bird again
Veoma poznat
- Poruka
- 12.642
Treba cuvati sebe ,,,Nije svako za porodicu.
Treba puno ulagati i ne štedeti sebe.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Treba cuvati sebe ,,,Nije svako za porodicu.
Treba puno ulagati i ne štedeti sebe.
Realni uslovi podrazumevaju proracunatost. Da li brak treba zapoceti iz proracuna?Ne cekaju ljudi idealne uslove nego realne uslove.
Ne mozes nekome reci, pravi, zeni, radjaj, zaduzi se u kredite i ako pukne (a puca) sam si se zenio, sam snosi posledice nesposobnjakovicu.
Reci mi srećo, u kom postu se tačno pravdam?A to upravo radis ovde, pravdas svoj zivot.
Kao i mnogi drugi, nasli ste logicno i racionalno objasnjenje kao opravdanje, ima ljudi koji zaista vole biti sami, ali ih je proporcionalno jako malo, i takvi ljudi nisu depresivni ili na terapiji kad su sami, i nemaju milion poruka na krstarici.
Brak ili porodicu?Realni uslovi podrazumevaju proracunatost. Da li brak treba zapoceti iz proracuna?
I jedno i drugo. Ja to gledam kao jedno te isto ..Brak ili porodicu?
Verujem da uspeva ljudima koji su oboje iole psihički zdravi i sa sobom "na ti" i međusobno imaju bar donekle podudarne ciljeve.Samo treba pratiti statistike , u srbiji se razvede oko 30% parova , u Americi oko 50% , a svi oni su mislili da su nasli srodnu dusu itd.
Kad pogledate realno brak je cudo ako uspe , imas dvoje ljudi koji su odrasli odvojeno ( uglavnom ) , dve perspektive , dve licnosti itd. i to sad treba spojiti u jedno , zajeban problem , svaka cast ljudima kojima uspe.
Pa nije.I jedno i drugo. Ja to gledam kao jedno te isto ..
Ok, tradicionalista sam..Pa nije.
Brak je zajednica dvoje heteroseksualnih odraslih ljudi.
Porodica je zajednica sa decom.
U braku mozes da budes a da nemate decu, kao sto mozes i da imas decu s nekim a da niste u braku.
I ja sam Carobnjak iz OZ-a.Ok, tradicionalista sam..
Ako tako kazes.I ja sam Carobnjak iz OZ-a.
Moze proracuna emocija ne materijalnih dodataka,onda je svako jeftinRealni uslovi podrazumevaju proracunatost. Da li brak treba zapoceti iz proracuna?
Retka pojava ali se slazem.Verujem da uspeva ljudima koji su oboje iole psihički zdravi i sa sobom "na ti" i međusobno imaju bar donekle podudarne ciljeve.
БратоуTrpaju muskarcima pored ideje dece (sto je ok, lepo je imati decu) takodje i upravo to da su nesposobni. Da oni navodno ne umeju da zive pored zena, mama, sta vec. Sto je totalna glupost. Na protiv, solo mozes da organizujes svoj zivot da ti je kao ladja. I jednostavno- samo razmisljas "muski":
eo ga (podrazumeva se da radis- da imas neka primanja):
Obavezno kupiti:
1. Masina za sudje (predlazem neke kvalitetnije polovne nemacke marke nego ovo sto je vecinom novo - moze da se kupi u nekom servisu za 150 evra- manja- ne treba ti veca i nju ces ukljucivati svaka dva dana).
- Ak si mlad, jos ne mozes da priustis u skripcu si. Sudje peri redovno, ne cekaj da se gomila. I gledaj sto manje da ga utrrosis. Ne mora svaki put kada hoces da popijes vode- nova casa i td.
2. Masina za pranje vesa SA susacem. Zaboravi na peglanje. Cim osusi ves, odmah poslazes. Samo kopsulje, pantalone peglom.
Organizovano vreme.
