Negativna energija u kući!

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.105
Sama riječ negativa asocira na nešto što ne valja i što nije poželjno. Kažu da negativna energija u domu može donijeti loše raspoloženje, te stvara depresiju, nervozu, pesimizam, tugu..
Koliko puta smo bili u situaciji da, kada udjemo u nečiji dom osjećamo se nekako nelagodno, čudno i tjeskobno? Ili nam se raspoloženje drastično promjenilo, svaki put kad udjemo u tu kuću?
Lično ne bih znao objasniti šta je to što u nama širi negativne vibracije u nečijoj kući.. da li negativnu energiju u nečijoj kući unose oni koji u njoj žive, možda namjerno neki neželjeni gosti ili neki ljudi koji su prije tu živjeli?
Ali, zato kad udjemo u nečiju kuću, još s,vrata nas dočeka prijatna atmosfera i u njoj smo neko opuštani, prirodni, nasmijani, jednom riječju sve pršti od pozitivnih vribracija.

Postavlja se pitanje, kako da otkrijemo da li u našem domu ima negativne energije?
Šta utiče na tu pojavu i kako se eventualno riješiti ako je ima?

Tragajući za tim, našao sam neko "uputstvo" kako se riješiti negativne energije i vibracija??
-U čašu vode ubaciti po trećinu soli,vode i alkoholnog sirćeta.
Zatim tu čašu staviti na mjesto gdje smatramo da je neka negativnost najjače izražena. Bitno je da čašu stavimo na neko mjesto gdje je neće niko dirati niti pomjerati i tu bi trebala da bude jedan dan tj 24 časa.
Nakon isteka tog vremena čašu provjerimo; ako je sve u njoj ostalo isto onda u toj prostoriji nema negativne energije.
Medjutim, ako se uoče neke mrlje ili mjehurići onda u toj prostoriji postoji negativna energija.
U tom slučaju potrebno je ponavljati taj postupak sve dok niše ne bude tih znakova.
Čašu posle toga obavezno isprazniti u wc šolju i naravno pustiti vodu.
E sad možda ovo djeluje laički a možda i ne, u svakom slučaju negativna energija ustinu postoji u nekim domovima.
Da li ste se nekad negativno osjećali u nečijem domu a da i sami ne znate zašto?

Da li vjerujete da uopšte postoji negativna energija, koja se osjeti ne samo u nečijoj kući, nego se osjeti i kod nekih osoba.. a te osobe imaju svoj dom, kuću..?
Šta mislite, kako se na kraju riješiti tih negativnih vibracija i energije koja nas jednostavno tjera iz nečijih domova?

Sama riječ negativa asocira na nešto što ne valja i što nije poželjno. Kažu da negativna energija u domu može donijeti loše raspoloženje, te stvara depresiju, nervozu, pesimizam, tugu..
Koliko puta smo bili u situaciji da, kada udjemo u nečiji dom osjećamo se nekako nelagodno, čudno i tjeskobno? Ili nam se raspoloženje drastično promjenilo, svaki put kad udjemo u tu kuću?
Lično ne bih znao objasniti šta je to što u nama širi negativne vibracije u nečijoj kući.. da li negativnu energiju u nečijoj kući unose oni koji u njoj žive, možda namjerno neki neželjeni gosti ili neki ljudi koji su prije tu živjeli?
Ali, zato kad udjemo u nečiju kuću, još s,vrata nas dočeka prijatna atmosfera i u njoj smo neko opuštani, prirodni, nasmijani, jednom riječju sve pršti od pozitivnih vribracija.

Postavlja se pitanje, kako da otkrijemo da li u našem domu ima negativne energije?

