Небојша Зеленовић, странка "Заједно": Србија ће донети одлуку о санкцијама Руској Федерацији, околности су промењене

комшија

Stara legenda
Poruka
90.940
1665554739939.png





Zelenović: Srbija će doneti odluku o sankcijama Rusiji, okolnosti su promenjene


1665554817199.png


10. okt 2022

Narodni poslanik i kopredsednik stranke "Zajedno" Nebojša Zelenović smatra da srpska vlast ćuti na današnja dešavanja u Ukrajini zato što kupuje vreme i odlaže odluku o uvođenju sankcija Rusiji, ali veruje da će je doneti "jer su se okolnosti promenile". "Verujem da bi šteta koja bi nastupila po Srbiju, zbog neuvođenja tih sankcija, bila ogromna i nemerljiva i da bi se odrazila i na društvo i na region", kaže gost emisije "Iza vesti". Govoreći o mogućim novim beogradskim izborima, kaže da stranka "Zajedno" želi da na njima učestvuje i navodi da već razgovaraju sa raznim političkim akterima, uključujući i Stranku slobode i pravde, o tome šta mogu da budu tačke na kojima mogu da se postignu međusobni dogovori.

Zelenović je u emisiji „Iza vesti“, na pitanje zašto država danas ćuti na sve što se tokom ovog dana dešava u Ukrajni, rekao – “ zato što kupuje vreme i odlaže ono što ni na koji način ne može da se odloži – da se kao država i društvo odredimo prema agresiji Rusiji na državu koja je priznata u UN i da osudimo sve ono što se tamo dešava“.
„U ovakvim okolnostima jako je važno da Srbija zauzme svoj stav i da uvede sankcije Rusiji“, rekao je Zleenović navodeći da smo i mi sami sve ovo prošli i da znamo kako izgleda bombardovanje. Vreme ne radi za Srbiju već dugo, dodaje.

Na pitanje zašto Srbija ima problem da uvede sankcije, kaže da ga vidi u određenim obavezama koje očigledno postoje između ove srpske i ruske vlasti

Zelenović, osvrćući se na obraćanje predsednika Aleksandra Vučića u subotu, kaže da je on razumeo da predsednik zapravo kaže da će se trenutak uvođenja sankcija odlagati koliko je to moguće.

On je ocenio da je sporazum, usred zasedanja UN, sa ministrom spoljnih poslova Sregejom Lavrovim – jedan „ozbiljan diplomatski faul“ kojim se, prema njegovom mišljenju, samo pokazuje da nema iskrene namere „da stvar uradite, da ćete ih uraditi samo pod neverovatnim pritiskom“.

Na pitanje da li je tema sankcije Rusiji tema u kojoj vlast donosi odluku mimo volje većine građana Srbije, s obzirom na to da pojedina istraživanja pokazuju da oko 80 odsto građana nije za to, Zelenović kaže da je to manje važno, jer to ne bi bilo prvi put da se mimo volje građana donose neke odluke, a da je mnogo važnije pitanje, kad su u pitanju ta istraživanja – kako se kreirala ta atmosfera. Kaže da je u poslednjih 10 godina ta amosfera „kreirana, uz ruski narativ“, ocenjujući da ranije nije bilo kao sad.

Smatra da bi građani drugačije reagovali kada bi znali koliko su izgubili novca što nismo u EU ili nismo bliže. Hrvatska je dobila od EU devet milijardi evra, a Bugarska 11,2 milijardi evra – kad stavite takve okolnosti pred građane, videćete šta misle, dodao je.

„Verujem da bi šteta koja bi nastupila po Srbiju, zbog neuvođenja tih sankcija, bila ogromna i nemerljiva i da bi se odrazila i na društvo i na region… Mi ćemo učiniti sve, i stranka Zajedno i prodemokratske snage u opoziciji, da se to ipak desi“, kaže Zelenović, dodajući da će tražiti da se ta pitanja otvore u parlamentu. Da se zna jednom šta mi dobijamo zaista, a šta gubimo, dodaje.


