Nedeljnik Radar objavio izvode iz tajnog ugovora o Generalštabu: „Kušneru besplatno zemljište na 99 godina, Srbija sama ruši i plaća odštetu“

zbiljaš

Iskusan
Poruka
5.293
Nema ništa od davanja Generalštaba Trampu Srbinu u zamenu za tvit podrške Oskaru. Narod je ustao! Odbranićemo Generalštab isto kao što smo odbranili dolinu Jadra od Rio Tinta. Iz objavljenih delova tajnog ugovora svako može vidi da se radi o štetnom ugovoru i da se pri sklapanju istog nije vodilo računa o interesima Republike Srbije.

https://snm.rs/nedeljnik-radar-obja...a-99-godina-srbija-sama-rusi-i-placa-odstetu/

Nedeljnik Radar objavio izvode iz tajnog ugovora o Generalštabu: „Kušneru besplatno zemljište na 99 godina, Srbija sama ruši i plaća odštetu“

1763099447002.png

Nedeljnik Radar objavio je izvode iz tajnog ugovora Džerada Kušnera i Vlade Srbije o Generalštabu i, kako navode, Srbija će sama srušiti sve objekte, ceo kompleks ustupiti besplatno na 99 godina, uz mogućnost da se kasnije zakup pretvori u vlasništvo.

Većinski udeo od 77,5 odsto u zajedničkoj kompaniji koja će graditi na mestu Generalštaba, imaće Kušnerova firma, pa će joj, kako piše Radar, pripasti i lavovski deo dobiti.

„A ako država do maja 2026. neku od obaveza ne ispuni, američki partner može raskinuti ugovor i naplatiti milionsku odštetu“ piše list pod naslovom „Vučićeva kupovina američke milosti“.

„U tekstu Investicionog ugovora, u koji je Radar ekskluzivno imao uvid, navodi se i da je država Srbija u obavezi da skine oznaku kulturnog nasleđa sa kompleksa Generalštab ‘na način koji je zadovoljavajući’ za Kušnerovu kompaniju, da završi radove na rušenju objekata, takođe ‘na način koji je zadovoljavajući’ za firmu Trampovog zeta, a zemljište na kome se nalazi će dati u besplatan zakup na 99 godina, uz opciju besplatnog pretvaranja u pravo svojine“, piše taj nedeljnik.

Na mestu Generalštaba planira se gradnja tri kule od 135 metara, bruto unutrašnje površine od 280.000 kvadrata, od čega je 187.000 stambeni prostor, hotel će imati 8.500, a budući muzej samo 3.000 kvadrata ili tek nešto više od jedan odsto ukupne površine kompleksa.

Ovaj tekst ugovora je usvojen Zaključkom na sednici Vlade u februaru 2024, dok je sa zastupnikom pomenute američke firme Ašerom Abešerom potpisan 13. maja iste godine u Beogradu.

Sa srpske strane paraf na taj dokument je stavio Goran Vesić, tadašnji ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji je trenutno pod istragom Tužilaštva za organizovani kriminal zbog mogućih finansijskih malverzacija na projektu modernizacije srpske železnice.

Ne vidim nikakav problem ovde.
Covek koji je Tačiju dao KiM, Kusneru daje generalstab.
Bravo za cigane u skupstini :ok:
On misli da tako lobira.... al bolje da im je dao neku lovu što je uštekao od klana Velje Nevolje. :lol:

Poslednja izmena:
Stalno se pominju neke stvari oko generlštaba koje jesu problem, ali ne ceo ili većinski problem.

Ovde nije samo stvar u parama, niti je samo stvar u žrtvama i bombardovanju, niti u lepoj arhitekturi, već je veliko pitanje da li jedan narod treba da da svoj bivši generalštab gde postoji i stari generalštab, da bude hotel sa svim pratećim elementima !

Simbolika je ovde velika. Posebno što se radi o mestu gde se nlazi zgrada vlade i puno misnistarstava. Tako da će bukvalno gosti hotela moći da posmatraju šta se dešava u vladi. Pride će vlada Srbije izgledati kao kućerak u odnosu na ove Trump kule. Dakle, Trump kule će biti kao ferari, a naša vlada kao stojadin.

Sve u svemu, to može da uradi samo jedan narod zemlje 3. sveta bez kulture, smisla za tradiciju, bilo šta.

Pogledajte slike starog generalštaba
https://n1info.rs/vesti/velika-ratna-sala-i-zgrada-starog-generalstaba/

Ako nista ne uspe da se uradi, nadam se samo da ce tramp ostati veran sebi i da ce ovaj ispusiti. Da, to znaci malo muke za gradjane srbije, ali bez muke nikad nece dovoljno ljudi biti spremno da se bori da ovaj ode
Tramp je veran sebi u smislu da se bori da briselski rezimi odu, njima se ljuljaju pozicije. Otud i tolika panika.

Vučić o izjavi Jovanovića: Mi ne prodajemo Generalštab, oni su prodali Maršalat​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da država ne planira da proda prostor Generalštaba, već da ga da u zakup kako bi se od toga napravila ogromna investicija.
On je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše izjavu lidera Novog DSS-a Miloša Jovanovića da Srbija nikakvu geopolitičku prednost ne bi stekla prodajom Generalštaba.

