Quantcast

"NEĆEMO POVUĆI ZAKON" Milo Đukanović o pozivu Vučiću da poseti Crnu Goru, dijalogu sa SPC, Srbima na državnim funkcijama...

The Rise of Jagg

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.411
Nazalost mislim da je sada kasno.
Trebalo je mnogo ranije disciplinovati iskvarene korumpirane Srbe.
Ako se ovaj trend nastavi svako srpsko selo ce da formira neku novu naciju i autokefalnu crkvu.
Sećam se kako je tvoj predsednik 2006. bio razočmaran kada se pročulo da Nezavisnost vodi
 

Emihs

Buduća legenda
Moderator
Poruka
27.791
Pogledajte prilog 639666

И ти Комшо цениш да је Мило у овој фази,а?
Мило јесте Брозова школа, само комуњарама може да падне на памет да црквену имовину отимају и претварају у државну.То ће се завршити као и комуно напад на СПЦ.
 

dragon x

Buduća legenda
Poruka
30.212
Pa eto, čovek kaže da ne otima, da će moći da je koriste.
To samo sveštenstvo tvrdi da otima.
Ali neće moći da je prodaju(onu za koju ne mogu da dokažu vlasništvo), da zidaju hotele, da ne plaćaju porez, da ne evidentiraju prihode.
Da je neke pameti u Srbiji da to isto uvede SPC.

Naravno da otima jer to što će moći da koriste ne znači da neće morati da plaćaju naknadu za korištenje nekome.

Jer više nisu vlasnici sopstvenih objekata već podstanari. To je klasično razbojništvo i pljačka ravna nacističkoj otimačini.
 

krinka5

Elita
Poruka
15.369
To bi bilo kao da neko proglasi Hram Svetog Stivena na vračaru da je to "Turska pravoslavna crkva."

Kako turska kad to nije turska, pitate se vi. Pa istom logikom rukovodi se pravoslavni imperator Krivokapić.
Ako se SPC i Turska PC ujedine na kanonski valjan način pa se ta nova crkva nazove Sveturska pravoslavna crkva molim lepo Hram Svetoga Save bi bila u vlasništvu Sveturske pravoslavne crkve, kao što su mnogi crkveni objekti u vlasništvu Rimokatoličke crkve. Uzdizaču škorpije.
 
Poslednja izmena:

Sizif

Buduća legenda
Poruka
35.988
Google, zakon o slobodi vjeroispovijesti, prvi link.
Pročitah na brzinu... ako sam dobro razumeo, oni sada mogu da oduzmu imovinu kome god hoće i prevedu je u državnu svojinu (osim ako imovina već nije upisana kao nečija u katastar), ali zajednica koja je koristi ima pravo da nastavi da je koristi? :think:
 

комшија

Legenda
Poruka
59.119
Pogledajte prilog 639666

И ти Комшо цениш да је Мило у овој фази,а?
Не, него је твоја СПЦ у тој фази (једна нога одсечена а сада ће и друга) јер тражи да се врати закон из 1977.
 

Commie

Legenda
Poruka
59.532
Pročitah na brzinu... ako sam dobro razumeo, oni sada mogu da oduzmu imovinu kome god hoće i prevedu je u državnu svojinu (osim ako imovina već nije upisana kao nečija u katastar), ali zajednica koja je koristi ima pravo da nastavi da je koristi? :think:
Jel ima nesto o porezu ? :per:
Mozda je najveca frka o porezu ustvari.
Zamisli da Srbiji SPC placa porez i to olaksani ... pa imali bi vece uplate poreza od bilo koje industrije u Srbiji.
 

doppler

Ističe se
Poruka
2.190
Pročitah na brzinu... ako sam dobro razumeo, oni sada mogu da oduzmu imovinu kome god hoće i prevedu je u državnu svojinu (osim ako imovina već nije upisana kao nečija u katastar), ali zajednica koja je koristi ima pravo da nastavi da je koristi? :think:
Pa ne bas svima jer su sa Muslimanima i Katolicima potpisali neke ugovore da ih ne diraju.
Tako da to vazi samo za SPC.
 