Navodi da će hiljade i hiljade milijardi evra ili dolara biti potrošene na Zapadu, i u Evropi i u SAD, da se pređe na nov način proizvodnje energije, što otvara i poslove, i pita: gde smo mi tu – da li ćemo iskoristiti te šanse, da li ćemo dobijati povoljniju energiju, da plaćamo jeftinije grejanje, a sačuvamo životnu sredinu… Zato ponavlja – potrebno je povući niz poteza, jer vreme ne radi za nas.

Misli da će Srbija doneti tu odluku „jer su se okolnosti promenile“. Sećate se onog trenutka kada je Rusija donela odluku da izvrši agresiju na Ukrajinu, u tom trenutku prema svim informacijama koje su stizale, trebalo da takva stvar traje nekoliko dana i da se izvrši aneksija, ali se ispotavilo da ruska vojska nije one snage kako su mislili, pa su potegli najtežu stvar – pretnju atomskom bombom, kaže gost emisije „Iza vesti“. „Ovde govorimo o suočavanju sa propasti čovečanstva, apelujemo na našu vlast i ostale političke aktere da se ne bojimo, mi nemamo drugde da pripadamo nego tom evropskom i zapadnom svetu, on je svuda oko nas“, naveo je.

Zelenović je rekao i da veruje u građane Srbije, iako istraživanja pokazuju takve stavove o Rusiji. Jer kada dobiju dobru ponudu koja podrazumeva trajnu bezbednost i kada se suoče sa perspektivom dobrog života – mislite da neće na nekom referendumu dati zeleno svetlo da ovde počne da se dešava život, dodaje.

Na pitanje ko bi bio nadležan da donese odluku o sankcijama Rusiji, Zelenović kaže da je po našim propisima to Vlada, ali da stranka Zajedno želi da se o tome ipak razgovara. „I da se suoče argumenti, biće vrlo jednostavno da se uporedi kako se živi ovde, kako u EU, kako izgledaju prosečni prihodi, kakve su cene“, navodi Zelenović koji smatra da građani Srbije to ne znaju.

link


Браво за Србијанског Зеленског, Небојшу Величанственог! Права Србија је уз Украјину! Срби из Баната су основали Нову Србију и Славјаносербију (види слику доле) а то је срце Украјине, Украјински језик много ближи српском, а руски - бугарском! Према томе, Украјина је нама братска земља, а не Руска Федерација!

1665556363316.png
 
Ako puste ovog, to je protiv opozicije. Samo narod da se nervira :P

Да.

Класичан смрадикалски аргумент. Не пуштамо опозицију у медије јер кад их народ чује, они ће имати још мању подршку, па им тиме чинимо услугу што их не пуштамо на медије.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Да.

Класичан смрадикалски аргумент. Не пуштамо опозицију у медије јер кад их народ чује, они ће имати још мању подршку, па им тиме чинимо услугу што их не пуштамо на медије.
Ja bi ovog svaki dan na RTS, to obezbedjuje Vucicu dozivotnu vlast :P
 
Poslednja izmena od moderatora:
prvi put cujem za ovog izdajnika...
Па ниси чуо зато што ниси из Србије и зато што немаш везе са Србијом, иначе би морао да чујеш хтео не-хтео и сматрао га ти "издајником" или не, јер је он био градоначелник Шапца :kafa:
 
Ja bi ovog svaki dan na RTS, to obezbedjuje Vucicu dozivotnu vlast :P

А зашто би њега,

а не нпр.

да сви политички субјекти у Србији имају равномерну и објективну заступљеност у медијима?
 
Poslednja izmena od moderatora:
Па ниси чуо зато што ниси из Србије и зато што немаш везе са Србијом, иначе би морао да чујеш хтео не-хтео и сматрао га ти "издајником" или не, јер је он био градоначелник Шапца :kafa:
Moja prababa nije htela da zida preko reke, za nju to Austrougarska. Vi Austrougari ni ne znate sta je Srbija....
Ovaj treba vise da se prikazuje na TV, eto sad znam da ne treba da glasam za njih :P
Ovako bih se mozda zeznuo :p
 
А зашто би њега,

а не нпр.