Hrana:
Imas vise nacina, danas ima opcija.
2 dana kuvano (Ti kuvas i za 2 dana) - pasulj, podvarak, gulas i td, sve sto se kuva na dva dana i tako preskaces da ne moras da kuvas svaki dan. To niko ni ne radi ko je zaposlen. Treci dan - snalazis se: mozes glovo, mozes opet sam da spremis, sta god. Posle opet 2x dana kuvano. Svaki drugi -treci dan- supu/corbu uz hranu. I onda moze da se spremi za vise dana. A imas i iz kesica. Pokrio si vec 5 dana. Vikendi isto. Jednom mesecno do dva puta- odes lepo u restoran, dobar, da znas kakva je kuhinja, sednes i uzivas. Imaj spisak!
Planirana kupovina. Ako planiras ruckove- vecere (uz spisak) (dorucak moze da bude monotonije i da bukvalno saltas - vocna salata- jaja- pahulje (Imaj uvek voca)), dakle planirana kupovina je veoma bitna. Ustedis novac i vreme. Ako svaki dan ides do prodavnice, znaci da ne znas sta ces da spremas pa po nahodjenju, to je ono gde ti pare odlaze iz dzepa i nezdravije je. Jer tada ce biti: Sta da jedem?, joooj, ne znam, aj daj da kupim rostilj ili pljesku ili sta vec. Obicno je to nesto przeno, brzo spremljeno , nezdravije i skuplje. Pare stedis za nesto drugo. Za zivot- hoces da putuejs, da se zezas, da stekas , sta god.
Odrzavanje higijene: Manje stvari - manje posla oko higijene. Usisivac + parocistac- idealno. Navikavaj se da jedes za stolom. Ne ispred TV-a, kompjutera i td. Tu jedes, pokupis za sobom, odmah u masinu za sudje- ne redjaj po sudoperi, znas gde treba vise paznje da posvetis ciscenju i tacka. Sto manje stvari u kupatilu, Zatvorene police da ne pada prasina i prljavstina po cetkici za zube, priboru za brijanje i td. Kupatilo - dezinfekcija barem jednom sedmicno. To u istom mahu kada i ceo stan spremis. Sredstva za dezinfekciju - jaka. To se ne koristi svaki dan. Gumene rukavice da ne bi rukama, skines se u tjege, idealno pre tusiranja i celo kupatilo pljam pljam pljam. A s obzirom da su ti stvari u zatvorenim policama, neces se muciti da premestas, vadis i td. Imas i sistem 3 kofe. Jedna je sapunica - operes, speres, Druga je sredstvo za dezinfekciju, dezinfikujes dodatno, treca je za ispiranje - a mozes i tusem.
Garderober - sredjen i organizovan. To je bitno da ne bi trazio stvari po garderoberu - gde su mi sada gace, gde mi je duks, ovo je letnje, ovo je zimsko. Znaci otvoris, odmah znas gde je sta, slozeno jer si slozio odmah nakon susenja i oblacis. To je to.
Ostalo je tvoje vreme i tvoj zivot. Niko ne moze da ti gudja i prica kako si ovakav- onakav- nesposoban i nesamostalan.
Ma sta ce ti zena? Ok, razumem hoces decu... Druga prica. A i to sam kako kazes je takodje veliki izazov, sa kim. Ja bih dodao na to pare, i odnos. Prvo sto ne bih je da budem s nekim ko zavrsava raspravu sa "odoh u stiklama" jer takva osoba ce kad tad otici, ali ce tada da ode s tvojom decom, parama, imovinom.Братоу
може жена, али не оваква какву ти намећу. Ја немам ништа против брака и породице, али проблем је с ким имати све то и кога пустити у кућу.
Ја перем судове на руке. Машина ми не треба, али то никога не занима.
Само паре. Када имаш паре, нико те не пита да л знаш да плетеш, шијеш или пеглаш.