Khal Drogo

Domaćin
Poruka
4.156
Добар текст о типовима "задуженим за истину" написао је Милета Светозаревић;
Апел 88: Диктатор не смије пасти
Апел 88 је потписало много живописних ликова из региона који су лиценцирани са Запада за бављење истином

Од ИН4С
21/01/2020 06:30


фото: nacionalist.rs

Пише: Милета Светозаревић
Не знам како је у Француској или СР Немачкој али код нас у Србији се зна ко је задужен за истину и ко издаје лиценце за бављење истином.
Апел 88 је потписало много живописних ликова из региона који су лиценцирани са Запада за бављење истином. Иако нико од њих као појединац не завређује пажњу једног потписника ипак морамо узети као парадигму којом ћемо објаснити природу људског карактера осталих супотписника, који су приликом потписивања овог апела имали у виду да је свако невин док се не докаже да је Србин, и да су, шта год да се дешава у Црној Гори, Срби, Србија и СПЦ свакако криви.

Морални горостас Стипе Месић, социјалиста и националиста у једном, двоструки победник у Другом светском рату, демократа који би на референдум у суседној држави одговорио војном агресијом, шеф државе чији је посао био да је сруши, апологета Андрије Артуковића, помиловатељ ратног злочинца, баштиник идеја: Јасеновац двоструки логор, Јасеновац је фалсификат, Јасеновац је био радни логор у коме су људи учили занате а умирали од тифуса и дизентерије, људи су доласком у Јасеновац били практично спашени, Јасеновац је институција која изолује људе који евентуално могу да сметају режиму, у Јастребарском су деца спашавана и храњена… Иначе трагикомичну црту овој биографији даје чињеница да је Стипе био (можда је и даље) почасни председник Савеза антифашистичких бораца и антифашиста Хрватске. Какви су им онда фашисти?

Управо овом профилу одговарају сви потписиници апела а поготово они који живе и раде у Србији. И тако „либерали, социјалисти, демократе, борци за људска права, слободу и једнакост, за забрану дискриминације и насилне асимилације, посебно етничких и верских заједница, борци за слободу мисли, свести и вероисповести, те заштиту права својине, борци за секуларност, борци против крвавих кошуља а за слободу медија, борци за заштиту права мањина…“, подржаше: дикатора који је са криминалном хунтом на власти 30 година у Црној Гори (Колумбија на Балкану), хапшење и затварање политичких противника (чак и народних посланика!), пребијање, прогон и затварање неистомишљеника и новинара, шверц дроге, дувана и људи, Шкаљарски, Кавачки клан и брод кокаина, насилну асимилацију и системску дискриминацију најбројније етничке и верске заједнице у Црној Гори, разбијање глава епископу и свештенику СПЦ, дискриминаторски (шовинистички) закон о отимање имовине СПЦ, атеисту да по нацистичком НДХ моделу направи „цркву“ у 21 веку у секуларној држави, говор мржње, избацивање Шантића, Ћопића и Десанке Максимовић из лектире…
На жалост потписивању Апела 88 у Србији није претходило пуштање на викенд шизофреничара из Вршца, Београда, Ковина или Горње Топонице. Мржња је основна покретачка снага потписника који су на мирне и ненасиле, демократске, протесте дискриминисаних грађана Црне Горе „одговорили“ нападом на суседну државу (ови из Србије на сопствену) која, до тада, практично ништа није ни „рекла“ а камоли учинила, али и нападом на народ и цркву који су предмет државно-шовинистичке дискриминицације и прогона у Црној Гори.

