Neću decu da lažem da Deda Mraz postoji, kada im ja pakujem poklone

Lagerta

Iskusan
Moderator
Poruka
6.968
na njivu, prirodu, sport i razvit ce...znam djecu koja su odrasli od malena vaspitani da nema djeda mraza, i super su kreativni danas, nista im ne fali u zivotu, cak ni emotivna inteligencija..
Upravo si opisao kako su se razvijale generacije dece odavnina : njiva, boravak napolju i veče provedeno uz ognjište, dok im baba priča bajke :D

spavach

Domaćin
Poruka
4.375
naravno, o bijegu s kozare, herojstvu boska buhe, savi kovacevicu i valteru...pa nece ih strasiti sa bajkom o vuku koji je pojo baku..
Oduzeti deci bajke znači da smo samo oduzeli deci alatku da se, u bezbednim i kontrolisanim uslovima svoje sobe, bave različitim sadržajima, i razviju kapacitet da razumeju sopstvena i tuđa ponašanja, emocije, potrebe, misli, namere, što je jedan od temelja našeg odnosa sa samima sobom i sa drugim ljudima.

nego da te pitam nesto logicki..samo cu ostati na lokaciji srbija, mada mogu i prosiriti..dal znaci da svi srbi koji se bune svake godine protiv lgbt parade nisu odrasli uz djecije alatke tipa djed mraz..jer ocigledno nisu razvili kapacitet da razumiju tudja ponasanja, potrebe i emocije..

Zdrav razum

Buduća legenda
Poruka
31.415
81199341_2408189242844020_8019195930135756800_n.jpg

86bogomoljka

Legenda
Poruka
50.894
Посматајаћу околину, деца код којих се неговала чаролија су израсла у топлије људе. Деда Мраз је ту најмање битан. Док људи строго реалног васпитања ми нису толико блиски. Не тврдим да су лоши, наопако. Али фали вере, заноса, тог неког препознавања које се деси на истим таласним. И радовање се учи :) Онима око мене није развијен тај осећа важности породичног окупљања, ритуала, дома... Више су окренути послу и сконцентрисани на зараду.

PerfectOne

Vitača Milut
Poruka
28.860

NEĆU DECU DA LAŽEM DA DEDA MRAZ POSTOJI, KADA IM JA PAKUJEM POKLONE​

Jedna mama blogerka izjavila je kako je svojoj deci rekla da Deda Mraz ne postoji jer odbija da ih laže o bilo čemu.

648758_278255039-394755462222517-5485566113157494563-n_f.jpg

- Ako smatramo da su poverenje i poštenje najveće vrline, kako onda možemo da pogledamo svoju decu u oči i kažemo im da magični čovek koji leti nebom u sankama, donosi poklone u naš dom - pita se ova mamam iz Engleske.

- Ne lažem i neću da lažem svoju decu - smatra Džodi.

Ona kaže kako njen trogodišnji sin i 16-mesečna ćerka i dalje uživaju u prazničnoj atmosferi i bez posete najveselijeg stanovnika sa Severnog pola koji je, kako smatra ona, za decu stranac.

Džodi Kit (27) je za "Jam Press" dala kontroverznu izjavu o tome da priča o Deda Mrazu pruža kontradiktorne poruke deci, prenosi "Nypost".

- Učim ih da budu obazrivi sa nepoznatim osobama, a onda stranac dolazi nepozvan u našu kuću. Ili treba da kažem deci da je uredu da sednu u njegovo krilo. Ja lično ne bih mogla da lažem decu oko toga ko je upakovao poklone, ko ih je kupio, ko je jeo kolače i pio mleko - objašnjava ova mama, koja otkriva i da je odrastala u kući u kojoj se nije cenila istina što je dovelo do dugoročnih problema sa poverenjem.

Ona kaže kako je zajedno sa verenikom objasnila deci i da je i Vila Zubić samo fikcija, ali uprkos tome ona tvrdi da deca i dalje imaju jake kreativne impulse.

- Iako imam svoje mišljenje, objasnila sam deci da ne treba da idu okolo i drugoj deci pričaju da je Deda Mraz izmišljen, jer poštujem individualne želje svakog roditelja - zaključila je ona.

https://informer.rs/magazin/zanimljivosti/759536/deci-rekla-deda-mraz-postoji

Upravu je ova žena. Pošteno i iskreno kako i treba.

Ali tako treba reći i ovoj starijoj deci da isto kao što Deda Mraz ne postoji i ne donosi paketiće da ne postoji nikakav Bog ili bogovi i da ukoliko postoji bilo šta kada mi umremo sigurno nije onako kako piše u tamo nekim knjigama.
izmislila je rupu na saksiji.

**Freya**

Veoma poznat
Poruka
13.663
Ne znam da li postoji ili ne postoji ali znam da je moje dete jutros otrcalo da pita nastavnicu engleskog da li i ona voli Kucu na litici, na kraju sveta, u blizini Severnog pola i Polarnog Medu koji je crtajuci irvasa izmazao mastilom svoje lepe, bele sape ali se pokazao kao junak u borbi sa goblinima, koji se namnoze svakih par godine poput pacova i otimaju poklone leteci na slepim misevima.

Covek sa Meseca ponekad zaspi ispod sofe pa tada Polarni Meda zamoli svog rodjaka Velikog Medveda da sija jace a Deda Mraz baci jednu kometu i odvrne slavinu Aurore Borealis koju pusta samo u specijalnim prilikama...kao sto je Bozic. Problem su i usnuli zmajevi na Islandu koji ponekad pufnu vatru, koju pak ljudi zovu vulkan, ili kinu u snu pa ljudi kazu gejzir, pa tuda irvasi galopiraju najbrze ne bi li izbegli legla zmajeva.

