Neeksplodirana NATO raketa preti selu Izvor !

PartizanBeograd

Veoma poznat
Poruka
10.918
Krstareća raketa tomhavk preti selu Izvor!

Meštani pirotskog sela Izvor, koji već 15 godina žive u opasnosti od neeksplodirane rakete koja se za vreme NATO bombardovanja 1999. godine zarila u brdo iznad sela

TOMAHAWK_620x0.jpg


Meštani pirotskog sela Izvor, koji već 15 godina žive u opasnosti od neeksplodirane rakete koja se za vreme NATO bombardovanja 1999. godine zarila u brdo iznad sela, apelovali su na nadležne da pomognu u rešavanju ovog problema.

Jedan od vlasnika kuća koje su najugroženije Mile Radovanović kaže za Tanjug da i danas živi u strahu od neeksplodirane rakete.

"Kazali su nam da je u pitanju 'tomahavk' i da je dužine oko 12 metara. Kada se raketa zarila u brdo za vreme bombardovanja, prvi sam došao na lice mesta i video krater toliko širok da bi u njega sigurno ušlo bure od 200 litara, najmanje metar širine", kaže Radovanović.

Nakon toga, kratko vreme policija je obezbeđivala mesto, ubrzo su svi otišli a raketa je ostala i dan danas, rekao je on.

Odmah ispod mesta gde se zarila raketa nalazi se i izvor lekovite vode koji nikad ne presušuje i sa koga se za vreme najvećih suša celo selo snabdeva vodom, a mnogi dolaze da toče vodu jer se veruje da je lekovita, kaže Radovanović.

Jedan od meštana Izvora Branislav Mančić kaže da godinama napasa koze u blizini rakete.

"Veliki je rizik, blizu je sela, puno ljudi tu cirkuliše. Čak i deca tu dolaze u potrazi za pečurkama i ne smem ni da pomislim šta bi se desilo kada bi kojim slučajem eksplodirala raketa. Sećam se kada se zarila da sam pustao konopac u rupu i da je bila duboka čak 15 metara", kaže Mančić.

U selu Izvor živi preko 700 stanovnika u oko 300 domaćinstva.

http://novosti.rs/vesti/srbija.73.html:516382-Krstareca-raketa-tomhavk-preti-selu-Izvor

Američki NATO zločinci, bombardovali sela od 700 stanovnika

Hitler im se verovatno divi iz groba

Kako god, šta rade ovi naši kada 15 godina ne mogu da uklone tu raketu !?
 
Američki NATO zločinci, bombardovali sela od 700 stanovnika

Hitler im se verovatno divi iz groba

Kako god, šta rade ovi naši kada 15 godina ne mogu da uklone tu raketu !?

Вероватно се нису обратили РУсима КОЈИ ВЕЋ ГОДИНАМА ВРШЕ РАЗМИНИРАЊЕ ТЕРЕНА ПО СРБИЈИ ------- извадили су хиљаде неексплодираних разних направа....... чуди ме да нису молили РУсе да среде и ту ракету......у питању је РУско српски ЦЕНТАР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У НИШУ, али

Amerika i EU traže da se zatvori srpsko-ruski centar za vanredne situacije u Nišu?
Tanjug | 04. 09. 2014. - 17:21h | Komentara: 102

Ukrajinska kriza stavila je u žižu javnosti srpsko-ruski centar za vanredne situacije u Nišu, a, prema pisanju medija, SAD i EU sugerišu da se centar zatvori.
 
Poslednja izmena:
Sad treba pozvati onog sarlatana Kirbija koli voli u sve da se mesa

Šta on radi u Zaječaru i Boru ?

Javnoj raspravi u Zaječaru prisustvovao je ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, koji je sa gradonačelnikom Zaječara Velimirom Ognjenovićem i predstavnicima civilnog društva razgovarao o značaju donošenja jedne takve strategije.

"Veoma sam srećan što sam ovde u Zaječaru da razgovaram sa predstavnicima civilnog društva naročito sada dok se Srbija kreće sa Evropskoj uniji. Obišao sam Zaječar i veoma sam iznenađen koliko građani zaista vole svoj grad, takođe sam primetio i koliko je grad čist i to me je podstaklo na neki način, na razmišljanje kako u Srbiji ne postoji samo Beograd već i drugi gradovi koji imaju potencijala. Građani Zaječara imaju pravo i odgovornost da sarađuju sa gradonačelnikom Zaječara Velimirom Ognjenovićem kao i sa zvaničnicima Vlade i na taj način pomognu i iskoriste ovu šansu i da u periodi između izbora na neki način utiču na rad zvaničnika i iskoriste svoju odgovornost i da budu neko ko će vršiti pritisak na vladine zvaničnike kako bi oni uradili ono što građani i očekuju", rekao je Majkl Kirbi.
http://www.kurir-info.rs/vesti/srbi...-koliko-gradani-vole-svoj-grad-clanak-1597756

Tamo su u poslednje 4 godine isekli sve drvorede, srušili jedinu pijacu i srušili jedan od dva mosta, a sve glavne ulice suzili na dve trake...napravili ćumez od grada sa istorijom.

Došao da "povadi" azilante?

U poslednjih mesec dana na teritoriji Grada Zaječara uhapšeno je preko 250 lica Afro-azijskog porekla...Na teritoriji Zaječara nalazi se ... četrnaest krijumčarskih kanala prolazi kroz ovaj grad, a za koje se zna.
http://www.kurir-info.rs/vesti/srbi...adu-niko-nije-isao-na-lekarski-clanak-1597997
http://www.kurir-info.rs/crna-hroni...sti-prevozili-12-avganistanaca-clanak-1598216
 
Poslednja izmena:

Back
Top