БратејMa sta ce ti zena? Ok, razumem hoces decu... Druga prica. A i to sam kako kazes je takodje veliki izazov, sa kim. Ja bih dodao na to pare, i odnos. Prvo sto ne bih je da budem s nekim ko zavrsava raspravu sa "odoh u stiklama" jer takva osoba ce kad tad otici, ali ce tada da ode s tvojom decom, parama, imovinom.
A prvi znak za sumnju je taj kada zahteva od tebe potpis u opstini.
I treba da bude top za njega!Братеј
не узимаш за жену ту са штиклама и сличне њој. Мораш да нађеш девојку (не жену) која је васпитана да буде жена и да се посвети породици.
Џипови, брендиране картонске кесе из тржних центара, по два телефона, кафићи, СПА-ови, путовања сваки месец,...
Проблем са људима је то што би сви хтели топ рибе, моделсице и градске аждаје, а да имају и породицу како поп збори.
Не може.
ТеброуA izgovor za to ce joj biti neki ofrlje stereotip: nije se trudio, nije ucestvovao dovoljno u kucnim obavezama, bla bla. Ovako samostalan si i onda gledas koja zena koliko moze da doprinese tvom zivotu. Ne ti njenom. Jer tebe boli uvo, imas sta ti treba kada je egzistencija i samostalnost u pitanju. Dakle sto? Sto bih te zenio? Deca? Decu mozes da pravis bez potpisa u opstini. A ito je pitanje. Kakva si kao zena? Buduca majka? Juris za parama? Muskarci sucti sredstvo? Muskarce krivis za svoje neuspehe, drzis ih odgovornim za to? Nemas zdrav odnos u komunikaciji, nego kao klinka kad nenodgovara napustas raspravu? Aj tjijao, ne da nisi za majku moje dece, nego nisi da sedimo za istom stolom.
Не може, тебреј. Оне су у мањини. Већина људи није топ, већ је ботом.I treba da bude top za njega!
Мајка троје деце мора то прво физички да издржи. Не може да рађа нека која је дехидрирана.Da bi bila majka moje dece, moram da odlepim na tebe na startu! U prve 3 sekunde kako te vidim, u svakom slicaju i erotski i karakterno, a onda samo jos bolje i bolje. Jer ja decu ne pravim zbog drzave, partije, tradicije, komsija ideala ili crkve. To su moja deca i ti i ja treba da budemo odgocorni za njih. Znaci nemoj da me zuljnes ni trunku, pogotovu na startu. Kasnije dolazi do razmene misljenja, stavova i uvazavanja istih.
Pa ok i ako muskarci jure za prepitjkama, ne znaci da zele da ih zene. Tu je zabluda. Hoce seks i provod, sta sad?Теброу
сви јуре за парама. То је константа која се не мења.
Та што прича о томе како си "неамбициозан" и како "не можеш да је испратиш", није за кућу. У кућама седе друге појаве. Ово о чему машта 99% мушкараца није за брачну заједницу, али су у проблему због притиска средине и непостојећих вредности, односно закона које нису поштовали ни они који су им причали како живот мора да изгледа.
Ne vidim poentu da imas petoro dece. 2024-ta je. Imas medicinu, nekada su se deca stancovala zbog surovih uslova. Napravis jedno - cerka, drugo premine nakom god dana, trece, opet cerka pa premine s 5 godina , musko, odraste pa sa 19 pogine u ratu ili dodje sakat i onda stancas decu. Daj sto vise da neko prezivi. Musko sto vise da pomognu ocu jer se rintalo brate. Fizicki zahtevan je zivot bio, a cerke takodje, da pomognu majci oko kuce dok se ne udaju.Мајка троје деце мора то прво физички да издржи. Не може да рађа нека која је дехидрирана.
Сад роди једно и заврши посао, а онда иде свађа зашто неће више.
Породица са 5-оро деце и живот фрајера или рибе нису спојиви.