Оно што су некада чинили Павелић и Артуковић са Гермогеном у НДХ данас чине Ђукановић и Марковић са Мирашем у Црној Гори, циљ је исти, средства се прилагођавају времену и приликама а и пропорција се променила. Код Будака је постојао систем трећина, код Мила је разломак цео. За сада насилна асимилација кроз шовинистичку дискриминацију, мада неки „саветници“ дикатору већ сада (можда исхитрено) предлажу спаљивање, гажење џиповина и протеривање.
Поштовани грађани Црне Горе кад татини синови са полицијским значкама почну да вас газе џиповима на улицама Црне Горе на жалост увек ће се наћи неки „Месићи“ који ће потписати ако треба и нпр: „Апел против великосрпских националиста који пијани скачу под точкове аутомобила у градовима Црне Горе само да би спречили слободу кретања људи, капитала, роба и услуга, тј. економски развој и евроатланске интеграције Црне Горе“.
За разлику од Римске Републике која је дефинитивно пропала када је Гај Јулије Цезар прешао реку Рубикон и са војском ушао у Сенат, Репулика Црна Гора није пропала када је принцепс Мило похапсио посланике опозиције у Скупштини Црне Горе. На жалост Црна Гора никада није ни била република – јавна ствар, већ приватно предузеће некада једне партије а потом једне криминалне организације. Дакле, никад res publica – општа ствар већ cosa nostra – наша (приватна) ствар. „Месићи“ из Апела су подржали њихову ствар.
Морамо инсистирати на доследности „Месића“ који су подржали Ким Џонг Мила, сачинити Апеле подршке Мугабеу, Мухамеду Бин Салману, Ким Џонг Уну, Лукашенку…, па им понудити да потпишу. Једноставно, треба их истерати на чистину и извргнути порузи!
 

peti ligament

Buduća legenda
Poruka
25.924
Pročitah na brzinu... ako sam dobro razumeo, oni sada mogu da oduzmu imovinu kome god hoće i prevedu je u državnu svojinu (osim ako imovina već nije upisana kao nečija u katastar), ali zajednica koja je koristi ima pravo da nastavi da je koristi? :think:
Mogu tj. po zakonu moraju da oduzmu imovinu svim vjerskim zajednicama koja je sagrađena prije 1918. godine. Dakle svi su jednako pogođeni.
U praksi, sve vjerske zajednice osim SPC imaju potpisan ugovor sa državom koji ih praktično štiti od ovog zakona, što znači da je jedino imovina SPC pogođena ovim zakonom.

Što se samog zakona tiče, donešen je u 2 ujutru nakon što je sa poslaničkim imunitetom 10+ poslanika obrisano dupe, a 1 km oko Skupšine bio zatvoren i za pješake. Toliko o političkoj atmosferi.

Spomenuo si katastar i to je najčešća greška u nerazumijevanju užasnosti ovog zakona.
Sva imovina (osim ona za koju restitucija nije završena) SPC je već upisana na SPC i oni za to imaju listove nepokretnosti.
U diskusiji na ovoj temi, u ovom postu (u spojleru) sam izvukao listove nepokretnosti za 5 manastira koji bi u svakoj normalnoj državi bili dokaz o vlasništvu.
Ipak, država ovim zakonom zanemaruje listove nepokretnosti, sve prepisuje na državu, ali dozvoljava da se u upravnom postupku ponovo dokazuje vlasništvo.
Problem je što se na taj način zanemaruje da je list nepokretnosti sam po sebi dokaz da se jedan upravni postupak već okončao, tj. da je upis završen.
U slučaju da neko ima dokaze da tu nešto nije ok, postoji sud, zar ne?