да сви политички субјекти у Србији имају равномерну и објективну заступљеност у медијима?
Moze, ja sam za. Tajna njihovog uspeha je sto niko ne zna za njih :p
 
Poslednja izmena od moderatora:
Opozicija u Srbiji je veličine amebe,postoji,ne vidi se a njen uticaj na dešavanja u zemlji se ne primećuje ni mikroskopom.
Vučića postavila Britanija,on odabrao opoziciju,pogasio institucije i Srbiju vratio u tamni vilajet.
Svaki mediji je poltronski,svaki političar korumpiran,vladavina prava ukinuta,akademija nauka ne postoji,crkva politizovana.
To vam je stanje,sve drugo je zaludjivanje narodnih masa u pauzi gledanja Zadruge,Provodadžije i ostalih gluposti sa Pinka,Hepija,Prve,N1,Nove S....
 
Vučića postavila Britanija,.
Не него Немачка у време Фрау Меркел. А Руска Федерација је то подржала, па је тако руски амбасадор говорио на предизборном митингу СНС у Нишу 2012.
 
Već sedam meseci se trubi kako će AV uvesti sankcije.

Ovo postaje kao ono Vučić će priznati Kosovo ili Vučić gubi izbore.
Sedam meseci vlade nema. A tehnička vlada ne može sankcije uvesti. Aleksandar Vučić će sa novom vladom odugovlačiti maksimalno da bi što duže imao izgovor pred zapadnjacima zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Bližimo se međutim onom danu kada će po zakonu morati biti imenovana nova vlada. A koja će uvesti sankcije. Ako ništa drugo, onda na ruski kavijar, ali će ih uvesti. Makar simbolično.
 
Umesto da u centar razgovora sa poslanikom Zelenovićem bude neka tema iz unutrašnje politike koja se ne dotiče direktno rata u Ukrajini, đilasovka Danica Vučenić je temu sankcija Rusiji u centar svoje emisije stavila. Valjda se nadajući da Nebojša Zelenović neće biti "na visini zadatka". Međutim, Nebojša je bio sjajan. Na njeno potpitanje zašto misli će se Srbija uvesti sankcije kada to nije učinila do sada , Nebojša Zelenović joj je odgovorio da su se okolnosti promenile. I jesu se okolnosti znatno promenile od proletos. Rusija je od tada počinila ogromne i stravične zločine nad civilima u Ukrajini. I, ono što je najvažnije, Rusija gubi rat. Tome se Aleksandar Vučić nije nadao.
Dok je sa druge strane EU sve oštrija u svom ispravnom stavu da Srbija kao kandidat za EU mora Rusiji uvesti sankcije. Kako javljaju agencije, za koji dan i Bosna i Hercegovina dobija kandidaturu za članstvo u EU. Jasno je svakom da je to politička odluka zbog Ukrajine. Isto tako EU može doneti političku odluku i da Srbiji ne samo zamrzne kandidaturu za članstvo već i da se Srbiji uvedu sankcije kao savezniku terorističke države. Ekonomija Srbija ne bi preživela zapadne sankcije . A Srbija je već pod nekim vidom sankcija. Aleksandar Vučić je, baš kako reče Zelenović, morao ići moliti Arape za milijardu kredita, a Hrvatska je upravo dobila devet milijardi od EU. Zelenović je u pravu kada kaže da nema Srbiji života bez Zapada jer je političkim zapadom Srbija okružena sa svih strana. Takođe je 100% pravu kada kaže da je kremljofilija ovih razmera u Srbiji kreirana i da nije prirodna.
 
