je takodje nehigijensko romsko naselje ciji stanovnici kradu te poklopce.

Ne znam koliko ti često prolaziš Čukaričkom padinom, ja svaki dan.
Cige ladno počinju sa izravnavanjem onog brdovitog dela iznad svojih straćara, pa možda čak podignu i ciganjske zgrade. Ili se samo obruše na ulicu.
A ona zgrada stare osnovne škole na izlazu sa padine koju su okupirali trebala bi da bude očišćena od te gamadi, sterilizovana i stavljena pod zaštitu, ako ne države, barem Čukarice jer to je zgrada stare škole od pre cca 100 godina i koja bi po mom mišljenju trebala da bude stavljena pod zaštitu

Poslednja izmena:
Погледајте тај видео. Човече, не могу да верујем какве агресивне паразите држимо у граду. Не само што хоће привилегије какве нико нема (нпр. бесплатна струја, бесплатан смештај, непостојање пореза), већ су спремни и да бране своје "право" на те привилегије физичком силом.

Ја сам мислио да они само просе уместо да раде. И то не зато што су неспособни за рад, већ зато што им се исплати. Али њихов безобразлук по својој прилици превазилази и ту димензију.

Ne znam koliko ti često prolaziš Čukaričkom padinom, ja svaki dan.
Cige ladno počinju sa izravnavanjem onog brdovitog dela iznad svojih straćara, pa možda čak podignu i ciganjske zgrade. Ili se samo obruše na ulicu.
A ona zgrada stare osnovne škole na izlazu sa padine koju su okupirali trebala bi da bude očišćena od te gamadi, sterilizovana i stavljena pod zaštitu, ako ne države, barem Čukarice jer to je zgrada stare škole od pre cca 100 godina i koja bi po mom mišljenju trebala da bude stavljena pod zaštitu

Ta zgrada je fenomen koji me je uvek intrigirao. Lici na neki polulogor iskreno.
Ja sam mislio na onaj deo preko puta ulice Obalskih radnika, tu je isto ruglo i svaki saht nedostaje na ulici.

Погледајте тај видео. Човече, не могу да верујем какве агресивне паразите држимо у граду. Не само што хоће привилегије какве нико нема (нпр. бесплатна струја, бесплатан смештај, непостојање пореза), већ су спремни и да бране своје "право" на те привилегије физичком силом.

Ја сам мислио да они само просе уместо да раде. И то не зато што су неспособни за рад, већ зато што им се исплати. Али њихов безобразлук по својој прилици превазилази и ту димензију.
Mislim da je to delom i zbog stavljanja u zastitu na njihovu stranu nevladinih organizacija. Znaju da ako im se obrate imaju velike sanse da ispadnu zrtve iako to nisu.

Ta zgrada je fenomen koji me je uvek intrigirao. Lici na neki polulogor iskreno.
Ja sam mislio na onaj deo preko puta ulice Obalskih radnika, tu je isto ruglo i svaki saht nedostaje na ulici.

Ne znam dal znaš kako je izgledala pre 15-20 godina.

Mislim da je to delom i zbog stavljanja u zastitu na njihovu stranu nevladinih organizacija. Znaju da ako im se obrate imaju velike sanse da ispadnu zrtve iako to nisu.

Da li stvarno veruješ da se cigani (ali mislim na prave cigane - ne one predstavnike cigana u vladi) ikome izašta obraćaju?
Bole ih teki i čkepi...
Oni mogu sve što drugi ne mogu.
Gladni nisu sigurno.
Bosi i goli su samo po potrebi i to samo deca - kad "mama" krene u žickanje na -10 sa golim detetom u rukama.
Imaju gde da žive (pa makar i ta kartonska naselja) Pitam se dal' bi meni neko dozvolio da dignem jednu kartonsku kuću. Npr. u Košutnjačkoj šumi - koju su nedavno počeli da brste i okupiraju.
Struju kradu sa bandera - mi je plaćamo. Takođe kradenu vodu rasipaju za natapanje papira i kartona - mi je plaćamo.
Voze improvizacije po Obrenovačkom putu, Ibarskoj magistrali. Zašto neko da robija ili nosi na duši kretena.
Jel su im "kola" prošla tehnički pregled? Jel su registrovana? Jel imaju OBAVEZNI set za prvu pomoć? Jel imaju rezervne gume? Jel uopšte imaju vozačku, saobraćajnu dozvolu? Jel bi uopšte mogli da je imaju, tj. jel imaju LIČNU KARTU? Znači jel postoji dokaz da uopšte postoje?
Jel plaćaju prevoz gsp-om? Itd. Itd....
Šta bre oće više?

Poslednja izmena:
Mora da ima razlog zbog koga se tako ponasaju. U principu, u toku je dekada Roma, a znam licno pandure koji izbegavaju da ih cimaju zbog kasnijeg povlacenja po sudovima zbog diskriminisanja na rasnoj osnovi.

Iskreno, dosadili su mi sa tim svim neredom koji prave, sa prosjacenjem, kradjom i slicno.
Nisam pristalica bilo kakve podele na ovakve ili onakve - ali Cigani imaju neprijatno mnogo sunarodnika koji im srozavaju ugled.