Kada bismo izbacili činjenicu da se radi o SPC, već kada bismo stvar sveli na konkretno mene ili tebe, ovo bi značilo da država donosi zakon kojim suspenduje listove nepokretnosti, tj. svako od nas bi morao da ima originalna dokumenta na osnovu kojih je vršen upis u katastru, a samim tim je pravna sigurnost otišla kroz prozor.
Ok, jasno je da svako od nas ima dokumentaciju o kupljenom stanu i sl, ali evo ja za šumu koju je moj pradjed kupio početkom XX vijeka osim lista nepokretnosti nemam nikakav dokaz da je to moje, već samo da sam to naslijedio.
Da država donese zakon da moram da dokazujem imovinu koja je upisana na mene originalnim dokumentima, samo bih ovaj stan u kojem živim mogao dokazati jer sam ga svojim parama kupio... Ovo što sam naslijedio, tu sam se na državne organe oslonio. Zajeb :mrgreen:
 

комшија

Legenda
Poruka
59.119
https://portalanalitika.me/clanak/3...jokovic-kod-amfilohija-o-zajednickim-akcijama

Mitropolit crnogorsko-primorski na Cetinju okupio lidere prosrpske opozicije

Lideri DF-a, Danilović i Joković kod Amfilohija o zajedničkim akcijama

Iako su pojedini beogradski mediji kao i prosrpski podgorički portali objavili da je sastanku prisustvovao predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, ta informacija se nije pokazala tačnom


Lideri DF-a, Danilovic i Jokovic kod Amfilohija o zajednickim akcijama
22. 01. 2020 - 07:04 Izvor: Pobjeda

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sastao se sinoć na Cetinju sa liderima prosrpske opozicije, saznaje Pobjeda
Sastanku su, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, prisustvovali lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

Iako su pojedini beogradski mediji kao i prosrpski podgorički portali objavili da je sastanku prisustvovao predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, ta informacija se nije pokazala tačnom.
-Niko iz Demokratske Crne Gore nije prisustvovao sastanku – rekao je izvor Pobjede. I iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da Bečić nije prisustvovao sastanku.

-Povodom informacije da je u toku zajednički sastanak predsjednika Demokrata Alekse Bečića, lidera DF-a i Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija na Cetinju, ističemo da ista nije tačna.


U cilju istinitog informisanja javnosti, ovim putem demantujemo objavljene navode kao neistinite i kalkulantski sračunate, navele su Demokrate.

Niko od prisutnih na sastanku nije odgovarao na pozive i poruke redakcije Pobjede uključujući Vladimira Jokovića, Gorana Danilovića i Milana Kneževića.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, na sastanku je bilo riječi o zajedničkim akcijama vezano za proteste i litije SPC, kojima se traži povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti.
-Biće još konsultacija na tu temu – rekao je drugi izvor.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je kazao prije dva dana da će lično on pregovarati o temeljnom ugovoru sa državom, ali da je uslov povlačenje Zakona.

Kako je pernio Tanjug, mitropolit Amfilohije je poručio da je Mitropolija na čijem je čelu ,,autonomna i samostalna kroz vjekove“ te da želi ,,temeljni ugovor po uzoru na one koje je Crna Gora potpisala sa Katoličkom crkvom i Islamskom zajednicom“.


1579675654200.png
 

комшија

Legenda
Poruka
59.119
https://portalanalitika.me/clanak/356828/plivanje-za-casni-krst-i-neka-druga-ukazanja

OSVRT: Izmišljanje novih tradicija

Plivanje za „časni krst“ i neka druga ukazanja

Da li je bilo „tradicionalnog“ plivanja za časni krst u Crnoj Gori, kakav je odnos Crnogoraca bio prema „tradicijama“? Odgovori nijesu teški. Posljednji sam čovjek koji bi se sprdao na račun vjerskih ośećanja, bez obzira na nečiju zaluđenost i zamuženost. Međutim, izmišljanje „tradicionalnog“ plivanja za časni krst, u Crnoj Gori koju dobro znate, ne možete primiti ozbiljno


Plivanje za „casni krst“ i neka druga ukazanja

Piše: Dragan B. Perović 22. 01. 2020 - 07:34

Zimski blagi dani, umjesto svečarskog darivanja i upućivanja lijepih želja bližnjima, još jednom su na površinu izbacili sav naci-šovinistički arsenal koji se koristi za negiranje svih crnogorskih identitetskih obilježja. U tome prednjače službenici firme SPC d.o.o. čije je śedište van Crne Gore.