Tragajući za tim, našao sam neko "uputstvo" kako se riješiti negativne energije i vibracija??
Zatim tu čašu staviti na mjesto gdje smatramo da je neka negativnost najjače izražena. Bitno je da čašu stavimo na neko mjesto gdje je neće niko dirati niti pomjerati i tu bi trebala da bude jedan dan tj 24 časa.
Nakon isteka tog vremena čašu provjerimo; ako je sve u njoj ostalo isto onda u toj prostoriji nema negativne energije.
Medjutim, ako se uoče neke mrlje ili mjehurići onda u toj prostoriji postoji negativna energija.
U tom slučaju potrebno je ponavljati taj postupak sve dok niše ne bude tih znakova.
E sad možda ovo djeluje laički a možda i ne, u svakom slučaju negativna energija ustinu postoji u nekim domovima.
Da li ste se nekad negativno osjećali u nečijem domu a da i sami ne znate zašto?

Da li vjerujete da uopšte postoji negativna energija, koja se osjeti ne samo u nečijoj kući, nego se osjeti i kod nekih osoba.. a te osobe imaju svoj dom, kuću..?
Šta mislite, kako se na kraju riješiti tih negativnih vibracija i energije koja nas jednostavno tjera iz nečijih domova?
Naravno da postoji! Ljudi "zrače"... kao i sva ostala tela.Postoje ljudi sa teškim "auram-a", pa tu energiju svesno ili nesvesno nose svuda sa sobom, pa tako i u svoj dom! Postoje ljudi koji su pravi "energetski vampiri", prosto vam "isisaju" svaki atom snage.Postoje i mesta koja su po prirodi stvari ili delatnostima koje se tamo obavljaju "nabijena" lošom energijom (zatvori,bolnice,groblja,starački domovi).Sve je to do ljudi...niko se sa dobrom ili lošom energijom ne rađa.Rađamo se "čisti"! Najbolje rešenje po meni jeste udaljiti se od takvih ljudi i njihovog okruženja(doma).Sve druge "bajalice", feng shui... i sl.ne rešavaju problem.Do ljudi je!

Naravno da postoji! Ljudi "zrače"... kao i sva ostala tela.Postoje ljudi sa teškim "auram-a", pa tu energiju svesno ili nesvesno nose svuda sa sobom, pa tako i u svoj dom! Postoje ljudi koji su pravi "energetski vampiri", prosto vam "isisaju" svaki atom snage.Postoje i mesta koja su po prirodi stvari ili delatnostima koje se tamo obavljaju "nabijena" lošom energijom (zatvori,bolnice,groblja,starački domovi).Sve je to do ljudi...niko se sa dobrom ili lošom energijom ne rađa.Rađamo se "čisti"! Najbolje rešenje po meni jeste udaljiti se od takvih ljudi i njihovog okruženja(doma).
meni prijatnije na ta mjesta negoli recimo u trzni centri tamo me vata panika previse nadrazaja i bljestanja uvijek pobegnem u wc

meni prijatnije na ta mjesta negoli recimo u trzni centri tamo me vata panika previse nadrazaja i bljestanja uvijek pobegnem u wc
😆
Tržni centri nisu baš mesta gde dolazi do razmene nekih energija. Kuće i stanove jesu...jer tu bitiše i odvija se svakodnevni život. Odvija se po nuždi i na dr.mestima,ali ona više podsećaju na "pakao na zemlji", nego na život.Ali opet, i to je sve do ljudi.Negativna energija više smeta i škodi osobi koja je u sebi nosi, nego okolini.Obzirom da energiju emituje naše telo, to znači da je i sam ljudski organizam izložen(mozak-psiha, unutrašnji organi).Takva (negativna) energija razara psihu ,dok telo strada(pojava psihosomatskih bolesti)

Poslednja izmena:
Stavi casu vode, al procitaj tacno uputstvo, valjda na osnovu mehurica ili taloga ces znati koliko je negativne energije u kucama.Negativna energija se proteruje, osvetljavanjem,tj.pravljenjem dodatnih prozora u kuci, provetravanjem, izbacivanjem viska namestaja, prerasporedjivanju istog,rasporedu figurica feng sui koje popravljaju odredjene energije i imanjem dragog ili poludragog kamenja koje ce da prikuplja tu negativnu energiju i koje ces nakon odredjenog vremena morati da praznis kada se prepune negativnom energijom.

