Negativa

Jutros sam morala busom na posao. U kolima više nema goriva, u kući još samo 500 dinara, a plata po ko zna koji put kasni!!!
Ne bi bilo tako strašno ići busom, da ja ne živim u Zemunu, a radim na kamionskom carinskom terminalu kod kvantaša.
Do tamo imaš tri varijante prevoza: 15 do okretnice, pa 2,5km peške ili 612 iz Pohorske na NBG koji ide na svakih sat vremena, al' bar staje kod Tempa, ili 45 do nadvožnjaka Tošin bunar, pa 65 do kraja i opet peške nekim 800m. E, 612 mi umakao ispred nosa, otišao par minuta ranije nego što piše u redu vožnje, pa sam morala kombinacijom 45/65 + šetnja.
Smrzla sam se kao vaška.

odem do IV opstinskog da vidim sta je sa mojim predmetom predatim jos 18.12`09
zaglavilo se papirce za dodelu brojeva...od svih,ja se napravim pametna pa pozovem jednog mladog lika zaduzenog za `zaglavljivanje`,i izlozim mu problem.on mi odmahne rukom i kaze `nisu se zaglavili papiri,vec nema slobodnih brojeva`...
tu ja popi.dim.ako sam rekla zaglavilo se,onda se zaglavilo.izvuce se taj mladi baja iz svoje male kancelarijice kurirske sluzb i meni kaze-za vanparnicno se ne dele brojevi...idite u onaj dugi red desno,pa kad stignete.....
pri tom baja gurnuo ruke duboko u dzepove svojih farmerica,kao da igra dzepni bilijar,i ostalim ljudima pored te masine koje daje brojeve,preglasno i nervozno gvorio da sve funkcionise...a ljudi ga gledali belo,sto i jeste-taj aparat nije radio-zaglavio se

i dodjem na red na salter za informacije (posle sat vremena cekanja)...i od tri saltera,radi jedan...i `dama` mi kaze-da nema pojma zasto moj predmet davno i uredno predat jos uvke nema novi broj zaveden...i da se javim za nedelju dana.

negativa bre je moja usrana republika srbija,i njen pravni sistem.mi smo banana republika,i drzava bezzakonja.ybes takvu drzavu.
bre!

Back