Necuiste sile,Crna i Bela magije

Sve je to bar danas isiti izmet. Na temelju hrišćanstva razvila se i takva terminologija čiste i nečiste sile sa svim zamešateljstvom njene terminologije i bednog i mlitavog razlikovanja dobra i zla. Oni koji izađu iz iz začaranog kruga krivice svakako se mogu nazvati ''magičarima''. Pa tako i koristiti isti mehanizam ne bi li se igrali sa ljudima.
Da ne dužim, ne verujem ni u crnu ni u belu magiju, mada moram priznati da su mi se svideli obredni rituali koje se izvode u istočnoj Srbiji. Mada je to donekle neka druga priča. Sve ono što nije uprljano hrišćanstvom uglavnom pripada obrascima ponašanja koji su mnogo bliži prirodi, kosmičkim ciklusima i životu (a to ljudi mešaju i nazivaju crnom i belom magijom).

Ali evo za one koji hoće malo da se zabave i čitaju neka idu na ovaj link: http://www.magija.gajba.net/.

Ja preporučujem za čitanje ove autore: Elipas Levi, Dion Fortune, Anton LaVey, Aleister Crowley, Israel Regardie, A.E. Waite, Benjamin Rowe i Necronomicon Versions.

Poslednja izmena:
Crna i bela magija uspevaju na osobama koje su slabe duhom i lako padaju pod uticaj raznih sugestija. Ali u kojoj meri to ne znam ili bolje receno , vrlo je kompleksno da se razglaba.
Ja verujem u carobnu moc reci,(ali samo sto se nas samih tice) i sto kaze strelica, autosugestiju.Ali za to treba biti duhovno jak i dugo vezbati.

Back