Zloupotrebom vjerskih ośećanja, svetaca i mitološkog nasljeđa, anahrono, agresivno mitomanski, nastoje da posrbe sve što je u Crnoj Gori od kulturno-istorijskog značaja, od najstarijih vremena do danas. Danas rijetko možete čuti pravu božju riječ i poruku mira i ljubavi, što je u osnovi svakog božjeg učenja. Način obraćanja božjih pastira iz SPC svome stadu više izaziva zebnju i nevjericu. Nijedno njihovo oglašavanje ne prođe a da ne sruše treću, osmu, devetu ili desetu Božju zapovijest. Rijetko ih možete uhvatiti u istini.


Vješto manipulišući narodnim predanjima, koja su u mnogo čemu „usmena istorija neukog puka“, SPC agitatori pokušavaju da stvore novu mitologiju, koja je poprimila razmjere mitomanije.


Da se ne ponavljamo, ali ukratko da se kaže da su mitovi najčešće lijepe priče, poučne, sa dubljim značenjem i porukama. No, prerastanje mita u mitomaniju je sasvim druga stvar. Mitomanija je bolest, što se vidi po samoj definiciji riječi: Mitomanija - patološko laganje, bolesna sklonost laganju i izmišljanju vlastitih ili tuđih događaja; sklonost vjerovanju u mitove, tj. u priče o bogovima, o „slavnoj prošlosti“ i sl (grč.).


Uz mitomaniju, kao nerazdvojni pratilac javlja se i „izmišljanje novih tradicija“. Nije to samo specifičnost balkanskih krajeva, ali svoj najbolji primjer ima u aktuelnom djelovanju službenika SPC u Crnoj Gori.


Povod za osvrt je nazovi „tradicionalno plivanje za časni krst“, povodom vjerskog praznika Bogojavljenja.


Da li je bilo „tradicionalnog“ plivanja za časni krst u Crnoj Gori? Kakav je odnos Crnogoraca bio prema „tradicijama“? Odgovori nijesu teški. Posljednji sam čovjek koji bi se sprdao na račun vjerskih ośećanja, bez obzira na nečiju zaluđenost i zamuženost. Međutim, izmišljanje „tradicionalnog“ plivanja za časni krst, u Crnoj Gori koju dobro znate, ne možete primiti ozbiljno. Zato se sa kumom i prijateljima šalim da organizujemo „tradicionalno plivanje za časni krst“ za Cuce i Čevljane u Kobilji do. Ili, možda, kod one bjeličke vodenice koju spominje vojvoda Janko u Gorskom vijencu. Ako su ovi krajevi oskudni vodom, pa se nije moglo ni imalo đe plivati, nema takvoga praznovanja ni u drugim djelovima. Sve je novijega datuma.


Kao što se zna, Bogojavljenje je jedan od 15 najvećih hrišćanskih praznika, posvećen krštenju Isusa Hrista, kojega je krstio Jovan Krstitelj. Njime se slavi otkrovenje Boga (Sina) čovječanstvu u ljudskom obliku, odnosno svetoga Trojstva – Boga Oca, Sina i Svetoga Duha, koji se u vidu goluba spuštio Isusu na rame. Bogojavljenje se na Istoku pominje kao crkveni praznik u IV vijeku n.e. kojim su obuhvatani svi događaji vezani za Isusovo rođenje i život do krštenja. Krajem četvrtog vijeka sa Zapada se preuzima slavljenje Božića (slavljenje Božića nijesu preuzele članice Istočne pravoslavne crkve – one priznaju samo tri prva ekumenska sabora).


Za taj dan se i kod nas u staro vrijeme osvještavala i blagosiljala voda u crkvi. Vuk Karadžić je bilježio narodne običaje na slovenskom jugu i o tome je zapisao: „Bogojavljenje, po zapadnijem krajevima vodokršće, a u Crnoj Gori vodice“, bez dodatnih objašnjenja o nekom posebnom ritualu u Crnoj Gori. Da ga je bilo, sigurno to ne bi propuštio.


