Nedostaje metalna kopča na LGA1155 ploči?

Ti ti je samo prividno.Kopca sluzi da procesor ltrogo dobro legne na iglice(kontakte) i da se ne pomera.Ovako mozes slucajno pomeriti komp i da procesor krene malo ka dole i da pobrljavi sa radom.Ovako sa kopcom ne moze ni na jednu stranu.Nije to dzabe napravljeno.
Procesor nema kuda da mrdne jer postoji plastično korito u koje seda, tačno na desetinku milimetra! I svima vama koji ste se uključili u diskusiju, jedna banalna informacija: Procesor za LGA1155 podnožje NEMA IGLICE pa ta briga otpada!

Sta drzi sa 4 srafa? procesor ? pa to je nemoguce! nema sanse da ispadne? Napisao sam sve od reci od reci. Ako pasta zapekne-ili stegne-procesor ce ostati zalepljen za hladnjak i IZACI napolje sa njim, vrlo verovatno... Jel to tako tesko da se shvati? Zaista? Odustajem..Sve sam BUKVALNO rec po rec napisao i opet nije jasno. OK nek uzme nek radi sta hoce. Mmmmda "besna "ploca...kojoj Bog sveti zna sta se desavalo kad joj fali bitan deo...Over and out...
Pogledaj uvodnu fotografiju i možeš da uočiš ČETIRI RUPE oko crvenog kruga u koje idu ta četiri šarafa sa hladnjaka u matice koje su na limu ISPOD matične ploče....

Ovde isto nema tog metalnog okvira ali ima ona polugica-koja jasno kao dan vidi se jbt-stegne CPU. Samo stavite prst na celo-zasto b to nesto postojalo-ako nije neophodno? Ja stvarno pokusavam da razumem ali mi ne ide-gde vam je osnovna logika ako ne mozete nesto ovako prosto da shvatite? Ili-necete?

Stavio sam prst na čelo... i shvatio! Ta polugica ima smisla kod procesora sa pinovima pa ujedno i steže pinove procesora! Kao kod ZIP-podnožja! A kada sam maknuo prst sa čela, shvatio sam da LGA1155 procesor NEMA pinove pa takva poluga NEMA smisla.... :super:

Procesor nema kuda da mrdne jer postoji plastično korito u koje seda, tačno na desetinku milimetra! I svima vama koji ste se uključili u diskusiju, jedna banalna informacija: Procesor za LGA1155 podnožje NEMA IGLICE pa ta briga otpada!
Контакторе на матичној плочи зовемо иглицама по традицији, иако су пребачени са процесора на матичну плочу. Наравно да нема где да шета. И без тог метала процесор је затворен са 5 страна, и са шесте га притеже хладњак.

Да, једна од фукнција те полуге је била да јако стегне контакте, јер туда иде огромна струја, буквално до 100 ампера. Код LGA има смисла да држи одговарајући притисак којим CPU належе на контакте. Ако ти је хладњак добро стегнут са шрафовима, не треба да бринеш.

Voleo bih da nemas nikakvog problema s procesorom i maticno,ali bar malo razmisli zasto je postavljen taj deo na maticnu,ako nije potreban.

Контакторе на матичној плочи зовемо иглицама по традицији, иако су пребачени са процесора на матичну плочу. Наравно да нема где да шета. И без тог метала процесор је затворен са 5 страна, и са шесте га притеже хладњак.

Да, једна од фукнција те полуге је била да јако стегне контакте, јер туда иде огромна струја, буквално до 100 ампера. Код LGA има смисла да држи одговарајући притисак којим CPU належе на контакте. Ако ти је хладњак добро стегнут са шрафовима, не треба да бринеш.
naravno da hladnjak sa ta 4 metalna šarafa bolje drže procesor od onoga komadića lima.....

Voleo bih da nemas nikakvog problema s procesorom i maticno,ali bar malo razmisli zasto je postavljen taj deo na maticnu,ako nije potreban.
Može biti koristan kada skidaš hladnjak da ti procesor ne ostane na hladnjaku? Ako je zapečen, može biti zeznuto skidanje procesora sa hladnjaka... Neki dan sam čuo kako je delegat na mobitelu sa ZALEPLJENOM baterijom, skidajući tu bateriju uspeo i da je uništi.....

Ti ti je samo prividno.Kopca sluzi da procesor ltrogo dobro legne na iglice(kontakte) i da se ne pomera.Ovako mozes slucajno pomeriti komp i da procesor krene malo ka dole i da pobrljavi sa radom.Ovako sa kopcom ne moze ni na jednu stranu.Nije to dzabe napravljeno.
Stavio sam prst na čelo... i shvatio! Ta polugica ima smisla kod procesora sa pinovima pa ujedno i steže pinove procesora! Kao kod ZIP-podnožja! A kada sam maknuo prst sa čela, shvatio sam da LGA1155 procesor NEMA pinove pa takva poluga NEMA smisla.... :super:
Ajde sad meni licno objasni-a KOJI su to procesori BEZ pinova...? Jel znas sta je PIN uopste? Evo ja se kladim da kad te pitam direktno-daj mi definiciju PINa-da neces dati tacan odgovor...

