Neću da me mrzi!

Tusenfryd

Poznat
Poruka
7.674
Dobih ideju za temu kad sam na Šta ste danas učinile za sebe pitala kako da popravim jednu naviku (a vi me iskuliraste :mrgreen:).

Mnogo vas više čitam nego što pišem, i to ne iz loše namere, nego eto, volim da čujem šta mislite i kako se zezate, čak i kad nemam šta da kažem. A na pojedinim temama primećujem dosta pozitivne energije, pa otud i ovo.

Je l postoji kod vas nešto što hoćete da učinite u narednom periodu, bilo kom, ali određenom, i to želite ali nikako da krenete da radite, bilo iz lenjosti, ili nesigurnosti, ili nečeg drugog? Znam da su forumašice savršene žene :mrgreen:, ali nisam valjda sama u ovome, bar što se sitnica tiče. Pa posle na krupnice, ako budemo htele. Hajde da kažemo to glasno i onda radimo na tome, zajedno. Nešto kao Podrška za dijetu, ali na mentalnom planu (a i na fizičkom, što da ne).

Ja bih, recimo, htela da budem organizovanija, da ustajem u normalno vreme, da se ne razvlačim previše i da nemam mnogo praznog hoda. Htela bih da uštedim koji dinar, umesto da ga bacam na pekaru. Ali to sve ostaje na nivou htenja, a ne radim ništa da se pokrenem po tim pitanjima i onda posle zavidim onima koji su snažniji od mene.

Dakle, svi ste mi svedoci, obećavam da ću u narednih šest meseci, počev od danas/sutra:

:arrow:ustajati pre 9
:arrow:pešačiti jednu stanicu više
:arrow:dvaput razmisliti pre nego što izvadim novčanik, i dvaput razmisliti pre nego što stavim nešto u korpu u Maxiju,

pa mi možda (to je cilj!) pređe u naviku, trajnu i stalnu.

A vi?

he lepa tema...dopada mi se...

1. probacu da spavam vise...
2. volela bih da udjem u avion na 15 sati i vidim Mexico konacno, necu dozvoliti da me crne misli vise sabotiraju...
3. moram da obavim jednu hirursku intervenciju na koju ne zelim ni da pomislim...

...eto, javno sam se zarekla...

...da radim gimnastiku kad se probudim...
...da još jednom u toku dana ponovim to do prepodneva...
...da hovam više, kad izađem iz kuće..bar nekoliko autobuskih stanica,
bi mogla da prepešačim....

Joj...jao, joj...Bas sam u fazi (re)organizacije zivota, nekih ruznih&tuznih navika....

Hocu da...

1. Mislim vise na sebe, ali ne onako samo u trenu hedonisticki da sebi ugadjam, vec pametno i trajno za svoje dobro od sad pa na dalje i ubuduce... :lol:
2. Ranim, ali sto ranije ustajem prije 7h...
3. Da bolje razdvajam bitno od nebitnog...katkad "izmigoljim" iz tih nepotrebnih situacija...i tako...ima toga...

Ja sam pre 24 h na jednom drugom mestu zapisala ovo :

1. osim na poslu i kad dete spava necu se priblizavati kompu
2. max 5 postova na krstarici dnevno
3. redovno citanje detetu uvece pred spavanje
4.redovno citanje sebi pred spavanje

mogu da dodam i :

5. pocecu da vezbam opet
6. otici cu na intoleranciju opet i pridrzavati je se opet
7. prestacu da se nerviram zbog njih ....

Eto ....do kad je rok da se ovo obavi ???

Poslednja izmena:
1. Mene vec godinama cimaju svi okolo da pocnem da shijem za prodaju, ali ja nikako da se nakanim. :( Totalno mi zablokira kreativnost cim pomislim da je odevni predmet roba, a ne umetnicko delo... kao da me nekako gushi ta veza izmedju novca i stvaranja. :dash:

2. Imam i ceo jedan roman u glavi, al me mrzi da ga kuckam.:confused:

3. Sto puta sam sebi obecala da necu u svemu videti politiku, a opet nikako da se otkachim od nje. Cak i u trivijalnim stvarima vidim njen uticaj. :histericna:

I opet, ne mogu da obecam da cu pokusati ovo da promenim na bolje (unapred znam da necu) jer stalno pustam da sve teche svojim tokom.

Poslednja izmena:
bas sam razmisljala o tome ali kao opciju za predstojeci New years resolution, to bi bilo sledece :

1. Da konacno prestanem da grickam nokte
2. Da prestanem da se nerviram zbog kojekakvih nebuloza
3. da naucim da drzim sobu u redu, da mi stalno sve bude sredjeno a ne krs

mada poznavajuci od sebe, ove odluke ce da traju 2 dana, pa onda opet sve po starom...:sad2:

Ja po ko zna koji put planiram da smrsam i da pocnem da radim vezbe ili se bavim nekim drugim sportom
Kod mene je to sa dijetom vec postao 'studentski sindrom'
Ali ajde da kazem - ako sam istrajala oko voznje i uspela da polozim i kupim auto za kratko vreme, i krenula da vozim, sad mi ostaje da pocnem opet da vodim racuuna sta, kad i koliko jedem

Obecala sam sebi da cu opet poceti da citam knjige, i to me jako ispunjava, kad stignem, ali vredi, totalno sam zakrecila
I resila sam da vezbam voznju tako sto cemo vikende koristiti da obilazimo prijatelje i rodbinu, 2 lepe i korisne stvari od jednom

I po ko zna koji put hocu da ostavim cigare....
E sad, posto ne mogu da stavim sebi ultimatum, previse sam umorna, a odmora nigde, mogu samo da kazem da cu se svaki put setiti sta sam napisala i bar nesto u toku dana uraditi na tom planu....

da popunim vikende stvarima koje volim, i pocinjem od ovog - idem na festival stripova, pa na izlozbu jedne prijateljice - posle treba da odrzim taj ritam :)
planiram za svaki vikend bar jedan ako ne i dva izlaska ali to moram da sve rezervisem unapred, da ne bih u poslednjem trenutku odustala.
malo vise bioskopa, restorana, neko putovanje, i zasto da ne neka nova aktivnost/hobi pa cu sebi ulepsati zivot pre kraja godine :)

1.ponovo cu poceti da vozim bajs.
2.osobu koja mi je u blizini i koja zavisi od mene,probacu da iskuliram kad god hoce da zapocne neko caskanje.samo da,ne.toliko.
3.vraticu osmeh na lice.
4.nece me mrzeti svaki cas da izadjem iz kuce.
5.cesce cu slusati muziku.
6.prestacu da mislim na osobe koje to ne zasluzuju.
7.prestacu vise da se pitam kako/zasto.
8.cuvacu svoje zivce.
9.radovacu se svakom novom danu.
10.u svemu cu traziti pozitivne stvari

Back