Neda joj mira

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Hrastovnik

Poznat
Poruka
9.375
Tera me nova devojka da se krstim
od kako je saznala da sam nekrsten malo malo pa mi prigovara
kako to nevalja i da treba da odemo u crkvu da zakazmo krstenje
sta da radim ?

Ako je Pravoslavlje u pitanju krstices se samo pod jednim uslovom: ako te Bog pozove na spasenje! U tome ti ne odlucujes niti ces odluciti.
Dakle sve je do Boga: ako te On prizove, krstices se, ako te On odbaci, neces se krstiti! :ok:

Ako je neka jeres rimokatolicka ili sekta, krstices se ne brini! Tu ce ti djavo pripomoci!

passion_fruit

Zainteresovan član
Poruka
133
Ako je Pravoslavlje u pitanju krstices se samo pod jednim uslovom: ako te Bog pozove na spasenje! U tome ti ne odlucujes niti ces odluciti.
Dakle sve je do Boga: ako te On prizove, krstices se, ako te On odbaci, neces se krstiti! :ok:

Ako je neka jeres rimokatolicka ili sekta, krstices se ne brini! Tu ce ti djavo pripomoci!

Bog nikog ne "odbacuje"...On uvek zove k sebi ...moze samo da se desi da čovek ne čuje njegov poziv ;)

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
47.050
Tera me nova devojka da se krstim
od kako je saznala da sam nekrsten malo malo pa mi prigovara
kako to nevalja i da treba da odemo u crkvu da zakazmo krstenje
sta da radim ?
Pitaj je na osnovu čega je odlučila da se baš krsti u pravoslavnoj crkvi? Zašto ne, recimo, đainizam? Mislim da je miroljubivija vera, ako ništa drugo...

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.823

ajoj.. šta više neću čuti na ovom forumu...:zcepanje:

Pa vidiš da ga ne zove bog da se krsti, već devojka...:lol:

Ti si zaboravio da se u pravoslavlju krste oni što još nisu naučili ni da pričaju.
Pa ko njih tamo dovlači? :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.