Naravno da postoji! Ljudi "zrače"... kao i sva ostala tela.Postoje ljudi sa teškim "auram-a", pa tu energiju svesno ili nesvesno nose svuda sa sobom, pa tako i u svoj dom! Postoje ljudi koji su pravi "energetski vampiri", prosto vam "isisaju" svaki atom snage.Postoje i mesta koja su po prirodi stvari ili delatnostima koje se tamo obavljaju "nabijena" lošom energijom (zatvori,bolnice,groblja,starački domovi).Sve je to do ljudi...niko se sa dobrom ili lošom energijom ne rađa.Rađamo se "čisti"! Najbolje rešenje po meni jeste udaljiti se od takvih ljudi i njihovog okruženja(doma).Sve druge "bajalice", feng shui... i sl.ne rešavaju problem.Do ljudi je!

Da, a šta ako je u tom domu neko tvoj bliži ili familija.. ili možda tvoja kuća? Šta onda? :kafa:

negativna energija se izbacuje ciscenjem i provetravanjem
i odrzavanjem kuce
cim nesto zakaze i pokvarise, popravljati i ne gomilati visak stvari
mora da se oseti neometano strujanje vazduha

Negativnu energiju cine ljudi, stanari te kuce, nikako pokvaren frizider
ili 1 ringla koja ne radi, ali se slazem s tobom da da sve nepotrebno treba
radikalno bacati.

Da li vjerujete da uopšte postoji negativna energija
Verujem da postoji, to su demoni, a ovo sa solju, viskom, feng-shui tehnikom, itd... to su sve iracionalni pokušaji ljudi da bez da nešto korisno urade za svoj život ili preuzmu odgovornost, umiruju svoju savest. Tamo gde mi nije prijatno, neću da idem i uglavnom znam odlično zašto mi nije prijatno.
Ali, hej, ja sam to prihvatila za neko pravilo i prija mi, vi ne morate.

https://catastic.pet/entertainment/how-cats-protect-you-from-evil-spirits/

Šta blokira dotok pozitivne energije i vibracija u domu?

Pored ukućana koji svojim ponašanjem, postupcima i radnjama unose i čine da im njihov dom bude mjesto puno negativne energije, postoje i odredjene stvari koje blokiraju unos ili stvaranje pozitivne energije.

Dobro proanalizirajte šta imate na svojim zidovima i ako su to motivi koji potiču agresiju, tugu i nelagodu pa makar bili i vrijedni pokloni, odmah ih uklonite.
Bez obzira koliko bili vezani za neki poklon, detalj ili ukras ako pogled na njih donosi negativne misli, treba ih se riješiti.

Stvari kao što su - plemenske maske, oružje, preparirane životinje, kljove, rogovi, slike i fotografije tuge, agresije i nasilja, aranžmane od suvog cvijeća kao i sve što podsjeća na smrt i raspadanje.. nam ne trebaju i podsvjesno nas čine negativnim, kako god vi mislili drugačije.

Postoje mnoge umjetničke slike i ukrasi koji donose pozitivnu energiju i vizualno nas podstaći na neka pozitivna razmišljanja.

Riječ stručnjaka;
-U literaturi je sačuvano mnogo zapisa o tome kakvu jaku energetiku mogu imati slike. Kada umjetnik stvara sliku, on na platno prenosi vlastita osjećanja. On bira temu, bira paletu boja, raspoređuje objekte na slici, tako kako se u danom trenutku sam osjeća. Zato, preko umjetničkog platna, možemo vidjeti stvarno stanje ličnosti umjetnika i osjetiti njegove emocije. Zato svaka slika, izaziva kod onih koji je posmatraju neku emocionalnu reakciju.
Istraživači tvrde da svaka umjetnička slika djeluje na raspoloženje i stanje posmatrača, čak i ako je vidi samo jedan put. U istoriji je poznato puno primjera kada su remek djela ispunjena teškom energetikom uništavala zdravlje svojim vlasnicima. Tema nekih slika i komponenta boja djeluju toliko ugnjetavajuće da se čak i njihova reprodukcija, ne preporučuje držati u kući.

