U Australiji brat platio 3AUD voznju busom sa jednog na drugi kraj Sydney-a. To je manje od 300din, voznja koja je trajala oko 45min. Za to vreme u Busu-u imas ekrane koji ispisuju gde se nalazis, kada stize na sledecu stanicu, koliko je udaljena, imao POI.... Ovde kod nas raspali autobus koji smrdi na naftu jer negde ne dihtuje kako trena. Sada ce neko reci u jbt za 300din ja mogu da natocim 2L benzina ( mada tesko ) i da se provozan po gradu skoro 30km, jeste al amortizaija automobila, parking ovo ono, ispadne da ces platiti i vise. Al to nije bitno, bitan je standard, kod nas ( u NS-u je karta 65din ) za prosecnu platu mozes da kupis 500 karata ( i manje ) dok u Australiji je oko 6000AUD ( Bruto ) sto znaci da moze bezmalo 1500 karata da kupi.
Jeste al mora da bude naznaceno da ima provizija, pre par nedelja menjao 500e ( Promenada ), pise 117.1din kurs, ja super, u glavi preracunao, ova mi broji i cini mi se nesto manje, reko mozda sam se zajebao al ok, pogledam isecak pise provizija 1%, super maznuli mi oko 600din ( 1kg svinjskog mesa ) bas lepo, pitam ja a gde ste naveli proviziju i kaze meni zenska, pa pise na papiru....
Vise mi se ispalti da ubacim u Telenor ( MOBI bank ili sta vec ) evrice, promenim u dinare za 117.3 i onda podignem na istom bankomatu dinare.