O ostalima je naveo: „Mnogi se na Bogojavljenje ujutru prije sunca kupaju u potoku ili rijeci (ako je voda smrzla, a oni probiju led, kao što sam ga i ja probijao na Žeraviji). Ako je o Bogojavljenju veliki mraz, onda se misli da će biti dobra godina, zato i Turci zapitaju kadšto naše ljude: „Je li se, more, smrzao krst?“ Gdje se narod naš u življenju po svojemu zakonu ne boji nikoga, onđe se na Bogojavljenje posle leturđije voda sveti na rjekama i na izvorima, kao npr. u Karlovcima na česmi nasred pijace, u Zemunu na Dunavu, a i u Biogradu sad na Savi; pod vladom pak turskom to se po varošima dosad nije smjelo činiti, nego se opominjem da su Lozničani 1796. godine sa svojijem popom i s učiteljem i đacima (među kojima sam i ja bio) išli iza varoši na jedan točak koji se zvao Danilova voda, i to bez leturđije, jer kako nijesu imali crkve, ni ostale oprave, ona im se nije ni služila.“


Kao i za većinu običaja, tako se i za Bogojavljenje smatra da je preuzeto iz stroslovenske mitologije i vezuje se za boga Dajboga ili Dažboga, za koga V. Čajkanović smatra da je bio vrhovni bog starih Srba (i kao bog pozemlja i kao bog Sunca). Za njega se vjerovalo da ispunjava želje kada se nebo otvori, a vezan je i sa vodom. Moguće je da su prva plivanja za krst izvođena u Rusiji. Prije Drugog svjetskog rata ima pomena o plivanju za „časni krst“ u Novom Sadu, Beogradu itd. Zanimljivo, kada je obnavljana tradicija u Novom Sadu 2014. rečeno je da je to prvo plivanje poslije 78 godina, tj. da je posljednje bilo 1936. godine. Da je to bila tako uvriježena tradicija, zašto bi se prekidalo makar do početka rata 1941, ako za sve kasnije optužuju komunizam!?


Mitomanska istraživanja i želja da u svemu što je bilo prvo nakače srpski predznak i ponište crnogorsko, ponekad dovodi do grotesknih situacija. U jednoj monografiji se za Svetog Vladimira Dukljanskog tvrdi da je bio „prvi Srbin koji se kupao“. Dodatno je tu objašnjeno da je kupanje bilo „visoki civilizacijski čin“ i da su uz Vizantince, „najčistiji narod u srednjem veku bili Mongoli, koji su imali obavezno kupanje svake sedme godine“.


Slično tvrdnji o dukljanskom knezu Vladimiru „kao prvom Srbinu koji se kupao“ stoje i tvrdnje sa predikaonica SPC da je Sveti Sava blagosiljao majku Svetoga Vasilije. Ne treba biti dobar matematičar pa provjeriti istinitost toga. Sveti Sava je umro 1236. godine. Znamo da je Stojan Jovanović, kasniji Sveti Vasilije, rođen 1610. godine. To je razlika od 374 godine! Da li je to najduža trudnoća u pitanju ili najstarija porodilja, kako gođ da okrenemo – besmisleno je.


Što se tiče crnogorskoga vjerovanja, više puta je o tome pisano od raznih istraživača. U osnovi, većina je isticala specifičnost crnogorskog pravoslavlja.


Nametanjem lažnih i tuđih modela, praveći heroje i svece od zlikovaca, SPC, potpomognuta interesnim agenturama, nastoji zapretati istinu. Prekrajanjem prošlosti čine sve da unište budućnost - da Crne Gore nema. Mračnjačkom retorikom kao da kreću u krstaški rat, svaki iskorak Crne Gore i pozitivnu promjenu nastoje obesmisliti i vratiti Crnu Goru u tamni vilajet u kome se oni najbolje snalaze.