Dakle iz navedenog se vidi da nisu svake slike doborodošle bez obzira na njihovu (umjetničku) vrijednost.
Postoji mnogo preporuka koje motive na slikama uzeti i gdje ih postaviti.
Motivi kao što su ljetni pejzaži, priroda, rijeke, paunovi, seoski ambijenti, slike zaljubljenih, parkovi, šetališta.. su izvor dobrih vibracija i pozitivne energije.

Može se tu još dosta toga pridodati ali i oduzeti, ali.. šta vi mislite?

Samo da kažem da ima jedno staro groblje kud ja prolazim sa nadgrobnim pločama od kamena, datira još od 1800 i neke godine i ne koristi se više.
Naročito u lepim letnjim danima volim da zađem dublje (a to je i zbog toga da me neko ne vidi, pomisliće da sam za ludnicu) i tako najmanje pola sata tu da presedim...napunim se bukvalno pozitivnom energijom, ja ne znam ko je tu sahranjen ali izgleda dobri ljudi.
Dok recimo kad idemo na gradsko groblje sve je izveštačeno mada mi nije negativno. Nego mrtvo. Ništa.

Eto, to htedoh reći...

Pored ukućana koji svojim ponašanjem, postupcima i radnjama unose i čine da im njihov dom bude mjesto puno negativne energije, postoje i odredjene stvari koje blokiraju unos ili stvaranje pozitivne energije.

Dobro proanalizirajte šta imate na svojim zidovima i ako su to motivi koji potiču agresiju, tugu i nelagodu pa makar bili i vrijedni pokloni, odmah ih uklonite.
Bez obzira koliko bili vezani za neki poklon, detalj ili ukras ako pogled na njih donosi negativne misli, treba ih se riješiti.

Stvari kao što su - plemenske maske, oružje, preparirane životinje, kljove, rogovi, slike i fotografije tuge, agresije i nasilja, aranžmane od suvog cvijeća kao i sve što podsjeća na smrt i raspadanje.. nam ne trebaju i podsvjesno nas čine negativnim, kako god vi mislili drugačije.

Postoje mnoge umjetničke slike i ukrasi koji donose pozitivnu energiju i vizualno nas podstaći na neka pozitivna razmišljanja.

Riječ stručnjaka;
-U literaturi je sačuvano mnogo zapisa o tome kakvu jaku energetiku mogu imati slike. Kada umjetnik stvara sliku, on na platno prenosi vlastita osjećanja. On bira temu, bira paletu boja, raspoređuje objekte na slici, tako kako se u danom trenutku sam osjeća. Zato, preko umjetničkog platna, možemo vidjeti stvarno stanje ličnosti umjetnika i osjetiti njegove emocije. Zato svaka slika, izaziva kod onih koji je posmatraju neku emocionalnu reakciju.
Istraživači tvrde da svaka umjetnička slika djeluje na raspoloženje i stanje posmatrača, čak i ako je vidi samo jedan put. U istoriji je poznato puno primjera kada su remek djela ispunjena teškom energetikom uništavala zdravlje svojim vlasnicima. Tema nekih slika i komponenta boja djeluju toliko ugnjetavajuće da se čak i njihova reprodukcija, ne preporučuje držati u kući.

Dakle iz navedenog se vidi da nisu svake slike doborodošle bez obzira na njihovu (umjetničku) vrijednost.
Motivi kao što su ljetni pejzaži, priroda, rijeke, paunovi, seoski ambijenti, slike zaljubljenih, parkovi, šetališta.. su izvor dobrih vibracija i pozitivne energije.