Vise puta sam se uverio da probleme vrlo cesto prave sami sebi.
Prvi primer - zalili su se "da su ih ogradili", tamo kod Belvila... E pa, nisu njih, oni su se pribudzili uz naselje, nego su Belvil ogradili - naselje ima visoke bezbednosne standarde. A Cigani su se valjda zalili sto su ih odsekli od "trzista"... ali mene za to nije briga.
Drugi primer - koji bi mogao da ide i pre prvog... Pri nastajanju nelegalnog naselja kod pomenutog Belvila je bila u pitanju prevara, i to Ciganin je prevario Cigane. Jedan "pametan i posten" im je rekao "da je sve sredjeno" i da se oni samo dosele, a da treba da kupe pravo na mesto za 50 evra - i placali su... Pa je onda Djilas ispao grbav sto ih tera. Na ostalo mlacenje prazne slame i buku ni ne obracam paznju jer su ovo cinjenice.
Treci primer - deca koja nikada ne stignu bar do osnovne skole nemaju neke sanse za dobar zivot. Ta deca nisu kriva, ona ni ne znaju za bolje. Moguce da ni njihovi roditelji ne znaju - ali odnekle mora da se pocne i stoga veoma podrzavam gradsku odredbu da za ove "bivse od Gazele", da imaju pravo da budu u kontejnerima sve dok im deca idu u skolu.

Apsurdan je ovaj video. Ovi hoce da ih biju sto su dosli da ih snime zbog kradje kablova i struje a ovi ne smeju da ih pohapse nego samo da im iseku te kablove. Najjaca je ova zena sto hoce da odvali ovog tipa stanglom. Mislim,sta reci?

Za 30 000 dindži naprave štetu od par miliona.Retardi.

Nije problem sto postoji "ponuda materjala". Problem je sto je neko tako niskog morala da svesno otkupljuje kablove, skuplture, oznake spomenika... Treba da pozatvaraju mnogo od tih (ko zna da li uopste legalnih) otpada.

p.s. sad se setih... posle nebrojeno mnogo kradja oznaka na Teslinom spomeniku kod ETF-a, postavili su plasticni, koji izgleda kao metalni - i taj plasticni je ukraden pre neki dan :thumbdown:

Dakle stvarno necuveno, dokle ce ti romi da nas maltretiraju. Stvarno nisam ni rasista ni nacionalista, ali ovo je vec prevrsilo svaku meru. Pa pobogu, zasto ih na neki nacin ne sankcionisu, zasto su dozvolili da uzurpiraju placeve po Beogradu i rasire svoje kartonske kutije......? Kad ce neka ne vladina organizacija da pokrene to pitanje?

Dakle stvarno necuveno, dokle ce ti romi da nas maltretiraju. Stvarno nisam ni rasista ni nacionalista, ali ovo je vec prevrsilo svaku meru. Pa pobogu, zasto ih na neki nacin ne sankcionisu, zasto su dozvolili da uzurpiraju placeve po Beogradu i rasire svoje kartonske kutije......? Kad ce neka ne vladina organizacija da pokrene to pitanje?

Takozvane nevladine organizacije mogu da postoje samo ako postoje problemi - ako bi ih ne daj boz' resili - oni bi morali da stave kljuc u bravu.
Zato oni i brane da Djilas Cigane premesti u konternere gde im bar ne pada kisa na glavu i gde nema pacova, nego zele da ih zadrze pod zvezdama i pacovima... da bi mogli i dalje da uzimaju pare za resavanje problema :thumbdown:

Tacno tako, sve mi je to jasno, ali ko ce nas da izbavi od Cigana. Situacija je sve gora i gora, njih je sve vise i vise. Sve im je dozvoljeno, a oni su sve bahatiji i bahatiji. Zato mislim, mozda da osnujemo neku NVO....

Pa ne znam sta bi mogli da osnujemo, a sa ciljem da izbaci ostale organizacije (koje prave lazna obecanja Ciganima) sa terena i da ih prepustimo gradskoj administaciji koja moze samo dobro da im napravi - merim po ovome sto je do sada bilo.

Пошто им се због политичког притиска ништа не може, јасно је да ће они са својим вандализмом престати тек када и остали дођу на њихов ниво, тј. кад не буду имали од кога да краду струју и када не буду имали инфраструктуру која одудара од њихове.

Већ у овоме се огледа суштина: они не желе да напредују, а заштита коју уживају чини да ометају и напредак околине. Просто је императив НВО да им се да све за џабе, јер ће на крају њихова штета толико нарасти (ако већ није) да ће рачуница да покаже да је јефтиније било одмах им увести бесплатну струју.

Верујем заиста да би могло да се прескочи пар степеница и да им се одмах дају водећа места у држави, како би се склонили с улица.

Iz Eps-a su najavljivali nesto poput socijalne karte (a mozda je i sam grad najavljivao tako nesto). Uglavnom - ko bude procenjen za slabo plateznog moci ce da neke stvari placa malo ili cak dobija besplatno.
Poenta je da takvi prvo moraju da udju u evidenciju, u sistem.

Verujem da je velika steta kad trafoi pregore, iskoce, kad se ometa rad sistema... To moze da bude 1:1 prema vrednosti same ukradene struje.
I verujem da to moze da se resi video nadzorom. Nece oni da vuku 500 metara kabla, samo 'uslikas' 2-3-4 najblize bandere i to je to. Cim se primeti nesto sumnjivo - poslati patrolu i to onu za razbijanje demonstracija. Neka i oni malo cvikaju od njih, ne samo mi, uredjeni gradjani.

Meni je vrh bilo pre par godina..kada je Miticeva rupa bila ogradjena
pre nego su napravili park..i kada sam videla kartonske kuce i cige
kako su se uselile u centar grada na ogradjenom prostoru..dim kulja..
ves nabacan na konoac ..starih novina koliko hoces..mislim..muka mi pripala

Back