Niti su to iglice...Niti je uloga heatsinka TO...ma ja sam budala...nadjem ogranicenim ljudima da objasnjavam...@ Fosilvaso uzmi slobodono i onda dodji da places kako "WIndows nista ne valjaa"kad spalis nesto. I uhvati se u kolo sa Pivosokom kome je GT 1030"zmaj od graficke"....Boze oprosti koji sam JA debil...Objasnjavam ljudima koji za dva zivota neke stvari nece shvatiti...

Ajde sad meni licno objasni-a KOJI su to procesori BEZ pinova...? Jel znas sta je PIN uopste? Evo ja se kladim da kad te pitam direktno-daj mi definiciju PINa-da neces dati tacan odgovor...
Hmm... Ili je neka budala POKOSILA PIN-ove na ovom LGA1155 procesoru, ili stvarno ne postoje!? Pinovi su bili pozlaćeni, pravo malo bogatstvo! :zcepanje::zcepanje:

1155.jpg

Poslednja izmena:
Hmm... Ili je neka budala POKOSILA PIN-ove na ovom LGA1155 procesoru, ili stvarno ne postoje!? :zcepanje::zcepanje:

Pogledajte prilog 746947
Kunem se zivotom objasnjavam poslednji put ovde i tebi

The term pin describes the small metal extrusions on the bottom of a CPU or IC. These pins connect the CPU to a socket or circuit board. Pictured is a close-up of a CPU, showing how pins on the CPU may become bent. If the pins are bent, the CPU may not function.

PIN moze biti bilo koja vrsta kontakata-najcesce na elektricnim uredjajima-ovo je samo jedan od primera-i sluzi da omoguci komunikaciju izmedju, da kazemo prosto dva uredjaja-ili bolje receno dva dela jednog uredjaja-koji rade zajedno. Tako imas pinove na CF-compact flash kartici, i to i sad prvo pade na -pamet. Ali kao sto rekoh TI NE SHVATASH sta je pin ustvari! I to sto si DEBIL- da reci cu jasno i glasno ako je tebi to smesmo...pa nemam reci!!nek me banuju **** mi se ali ti si RETARD! bukvalno...

Poslednja izmena od moderatora:
Kunem se zivotom objasnjavam poslednji put ovde i tebi

The term pin describes the small metal extrusions on the bottom of a CPU or IC. These pins connect the CPU to a socket or circuit board. Pictured is a close-up of a CPU, showing how pins on the CPU may become bent. If the pins are bent, the CPU may not function.

PIN moze biti bilo koja vrsta kontakata-najcesce na elektricnim uredjajima-ovo je samo jedan od primera-i sluzi da omoguci komunikaciju izmedju, da kazemo prosto dva uredjaja-ili bolje receno dva dela jednog uredjaja-koji rade zajedno. Tako imas pinove na CF-compact flash kartici, i to i sad prvo pade na -pamet. Ali kao sto rekoh TI NE SHVATASH sta je pin ustvari! I to sto si DEBIL- da reci cu jasno i glasno ako je tebi to smesmo...pa nemam reci!!nek me banuju **** mi se ali ti si RETARD! bukvalno...@Grindewald ne moras da mi pises ne zelim da se upustam u raspravu. radi svoj posao brisi banuj ne tice me se..
Baš si mi zanimljiv! daješ citat koji te opovrgava! Istaknuo sam ti taj deo! No svejedno, samo sam istaknuo da LGA1155 NEMA iglice na procesoru, nego na matičnoj ploči. Nećemo te banovati, ( ako se mene pita), lagano ćemo te pržiti na slaboj vatrici i svako malo okrenuti da ne zagoriš neravnomerno! :zcepanje:

Baš si mi zanimljiv! daješ citat koji te opovrgava! Istaknuo sam ti taj deo! No svejedno, samo sam istaknuo da LGA1155 NEMA iglice na procesoru, nego na matičnoj ploči. Nećemo te banovati, ( ako se mene pita), lagano ćemo te pržiti na slaboj vatrici i svako malo okrenuti da ne zagoriš neravnomerno! :zcepanje:
ti si budala. i ako mislis da si smesan nisi...patetican si. P. C. rekao si "nema PINove ne nema iglice" Ni sam ne znas sta si napisao budalo.