Vjerujem u ovo.Imam obrnut primjer.Kad god vidim neku sliku Kloda Monea,iz nje prosto izbija sreca i pozitivno raspolozenje.
Cak sam trazila i njegovu biografiju da vidim je li stvarno imao srecan zivot.Jeste,prilicno.Voljela bih imati neku njegovu reprodukciju na zidu.
Volim i slike Save Sumanovica,ne znam zasto.On nije imao srecan zivot,ali po slikama cini mi se da je bio dobar covjek.
i volim ono naivno slikarstvo,tako su vesele.
A slike npr. Salvadora Dalija,ma kako bile umjetnicki vrijedne ne bih voljela gledati blizu. :)
Nekako su morbidne,mada ne nuzno negativne.
I ima dosta tih "mracnih"slika.Ne znam sta su njihovi autori htjeli reci,ali ne dopadaju mi se.

Poslednja izmena:

Riječ stručnjaka;

To je moguće, ja kad vidim fotografije nekih slika obuzme me loš osećaj akamoli original da gledam svaki dan.
Sa druge strane postoje slike tako pune pozitivne energije, evo jedne što me smiruje kako je pogledam, iako je poster maltene, a priložiću i fotografiju originalne slike:
16064192652023668809713090762487.jpg
FB_IMG_15209701082650573.jpg

To je moguće, ja kad vidim fotografije nekih slika obuzme me loš osećaj akamoli original da gledam svaki dan.
Sa druge strane postoje slike tako pune pozitivne energije, evo jedne što me smiruje kako je pogledam, iako je poster maltene, a priložiću i fotografiju originalne slike:
Pogledajte prilog 806456Pogledajte prilog 806457
Original podsjeca na nekadasnje bombonjere. :)

Samo da kažem da ima jedno staro groblje kud ja prolazim sa nadgrobnim pločama od kamena, datira još od 1800 i neke godine i ne koristi se više.
Naročito u lepim letnjim danima volim da zađem dublje (a to je i zbog toga da me neko ne vidi, pomisliće da sam za ludnicu) i tako najmanje pola sata tu da presedim...napunim se bukvalno pozitivnom energijom, ja ne znam ko je tu sahranjen ali izgleda dobri ljudi.
Dok recimo kad idemo na gradsko groblje sve je izveštačeno mada mi nije negativno. Nego mrtvo. Ništa.

Eto, to htedoh reći...
jedan duhovnik mi je rekao da su sve crkve podignute na necijim mostima i da je crkva tamo gde je tebi ugodno
ja sam se tako osecala na grobu svog oca

Da malo oživimo ovu temu.. moje mišljenje prije svega da bi u kući vladala pozitivna energija, dom bi trebao bitti čist i uredan a prije svega izbaciti nepotrebne stvari.
Koliko puta smo u nečijem domu osjetili pozitivnu energiju? Opuštena atmosfera, prijatna konverzacija i neobjašnjiv osjećaj nekog duševnog zadovoljstva..
IPak, koliko puta smo se osječali iscrpljeni, pomalo izgubljeni, ponekad se načisto izgubimo i mnoge stvari koje tražimo, teško nalazimo.. i sve to u svom domu?? Nesumnjiv znak da je neka negativnost prisutna.. šta uraditi?

Pored već pomenuitih suvišnih predmeta, neke stare stvari, kako god mislili drugačije mogu na sebi imati emocije koje smo osjećali kada smo ih koristili, poput tuge, depresije, bijesa… za neke su stvari vezane i određene uspomene koje se kriju iza njih, naročito ako te stvari ne pripadaju nama.. šta će nam?

Premještanje namještaja je dobra stvar i bez obzira što je namještaj ostao isti, novi raspored daje neku novinu i svježinu.. bitno je prremještanjem dobiti više prostora, dok nas prenatrpane stvari i namještaj jednostavno guše.

Pozitivnu energiju donosi nama draga muziku.. pustimo ono što violimo, što nas pokreće, ispunjava i popravlja raspoloženje.. ono što često vjerovatno zanemarujemo je puštanje duhovne muzike.. ok, ako je ne slušamo ali ako nam ponekad prija što da ne. Mnogo toga je dokazano uticaj muzike na našu psihu, raspoloženje..

Back