Nece da mi se gasi komp!!!

Boki DX-11

Zainteresovan član
Poruka
262
Skoro sam reinstalirao Windows XP, i sve radi OK, samo sto nece da mi se gasi softverskim putem, vec moram preko dugmeta...

Valjda nisu virusi, posto sam tek instalirao sistem...

Imam NOD32, mozda on nesto zeza...ipak, kod ostali se gase bez problema...

U cemu je stvar?!

Gledao sam po NET-u, vidim da su neki imali problema sa Nortonom, pa zato pitam dal zeza ovaj moj antivirus, ili je u pitanju nesto drugo?!

Darko201

Zainteresovan član
Poruka
173
Reinstaliraj ponovo sve. Ako je pre radilo, mora opet raditi. Sumnjam da je antivirus, ne igra on nikakvu ulogu u gashenju kompa. Samo jedno - shta ti izbaci, ono "it is now safe to turn your computer..." ili shta. Kako nece ga se gasi? Nece uopste da krene gashenje klikom na shut down ili on sve odradi i snimi, a nece samo mashina da se iskljuci? Ako je prvo, pogledaj koji procesi su ti aktivni pri radu, shta ti se pokrece pri startu kompa, pa ako imas nesto sumnjivo, brisi sa regedit. Ovo drugo...ko zna, moze biti sta hoces. Verovatno si neshto instalirao shto pravi probleme, ili nadji shta je ili opucaj win.

Boki DX-11

Zainteresovan član
Poruka
262
Uspeo sam da resim problem, tako sto sam reinstalirao operativni sistem!

Izgleda da Windows nije bio instaliran kako treba, pa zato nije hteo da se gasi...Kad se pokrene shutdown.exe, svi programi i servisi se polako gase, onda se pojavi onaj plavi ekran i pise "Windows is now preparing to shutdown" (ili tako nekako)...posle ovoga je bi trebalo da se sam ugasi, medjutim nije htelo!!!

Znaci ipak je bila u pitanju losa instalacija OS-a!

Sad sve radi OK...a tebi hvala, u svakom slucaju!!! -:)