Može biti koristan kada skidaš hladnjak da ti procesor ne ostane na hladnjaku? Ako je zapečen, može biti zeznuto skidanje procesora sa hladnjaka...
Није ни то проблем. Окренеш хладњак наопачке, ставиш га на сто, и усмериш фен у њега. После неког врема само лагано скинеш процесор. Радио сам то доста пута. Стави рукавице додуше 🙂

Мали је проблем био са игличастим процесорима, где са рукавицом можеш да искривиш пинове. Овде нема опасности.

Poslednja izmena:
Evo ti adresa stranice i provitaj o "Soketima i Cipsetima".
https://www.aiku.info/maticna-ploca-osnova-vaseg-racunara/.Inace imam Intelov procesor poslednje generacije i na maticnoj ploci se nalaze iglicasti kontakti za procesor.I ako se ne postavi dobro,moze pokriviti te iglice i napraviti rsum od maticne.Zato je potrebna kopca da se prvo procesor namesti 100% na mesto,pa posle hladnjak i kuler da legnu na njega kako treba.

Можда ниси видео хладњаке који се фабрички испоручују уз Intel процесоре. Имају неке јадне пластичне пинове који се лако ломе или испадају из подножја:

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1k7kV...55-775-Nalis-Computer-Cooling.jpg_960x960.jpg
A znam te jeftilen 775, živi očaj..... moraš skinuti celu ploču da to solidno namestiš....inače se uvija i lako crkne....

Evo ti adresa stranice i provitaj o "Soketima i Cipsetima".
https://www.aiku.info/maticna-ploca-osnova-vaseg-racunara/.Inace imam Intelov procesor poslednje generacije i na maticnoj ploci se nalaze iglicasti kontakti za procesor.I ako se ne postavi dobro,moze pokriviti te iglice i napraviti rsum od maticne.Zato je potrebna kopca da se prvo procesor namesti 100% na mesto,pa posle hladnjak i kuler da legnu na njega kako treba.
Nema teorije da se procesor pomakne jer ima plastično korito.....Iglice na ploči su već ukoso postavljene, teško ih je shebati....

Nema teorije da se procesor pomakne jer ima plastično korito.....Iglice na ploči su već ukoso postavljene, teško ih je shebati....
Opet on.Nemoj samo da ti nisam pisao sta moze da se desi.Jeste to uokvireno plasikom,ali kada se stavlja hladnjak,malo nek ti zadrhti ruka,ima procesor da se mrdnei da ne nalegne kako treba,a ti ga posle pritegnes hladnjakom i kontakti sa procesora legnu izmedju iglica i pokrivi ih.Moze to da se popravi,ali treba naci dobrog i strpljivoh majstora da to poispravlja.Imas to na Kupujem Prodajem u delovima samo napisi koja je maticna i koji procesor.Zadrt si nekad kao magare,koje nece da krene,pa kad ga gazda udari tankim stapom po usima,da vidis kako juri,pa ni samo ne zna gde.

Poslednja izmena:
ti si budala. i ako mislis da si smesan nisi...patetican si. P. C. rekao si "nema PINove ne nema iglice" Ni sam ne znas sta si napisao budalo.
Ajde me onda obrazuj! Prvi slučaj: Iglice su na procesoru, recimo PIN-ovi. Kako se onda zove ono u šta ulaze te iglice na podnožju na ploči? Drugi slučaj: Iglice ( PIN-ovi?) su na ploči, a kako se onda zovu oni kontakti na procesoru koji sednu na te iglice?

Opet on.Nemoj samo da ti nisam pisao sta moze da se desi.Jeste to uokvireno plasikom,ali kada se stavlja hladnjak,malo nek ti zadrhti ruka,ima procesor da se mrdnei da ne nalegne kako treba,a ti ga posle pritegnes hladnjakom i kontakti sa procesora legnu izmedju iglica i pokrivi ih.Moze to da se popravi,ali treba naci dobrog i strpljivoh majstora da to poispravlja.Imas to na Kupujem Prodajem u delovima samo napisi koja je maticna i koji procesor.Zadrt si nekad kao magare,koje nece da krene,pa kad ga gazda udari tankim stapom po usima,da vidis kako juri,pa ni samo ne zna gde.
Opet on! Nema da procesor ne legne kako treba jer je plastično korito TAČNO na desetinku milimetra! A kontakti na procesoru su kao ravna štampana pločica, nema šta da legne između iglica.....

Opet on! Nema da procesor ne legne kako treba jer je plastično korito TAČNO na desetinku milimetra! A kontakti na procesoru su kao ravna štampana pločica, nema šta da legne između iglica.....
Kako hoces.Plastika nece drzati procesor kada se maticna postavi uspravno,a iglice samo nalezu na kontakte procesora,tako da nista ne pridrzavaju.Kada stavis pastu na hladnjak i procesor,moze doci do klizanja procesora nadole.na kraju tvoj rizik.

Back