1579676413400.png
 

Khal Drogo

Domaćin
Poruka
4.156
Био сам увјерења да већег улизицу од неког Шупковића п**** није избацила од времена како је гавран поцрнио.
И изгледа да сам се за*ебао ма колико то било невјероватно, како говори овај текст појавио се неки Пешић:
Пешић неугодна конкуренција Шуковићу: Кад порастем желим да будем као Мило
"Звијезда" у успону је казала да је "само један Мило Ђукановић. Нико као он никада више неће бити рођен"

Од ИН4С
22/01/2020 06:55


Пешић са својим идолом Ђукановићем

Предсједник Савјета младих Демократске партије социјалиста Црне Горе Никола Пешић још као средњошколац маштао је да буде као предсједник Мило Ђукановић. Овај 31-годишњак данас живи свој сан – на челу је партије младих ДПС и кад год му се укаже прилика он јавно говори о својој љубави према Ђукановићу.
Тако се ових дана његово име провлачи на друштвеним мрежама, као и интервју који је прије неколико година дао европском порталу Cafebabel. Он је тада казао да је фасциниран ликом и дјелом Мила Ђукановића.

На питање новинара ко му је био узор кад је био мали, Пешић је казао, „да му је као средњошколцу то био Мило“. А онда је и дао образложење зашто му је управо он идол.

“ Већ 11 година сам у Демократској партији социјалиста. Као тинејџер сам генереално био фасциниран политиком коју воду господин Ђукановић и зато сам приступио тој партији“, рекао је Пешић.
Након објављивања овог снимка услиједили су бројни коментари на друштвеним мрежама.

Благош теби, сад ћеш добит унапређење у партији„. „…Какве улизице и полтроне има Мило, ово ниђе нема“, „Никола Пешић, предсједник Савјета младих ДПС-а, увијек неугодна конкуренција Дарку Шуковићу„, само се неки од коментара.
„Звијезда“ у успону је у истој емисији тада казала да је „само један Мило Ђукановић. Нико као он никада више неће бити рођен„.
Ко Мила више воли – Никола или Андрија?
Заиста, у овом тренутку јако је тешко одредити чија је љубав према Милу већа – да ли Николе Пешића или Андрије Николића, посланика ДПС. Али једно је сигурно- обојици очи засијају, развуче се широк осмјех и заклецају колљена када се он појави пред њима.

Пешић (лијево) и Николић (десно)
Пешић тренутно има неколико политичких функција у ДПС-у и то: Савјет младих, Клуб одборника Подгорица, Предсједништво Савјета младих, Савјет Савјета младих, Савјет ДПС-а, Општински одбор Подгорица, Главни одбор ДПС.
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.071
Selaković: Srbija će preduzeti pravne akte da zaštiti srpski narod u Crnoj Gori

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da Srbija dosta toga čini i "preduzima neke pravne instrumente", kao i da će u narednom periodu preduzimati upravo takve akte i korake u cilju zaštite srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.
22.01.2020. |Autor: Beta, RTS

Selaković je u izjavi za RTS rekao da se povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti sa Crnom Gorom u prethodnom periodu više desila "razmena argumenata i ozbiljna polemika od strane Srbije, kao i da je to učinjeno da bi ukazali na ono što jesu međunarodno preuzete obaveze i koncept države 21. veka u kome se zna šta država može da čini".