Umesto da u centar razgovora sa poslanikom Zelenovićem bude neka tema iz unutrašnje politike koja se ne dotiče direktno rata u Ukrajini, đilasovka Danica Vučenić je temu sankcija Rusiji u centar svoje emisije stavila. Valjda se nadajući da Nebojša Zelenović neće biti "na visini zadatka". Međutim, Nebojša je bio sjajan. Na njeno potpitanje zašto misli će se Srbija uvesti sankcije kada to nije učinila do sada , Nebojša Zelenović joj je odgovorio da su se okolnosti promenile. I jesu se okolnosti znatno promenile od proletos. Rusija je od tada počinila ogromne i stravične zločine nad civilima u Ukrajini. I, ono što je najvažnije, Rusija gubi rat. Tome se Aleksandar Vučić nije nadao.
Dok je sa druge strane EU sve oštrija u svom ispravnom stavu da Srbija kao kandidat za EU mora Rusiji uvesti sankcije. Kako javljaju agencije, za koji dan i Bosna i Hercegovina dobija kandidaturu za članstvo u EU. Jasno je svakom da je to politička odluka zbog Ukrajine. Isto tako EU može doneti političku odluku i da Srbiji ne samo zamrzne kandidaturu za članstvo već i da se Srbiji uvedu sankcije kao savezniku terorističke države. Ekonomija Srbija ne bi preživela zapadne sankcije . A Srbija je već pod nekim vidom sankcija. Aleksandar Vučić je, baš kako reče Zelenović, morao ići moliti Arape za milijardu kredita, a Hrvatska je upravo dobila devet milijardi od EU. Zelenović je u pravu kada kaže da nema Srbiji života bez Zapada jer je političkim zapadom Srbija okružena sa svih strana. Takođe je 100% pravu kada kaže da je kremljofilija ovih razmera u Srbiji kreirana i da nije prirodna.
Ти би цео живот провео на мајчиној сиси, и никада не би одрастао и стао на ноге.

То ти је рецепт и за Србију?
 
Ти би цео живот провео на мајчиној сиси, и никада не би одрастао и стао на ноге.

То ти је рецепт и за Србију?
Srbija je mala i siromašna, nije velika i samodovoljna zemlja. I ne može biti "rupa u EU ćilimu".
 
Srbija je mala i siromašna, nije velika i samodovoljna zemlja. I ne može biti "rupa u EU ćilimu".
Ето цитираш фразе које су други смислили, дај нешто из своје главе.
 
Opozicija u Srbiji je veličine amebe,postoji,ne vidi se a njen uticaj na dešavanja u zemlji se ne primećuje ni mikroskopom.
Vučića postavila Britanija,on odabrao opoziciju,pogasio institucije i Srbiju vratio u tamni vilajet.
Svaki mediji je poltronski,svaki političar korumpiran,vladavina prava ukinuta,akademija nauka ne postoji,crkva politizovana.
To vam je stanje,sve drugo je zaludjivanje narodnih masa u pauzi gledanja Zadruge,Provodadžije i ostalih gluposti sa Pinka,Hepija,Prve,N1,Nove S....
Поставили су га сви они који су гласали за Тому Николића, па хтели ми или не, сами смо криви.
 
Поставили су га сви они који су гласали за Тому Николића, па хтели ми или не, сами смо криви.
Ko nas pita,ti izlasci na izbore su farsa,odavno.
Dotičemo dno,ali sada stvarno,poput Titsnika oszaćemo samo upamćeni da smo postojali.
 
Ko nas pita,ti izlasci na izbore su farsa,odavno.
Dotičemo dno,ali sada stvarno,poput Titsnika oszaćemo samo upamćeni da smo postojali.
Радио сам више од 10 година на изборном месту везано за бројање листића.
Нити једном није било великих неправилности.
Могу ти рећи не само да нису фарса, већ да је једне године опозиција победила за три гласа.
Јесте, за три, бројали су више пута да се увере.
Кад је у бирачком одбору 10 људи из различитих странака и када свако у сваког сумња, нема ту шансе да неко нешто измуља.
То што је на селима и другим местима где нема контроле могуће муљање, то је нешто друго, али много се више људи јавља да буду чланови бирачког одбора и вероватноћа за крађу је све мање.
 
Радио сам више од 10 година на изборном месту везано за бројање листића.
Нити једном није било великих неправилности.
Могу ти рећи не само да нису фарса, већ да је једне године опозиција победила за три гласа.
Јесте, за три, бројали су више пута да се увере.
Кад је у бирачком одбору 10 људи из различитих странака и када свако у сваког сумња, нема ту шансе да неко нешто измуља.
То што је на селима и другим местима где нема контроле могуће муљање, то је нешто друго, али много се више људи јавља да буду чланови бирачког одбора и вероватноћа за крађу је све мање.
Krade se u Centralnim izbornim komisijama,falsifikuju liste itd...znam o čemu pričaš.👍
 

Back
Top