Neću decu da lažem da Deda Mraz postoji, kada im ja pakujem poklone

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767

NEĆU DECU DA LAŽEM DA DEDA MRAZ POSTOJI, KADA IM JA PAKUJEM POKLONE​

Jedna mama blogerka izjavila je kako je svojoj deci rekla da Deda Mraz ne postoji jer odbija da ih laže o bilo čemu.

648758_278255039-394755462222517-5485566113157494563-n_f.jpg

- Ako smatramo da su poverenje i poštenje najveće vrline, kako onda možemo da pogledamo svoju decu u oči i kažemo im da magični čovek koji leti nebom u sankama, donosi poklone u naš dom - pita se ova mamam iz Engleske.

- Ne lažem i neću da lažem svoju decu - smatra Džodi.

Ona kaže kako njen trogodišnji sin i 16-mesečna ćerka i dalje uživaju u prazničnoj atmosferi i bez posete najveselijeg stanovnika sa Severnog pola koji je, kako smatra ona, za decu stranac.

Džodi Kit (27) je za "Jam Press" dala kontroverznu izjavu o tome da priča o Deda Mrazu pruža kontradiktorne poruke deci, prenosi "Nypost".

- Učim ih da budu obazrivi sa nepoznatim osobama, a onda stranac dolazi nepozvan u našu kuću. Ili treba da kažem deci da je uredu da sednu u njegovo krilo. Ja lično ne bih mogla da lažem decu oko toga ko je upakovao poklone, ko ih je kupio, ko je jeo kolače i pio mleko - objašnjava ova mama, koja otkriva i da je odrastala u kući u kojoj se nije cenila istina što je dovelo do dugoročnih problema sa poverenjem.

Ona kaže kako je zajedno sa verenikom objasnila deci i da je i Vila Zubić samo fikcija, ali uprkos tome ona tvrdi da deca i dalje imaju jake kreativne impulse.

- Iako imam svoje mišljenje, objasnila sam deci da ne treba da idu okolo i drugoj deci pričaju da je Deda Mraz izmišljen, jer poštujem individualne želje svakog roditelja - zaključila je ona.

https://informer.rs/magazin/zanimljivosti/759536/deci-rekla-deda-mraz-postoji

Upravu je ova žena. Pošteno i iskreno kako i treba.

Ali tako treba reći i ovoj starijoj deci da isto kao što Deda Mraz ne postoji i ne donosi paketiće da ne postoji nikakav Bog ili bogovi i da ukoliko postoji bilo šta kada mi umremo sigurno nije onako kako piše u tamo nekim knjigama.

Sensei

Master
Moderator
Poruka
48.621
deca se radjaju cista i cinjenica je da dosadasnji nacini vaspitanja nisu dobri i da ih pokvare

lose odraslih postaje preslikano na decu i iznova i iznova se ponavlja taj krug

ne vidim zasto bi deci bile potrebne takve bajke , odmalena sa njima kao sa odraslim osobama
da bi deci dočarao neki koncept potrebno je to uobličiti u interesantnu priču. Kao i mnoge druge bajke i basne.

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
da bi deci dočarao neki koncept potrebno je to uobličiti u interesantnu priču. Kao i mnoge druge bajke i basne.
Tačno treba ispričati deci priču o deda mrazu, ali ne lagati ih da on postoji i da im donosi pokone. Isto kao što svaka religija laže svoje vernike sa bajkom o Boga kako bi bili pokorni.

sasasta

Buduća legenda
Poruka
32.070
trebamo smisliti druge price

ivicu i maricu ostavljaju roditelji

crvenkapu pojede vuk

pepeljuga je sponzorusa

snezanu hoce da ubije maceha pa ona ode da zivi sa 7 samaca, zatim se udaje za prvog koji naidje i ima konja

Sensei

Master
Moderator
Poruka
48.621
Tačno treba ispričati deci priču o deda mrazu, ali ne lagati ih da on postoji i da im donosi pokone. Isto kao što svaka religija laže svoje vernike sa bajkom o Boga kako bi bili pokorni.
lažu ljudi decu za mnoge stvari, od toga da ih je donela roda, da će im vila platiti za zub koji im je ispao, da će ih deda Mraz nagraditi za poslušnost i još puno toga. Sve to ima jako važnu uloga u razvoju deteta

BLANKED

Elita
Poruka
20.452
Bajke same po sebi podspesuju razvoj maste i kreativnog razmisljanja tako da je ovo fakticki ubijanje kreativnosti od malih nogu i priprema za neko linearno razmisljanje tokom zivota

Kasnije tokom razvoja na detetu je dat izbor da samostalnim rezonovanjem odvoji imaginarno od stvarnog.

Mogla je jednostavno da mu kaze da ne zna, ili da ne veruje u Deda Mraza i kraj price.

sasasta

Buduća legenda
Poruka
32.070
Bajke same po sebi podspesuju razvoj maste i kreativnog razmisljanja tako da je ovo fakticki ubijanje kreativnosti od malih nogu i priprema za neko linearno razmisljanje tokom zivota

Kasnije tokom razvoja na detetu je dat izbor da samostalnim rezonovanjem odvoji imaginarno od stvarnog.

Mogla je jednostavno da mu kaze da ne zna, ili da ne veruje u Deda Mraza i kraj price.
bilo je pre 15-ak god , crtani , simsala grim

izmenili su bajke taman toliko da piju vodu

takodja postoje i basne za neke pouke

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
Oduzeti deci bajke znači da smo samo oduzeli deci alatku da se, u bezbednim i kontrolisanim uslovima svoje sobe, bave različitim sadržajima, i razviju kapacitet da razumeju sopstvena i tuđa ponašanja, emocije, potrebe, misli, namere, što je jedan od temelja našeg odnosa sa samima sobom i sa drugim ljudima.
Možda si i u pravu. Nisam gledao na taj način. Evo i ja sam isto odrastao na toj bajci Deda Mraz.

spavach

Domaćin
Poruka
4.374
Oduzeti deci bajke znači da smo samo oduzeli deci alatku da se, u bezbednim i kontrolisanim uslovima svoje sobe, bave različitim sadržajima, i razviju kapacitet da razumeju sopstvena i tuđa ponašanja, emocije, potrebe, misli, namere, što je jedan od temelja našeg odnosa sa samima sobom i sa drugim ljudima.
na njivu, prirodu, sport i razvit ce...znam djecu koja su odrasli od malena vaspitani da nema djeda mraza, i super su kreativni danas, nista im ne fali u zivotu, cak ni emotivna inteligencija..