"Svakako da prava jednog naroda, drugog po brojnosti u toj državi treba zaštititi. SPC je oličenje duha srpskog naroda gde god Srbi da žive i postoje i ako želite da je obrišete iz formalnog i pravnog života, ugrozili ste sudbinu svojih sunarodnika", rekao je Selaković.
++++++++++++++


sreda, 22. jan 2020,Izvor: RTS

"Odredbe svetovnog i kanonskog prava su jasne, SPC je nedeljiva"

Zbog usvajanja zakona o slobodi veroispovesti, tenzije u Crnoj Gori ne jenjavaju. U susret sutrašnjoj molitvi i litiji na Cetinju, šef biroa za medije vlade Crne Gore Srđan Kusovac podelio je na društvenim mrežama fotografiju na kojoj piše: "Na Cetinju nema šetnje". Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da je u interesu Crne Gore, Srbije i svih u okruženju da se sačuva mir, šta god da se dešava.
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da Srbija čini dosta toga da pomogne Srbima u Crnoj Gori."Kao što smo najavili, u narednom periodu ćemo aktivno preduzimati pravne akte i korake u cilju zaštite i poboljšanja položaja srpskog naroda u Crnoj Gori, a i zaštite pravoslavne crkve", ističe Selaković.

Smatra da nije u toku rat saopštenjima već ozbiljna polemika u kojoj se iznose argumenti.
"Ukazujemo na ono što jesu međunarodno preuzete obaveze i ono što podrazumeva koncept savremene pravne države u kojoj se zna šta država može da čini, a šta ne bi trebalo da čini", objašnjava Selaković.
Ističe da je Srpska pravoslavna crkva oličenje duha srpskog naroda.
"Gde god Srbi žive, tu postoji i Srpska pravoslavna crkva. Ako želite da je obrišete onda ste ugrozili i sudbinu naših sunarodnika", kaže Selaković.
Podseća da je predsednik Vučić izneo svoj nedvosmislen stav da je protiv bilo kakve konfederalizacije Srpske pravoslavne crkve jer se ne može konfederalizovati ni srpski narod.
"Odredbe, kako svetovnog, tako i kanonskog prava su potpuno jasne. Prvi član Ustava SPC iz 1957. godine kaže da je Srpska pravoslavna crkva jedinstvena, nedeljiva i autokefalna", ističe Selaković.
Kaže da je ovo prvi put da se na zgradi Predsedništva Srbije našla zastava sa Davidovom zvezdom.

"Time Srbija pokazuje da je deo antifašističke tradicije i borbe protiv nacizma i fašizma, da je zajedno delila patnje sa jevrejskim narodom koji je najviše stradao", objašnjava Nikola Selaković.
 
Poslednja izmena:

nonaligned

Poznat
Poruka
9.148
Добар текст о типовима "задуженим за истину" написао је Милета Светозаревић;
Апел 88: Диктатор не смије пасти
Апел 88 је потписало много живописних ликова из региона који су лиценцирани са Запада за бављење истином

Од ИН4С
21/01/2020 06:30


фото: nacionalist.rs
Ko je napravio ovu fotomntazu....cccc
kakva ekipa :mrgreen:
 

комшија

Legenda
Poruka
59.119
https://portalanalitika.me/clanak/356840/spc-otkazala-litiju-na-cetinju

SPC otkazala litiju na Cetinju

Kako saznaje Portal Analitika Mitropolija crnogorsko-primorska SPC otkazala je litiju koja je na Cetinju trebala da bude održana u četvrtak 23. januara.

SPC otkazala litiju na Cetinju

Objavljeno: 22. 01. 2020 - 11:05


Litija je, kako je potvrđeno u cetinjskom Odjeljenju bezbjednosti, otkazana iz bezbjednosnih razloga.
Grupa građana Cetinja za danas je najavila šetnju, čija poruka je trebala da bude da se litija na Cetinju ne može održati.


1579688840600.png
 

MOST6

Veoma poznat
Poruka
10.158
Naravno da otima jer to što će moći da koriste ne znači da neće morati da plaćaju naknadu za korištenje nekome.

Jer više nisu vlasnici sopstvenih objekata već podstanari. To je klasično razbojništvo i pljačka ravna nacističkoj otimačini.
Zašto Crkva ne bi plaćala porez državi? Zar svijet još živi u feudalizmu gdje Crkva nije odgovarala nikome?
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.