Nedostaješ mi

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kada se sva nedostajanja skupe, ponestane vazduha i u grlu stoji nešto poput kamena .

tumblr_ng5sbcZyCj1ta5tgoo1_400.jpg

Ponekad tek kada nam neko nedostaje shvatimo koliko nam je zapravo stalo do njega. Naročito na početku veze, kada možda i ne mislimo još uvek da su naše emocije jake, upravo osećaj nedostajanja ono je što nas nagoni da počnemo da posmatramo sopstvene emocije iz ozbiljnije perspektive.
Upravo je ovaj osećaj jedan od najboljih znakova da ste se zaljubili i da vam je stalo do nekoga, ali i koliko ste se zaljubili i koliko vam je stalo do tog nekoga.
Ako ste osetili bilo šta od emocija opisanih u nastavku, koje su vrlo tačno i lepo opisale poznate ličnosti i poznati pisci i pesnici, nema potrebe da više sumnjate u jačinu osećanja koje možda i ne želite da priznate.
lg.php

8496bb5df6e18b5e79e52235fccbd0e2a0f2a717[1].png

Nedostajanje je deo ljubavi. Ako niste nikada razdvojeni, nikada nećete znati koliko je jaka vaša ljubav.

Gustave Flaubert

Nedostaješ mi noćas

O kako mi noćas nedostaješ…
da se privijem uz tvoje toplo tijelo,
utonem u tvoje ruke
i zaplovim tvojim očima
što zvjezde u sebi kriju…

O kako mi noćas nedostaješ…
da me dodirneš osmjehom
sa svojih usana,
da me pogledaš nježno,
i da slušam ti glas
dok mi šapućeš ljubav…

Večeras ne mogu do tebe dodirom,
ne mogu pogledom
ni osmjehom…
večeras do tebe mogu
samo ako u sebe uronim,
ako se sa svojim mislima stopim,
ako srce sama sebi otvorim
da te dodirnem u njemu…

:heart:

Nema mi počinka, moj život je nesanica, ne radim, ne spavam, besaničim, čas mi se duša uspravlja na opruženom telu, čas mi je duša opružena na uspravljenom telu, ali za mene nema sna, moja kičma ima svoju svetiljku koju je nemoguće ugasiti. Nije li to opreznost što me drži budnim, jer kako tražim , kako tražim i tražim, uvek se može dogoditi da nađem ono što tražim, pošto ne znam šta to tražim.

Anri Mišo ,Nedostajanje
e3aec7e89a87057fe02176e63fa9e753bcceff76[1].jpg

Maj je .Krupni irisi, cvetovi boga Peruna, ispunili su baštu
Nervoznim korakom šetam oko kuće. Nadamnom su se nadvili oblaci teški kao njegove misli. Modro nebo oslikava njegovu dušu. Kad je mastilo izbledelo sa kontura njihovog izmaštanog sna, iskra je i dalje tinjala u njenoj svesti.
U temeljne stope položila sam ljubav, u noseće grede uplela želje, zidove ojačala čežnjom, krov popločan sanjarenjima, prozore sam obasjala budućnošću.
A samo sadasnjost postoji! Nedostajes!
tumblr_pddpg6Bgfb1vlteduo1_540[1].png

Jedna fama otkrila je da je vrlina okrugao virus sa mnogo nožica. Odmah je dala svojoj tašti da popije punu veliku kašiku vrline. Rezultat je bio užasavajući: ta gospođa odmah je odustala od svojih zajedljivih komentara, osnovala je klub za zaštitu izgubljenih alpinista, i za manje od dva meseca vladala se tako uzorno, da su mane njene ćerke, dotada neprimetne, izbile u prvi plan na veliko zaprepašćenje fame. Nije bilo drugog leka nego da i svojoj ženi da jednu kašiku vrline, i ona ga je još iste noći napustila, našavši da je grub, da je nula, i jednom rečju odudara od moralnih uzora koji su blistali pred njenim očima.

Fama je dugo mislila šta će, i najzad popije bočicu vrline. Ali i dalje je sama i tužna, kada se na ulici mimoilazi sa svojom taštom ili ženom, pozdravljaju se sa uvažavanjem i izdaleka. Ne usuđuju se čak ni da progovore, tolika je njihova savršenost i bojazan da ih onaj drugi ne zarazi. Hulio Cortasar
Nedostajes...
tumblr_psbcxrP1u81wunhalo1_540.jpg

Trenutak

Vidim te srećo i kad oči sklopim
Osećam na sebi tvoje ruke bele
Ludim bez tebe, od želje se topim
I brojim trenutke koji nas dele.
Maštam o tom čarobnom trenu
To biće centar najveće sreće,
Eh, kad te zagrlim k'o čovek ženu
Ma ništa me odvojiti od tebe neće.
Iskre od ljubavi k'o dugine boje