I tako je Tolkin pripovedao Letters from Father Christmas pune dve decenije svojoj deci drhtavim, starackim rukopisom starijem nego svet...ne bih rekla da su njegova deca ostala trajno ostecena kada su jednog dana otkrila da je Polarni Meda zapravo plisani meda njegove cerke.

georgejune

Starosedelac
Poruka
191.716

Jedna mama blogerka izjavila je kako je svojoj deci rekla da Deda Mraz ne postoji jer odbija da ih laže o bilo čemu.

- Ako smatramo da su poverenje i poštenje najveće vrline, kako onda možemo da pogledamo svoju decu u oči i kažemo im da magični čovek koji leti nebom u sankama, donosi poklone u naš dom - pita se ova mamam iz Engleske.

Ona kaže kako njen trogodišnji sin i 16-mesečna ćerka i dalje uživaju u prazničnoj atmosferi i bez posete najveselijeg stanovnika sa Severnog pola koji je, kako smatra ona, za decu stranac.

Džodi Kit (27) je za "Jam Press" dala kontroverznu izjavu o tome da priča o Deda Mrazu pruža kontradiktorne poruke deci, prenosi "Nypost".

- Učim ih da budu obazrivi sa nepoznatim osobama, a onda stranac dolazi nepozvan u našu kuću. Ili treba da kažem deci da je uredu da sednu u njegovo krilo. Ja lično ne bih mogla da lažem decu oko toga ko je upakovao poklone, ko ih je kupio, ko je jeo kolače i pio mleko - objašnjava ova mama, koja otkriva i da je odrastala u kući u kojoj se nije cenila istina što je dovelo do dugoročnih problema sa poverenjem.

Ona kaže kako je zajedno sa verenikom objasnila deci i da je i Vila Zubić samo fikcija, ali uprkos tome ona tvrdi da deca i dalje imaju jake kreativne impulse.

- Iako imam svoje mišljenje, objasnila sam deci da ne treba da idu okolo i drugoj deci pričaju da je Deda Mraz izmišljen, jer poštujem individualne želje svakog roditelja - zaključila je ona.

Ali tako treba reći i ovoj starijoj deci da isto kao što Deda Mraz ne postoji i ne donosi paketiće da ne postoji nikakav Bog ili bogovi i da ukoliko postoji bilo šta kada mi umremo sigurno nije onako kako piše u tamo nekim knjigama.
Ovo za boga ne lupaj i ne provlaci ateisto

Poruka
6.190
nema ona pojma sa dečijom psihologijom i time što radi uništava mentalni razvoj svoje dece.

+1
па то и јесте циљ...да после прихвате лгбт и остале лудорије...
Ивица и марица, бата и сека, принц и принцеза, мушко и женско
то има да се заборави за сва времена!
победа правде над злом, и то!
врлине, јунаштва, одважност, и то!

Бајке и приче дечију машту окрећу ка СПОЉА, а недостатак истих ка УНУТРА.
А то се зна шта значи...ко је прошо поред психијатрије..

И замисли ову злу пакосну вештицу која је својој деци зауставила
природан ток МАШТАЊА, деца морају да МАШТАЈУ да би израсла у људе.
А не безосаћејне роботе.

Томе служе бајке, да се развије машта и осећај да ће ДОБРО победити ЗЛО
ал ово последње се некима не свиђа изгледа, А'?
ХОХОХОХОХОХО!!!!!!

Lancier

Veoma poznat
Poruka
11.511
Sistem laganja je isti samp za Boga je još užasniji i manipulativniji. Dete svhati da Deda Mraz ne postoji, ali odrsla osoba je toliko izmanipulisana da nije sposobna da shvati da Bog ne postoji i biva ostavljena u svojoj deluziji kao ti.
Uzgred mojem starijem sinu je veroučitelj prvi rekao da deda mraz ne postoji. Mlađi sin je to znao odranije i to je bila česta tema sporenja između njih dvojce.
Ja se tom temom nisam mnogo bavio, ima daleko prečih stvari kad su deca u pitanju.

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
Uzgred mojem starijem sinu je veroučitelj prvi rekao da deda mraz ne postoji. Mlađi sin je to znao odranije i to je bila česta tema sporenja između njih dvojce.
Ja se tom temom nisam mnogo bavi, ima daleko prečih stvari kad su deca u pitanju.
Taj njegov veroučitelj je trebao da mu objasni da Bog ne postoji i da je sistem laganja isti. :D

georgejune

Starosedelac
Poruka
191.716
Sistem laganja je isti samp za Boga je još užasniji i manipulativniji. Dete svhati da Deda Mraz ne postoji, ali odrsla osoba je toliko izmanipulisana da nije sposobna da shvati da Bog ne postoji i biva ostavljena u svojoj deluziji kao ti.
Ni pasulj ne postoji jer je recept umro s babom aj pali

86bogomoljka

Legenda
Poruka
50.894
Ја сам се трудила да ту чаролију продужим колико сам могла. Када је почео да сумња у Ускрс зеку, у корпицу са јајима и поклонима сам убацила и зечији реп, као био па му отпао реп :lol: То се још провукло те године, даље није било шансе. Али не видим никакав штетан утицај, напротив. Мислим да то треба неговати код деце.
Код нас се то увек радило. И чизма у прозор уочи Светог Николе, и Божић Бата... То су дечије радости. Усудила бих се рећи да су таква деца домаћинскија :lol: да су питомија, да воле дом, окупљања, ушушканост међу најближима.
Баш би ми било тужно да се син претвори у неког ко бежи од куће на посао, ко гања каријеру без потребе и за доколицом, ко не уме да се радује.

DedaStojan

Iskusan
Poruka
5.425

Deda Mraz postoji opisan je u bibliji.