"Za razliku od gospodina Jovanovića, čija je vlada prodala Maršalat, mi Generalštab ne prodajemo. Ti veliki rodoljubi su prodali Maršalat i Komandu Garde na 4,2 hektara za 15 miliona dolara - 13 miliona evra. Mi bismo ovde 20 puta više novca zaradili za svoju državu, a mi se time bavimo. Ne za sebe, nego za svoju državu", rekao je Vučić u Parizu novinarima nakon radne večere sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

U tom slučaju, dodaje on, država ništa ne bi prodala, već dala u dugoročni zakup.
"I od toga napravili ogromnu investiciju, zaposlili naše građevinske kompanije, zaposlili naše ljude. Uredili prostor u kojem bi svi uživali, napravili turističku atrakciju od nečega, a ne mesto u koje niko od Beograđana i turista ne može da ode, jer je u pitanju nečija ambasada.

Ali tako vam to rade te lažne patriote. Uvek prodaju sve, pa onda koriste i te izraze o prodaji, iako mi ništa ne prodajemo. Mislim da su ljudi odlično razumeli našu argumentaciju i polako, još mnogo vremena će proći dok to ne krene da se radi. Tako je bilo i sa Beogradom na vodi, pa su nam izbacivali one žute patke, pa sprečavali, pa pravili demonstracije svakog dana", istakao je Vučić.

b92

Naprednjaci su seljačine bez kulture koje se pale i skidaju gaće pred nekim kao velikim facama.

Mi koji smo građani sveta ne vidimo da su takve sumnjive face kao taj Kušner, Trump i ostali uopšte dostojni da na našoj tradiciji grade bilo šta. Može da im se da neki drugi lokalitet pa nek grade. Ali mogu zamisliti kakav je to blam da svi u svetu čuju da smo trampovom zetu dali prostor svog generalštaba, ne samo u SFRJ eri, već i pre. ... to je blamaža svetskih razmera.

Naprednjaci su seljačine bez kulture koje se pale i skidaju gaće pred nekim kao velikim facama.

Mi koji smo građani sveta ne vidimo da su takve sumnjive face kao taj Kušner, Trump i ostali uopšte dostojni da na našoj tradiciji grade bilo šta. Može da im se da neki drugi lokalitet pa nek grade. Ali mogu zamisliti kakav je to blam da svi u svetu čuju da smo trampovom zetu dali prostor svog generalštaba, ne samo u SFRJ eri, već i pre. ... to je blamaža svetskih razmera.
Mnogo nešto tih "seljačina" u Srbiji ima.. po tvom "mišljenju".
Šta je za tebe pojam "seljak"?
Cijeniš da tvoji "seljaci" (več odavno) ne bi prodali Generalštab?

Vučić o izjavi Jovanovića: Mi ne prodajemo Generalštab, oni su prodali Maršalat​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da država ne planira da proda prostor Generalštaba, već da ga da u zakup kako bi se od toga napravila ogromna investicija.
On je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše izjavu lidera Novog DSS-a Miloša Jovanovića da Srbija nikakvu geopolitičku prednost ne bi stekla prodajom Generalštaba.

"Za razliku od gospodina Jovanovića, čija je vlada prodala Maršalat, mi Generalštab ne prodajemo. Ti veliki rodoljubi su prodali Maršalat i Komandu Garde na 4,2 hektara za 15 miliona dolara - 13 miliona evra. Mi bismo ovde 20 puta više novca zaradili za svoju državu, a mi se time bavimo. Ne za sebe, nego za svoju državu", rekao je Vučić u Parizu novinarima nakon radne večere sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

U tom slučaju, dodaje on, država ništa ne bi prodala, već dala u dugoročni zakup.
"I od toga napravili ogromnu investiciju, zaposlili naše građevinske kompanije, zaposlili naše ljude. Uredili prostor u kojem bi svi uživali, napravili turističku atrakciju od nečega, a ne mesto u koje niko od Beograđana i turista ne može da ode, jer je u pitanju nečija ambasada.

Ali tako vam to rade te lažne patriote. Uvek prodaju sve, pa onda koriste i te izraze o prodaji, iako mi ništa ne prodajemo. Mislim da su ljudi odlično razumeli našu argumentaciju i polako, još mnogo vremena će proći dok to ne krene da se radi. Tako je bilo i sa Beogradom na vodi, pa su nam izbacivali one žute patke, pa sprečavali, pa pravili demonstracije svakog dana", istakao je Vučić.

b92

bilo šta što je urađeno pre, ako nije dobro za nas, treba osuditi.

Ali moj predlog: te pare koje su hteli d aulož u expo ili u nacionalnis tadion, zašto nisu uložili u generalštab da ga renoviraju i od njega naprave atrakciju? Zašto bi to morao baš da bude Kušner? Recimo da su naoravili veliku salu za koncerte klasične muzike ona bi takođe zarađivala, jer su takvi prostori ovde u manjku. Galerije, itd, prodavnice knjiga, mali kulturni mol bi u beogradu bio uvek pun i naših i stranaca

Back