Неће моћи Исламистички феминизам

БелиВук

Domaćin
Poruka
3.388
МИЛИ боже чуда великога, кад написа Томислав Марковић текст о мизогинији у СПЦ за Aл Џазиру. У том тексту Марковић патријарху замери прво што пије вино и једе прасетину (ипак човек пише за исламистички портал), а онда хитро пређе на наводну мизогинију.

Тврди Марковић за катарски медиј да је патријарх прешао у фазу "мизогиније у чистом, дестилисаном стању". Повод за то је, наравно, патријархова беседа за коју сте сигурно сви већ чули, јер данима служи као нови повод за прогон челника СПЦ.

Зашто ја сад у том мору увреда и напада на патријарха издвајам овај Марковићев? Зато што је критиковати наводну мизогинију у СПЦ на Ал Џазири исто као и осуђивати "руску агресију на Украјину" на Гласу Америке. А не! Чекајте, па они то стално раде. Ипак, после агресија које је тешко пребројати у само последњих тридесетак година, вашингтонском пропагандном сервису је неприхватљива руска операција у Украјини.

Исто тако, поред небројених кршења права жена у исламистичким државама, колумнисти катарског медија смета наводна мизогинија у СПЦ, смета му што је патријарх једну жену назвао "јадницом" и "бедницом", али му не смета што је на медијској мрежи од које прима надницу за своје текстове најгледанији програм била емисија "Шеријат и живот", коју је водио исламски теолог Јусуф ел Карадави, који је оправдавао Холокауст тврдећи да је "Хитлер казна божја за Јевреје" због њихове "искварености", и да их је својим потезима "иако су (Јевреји) то преувеличали, вратио на место".

За нас је у овом контексту значајније што је Ел Карадави објашњавао да и муж има право да "на место врати" и жену батинама, ако не може другачије да је "уразуми". Додуше, тврдио је да може да је бије само "благо", рукама и не по лицу, ваљда тако да јој не нанесе теже телесне повреде. Иначе, Ел Карадавију је због његових изјава, које се сматрају позивом на насиље и тероризам, забрањен улазак у САД (од 1999), Велику Британију (од 2008) и Француску (од 2012).
https://www.novosti.rs/c/vesti/kolumne/1240526/nece-moci-islamisticki-feminizam
И од Ал Џазире је превише. Пропагирају за Изетбеговића, пуни су антисрпске пропаганде. За Ал Џазиру не постоје српске жртве. За Ал Џазиру не постоји 1000 побијених српских цивила у Грбавици од муслиманских снајпера. И сад пропагирају демонстрације опозиције, колико је њима стало да се направи штета за србе на Балкану.
 
Opozicija tvrdi da je Al Džazira najbolja televizija na svetu.
Znamo mi zašto to rade i ko to plaća!!!
Вучић је лош, опозиција је још гора која је за НАТО и за уништење Републике Српске. Нико из опозиције није склањао са демонстрације промовисања НАТОа.
 
Cekaj ovo je haos, prvo islam drugo feminacizam....zanimljiva kombinacija..

Zatim spc i rec jadnica mozda ide ali rec bednica ne ide....

Trece , SPC se moze baciti u tekovinu podrske pored vlasti i u podrsku vladajucim ideologijama pa ce to obuhvatiti i feminizam...a kroz feminizam ti sleduje seckanje jaja i mizogenija..

I inace je previse mizogenije u medijima, i ne moze se opravdati osecanjem izjednacavanja emancipacije i pojma oslobodjenja, koji nisu isto ali raja i zenska raja mesaju znacenja....

Sve ovo previse lici na Gomoru , ali to niko ne primecuje...
Osim kad se dese slucajevi prodaje cerke od strane majke a i tada ne prepoznaju Gomoru nego samo kao otudjenje od porodicnog zivota..
 

Back
Top