Nece da pali

srgor

Početnik
Poruka
24
Molim za pomoc!
Imam Siemens MC60, kupio sam ga preko 064 akcije 7.7.2004. Do danas je radio ok, nije se gasio, nije se bagovao, retko kad mi ispadne a ni bateriju jos uvek nisam menjao.
Danas se iz cista mira ugasio i ne moze da se upali, tj kad ga palim ugasi se posle 2-3 sekunde i pojavi se neka tanka horizontalna narandzasta linija. Kad ga prikljucim na punjac ne prikazuje da ga puni. Kartica je ok jer sam je proverio na drugom telefonu. Drugar mi kaze da je verovatno riknula baterija. Voleo bih da je to u pitanju. Moze li mi neko reci sta je po sredi. Ako je baterija, koliko kosta nova otprilike, kako prepoznati i gde kupiti original?
Unapred hvala!
P.S.
Zanimljivo je da je danas tacno godinu i po kako imam telefon.

UUUUU tebi je fon dobro izdrzao 1god. sa baterijom...
Simens inace ima krs baterije... Original ne znam kako se prepoznaje...
Ali mozes kupiti u servisu bateriju... Peko 1000 dindzi ne bi trebalo da predje... Cak mozda i jefninije...

P.S. Najbolje je da skoknes da nekog servisa, jer oni imaju aparate za merenje napona baterije, i po tome mozes da znas da li je otisla baterija, ili ne... Da ne kupujes dzaba...

SRECNO ;)

ako ti nije pokvasen ili udaren-ispadao, najverovatnije je u pitanju softver, sto je najcesci kvar sa siemens aparatima, u tom slucaju podaci koje si ima na telefonu s vec izgubljeni, imenik, poruke, slike itd..... (upali samo plavo svetlo, pose par sekundi cujes BUZZ i vidis liniju...)
u slucaju da ti je ispadao-udaran, ili se malo pokvasio, moguce da je prosecor ili flash(hardverski), i tada e popravka malo skuplja, ali ti ostaju podaci.
odprilike, softver-600-900din, a ovo drugo 10-20eura..

pozdrav

Back