(Ne)zaključan modem

denis022

Početnik
Poruka
37
Problem je sledeći: od juče ne mogu da se konektujem na kućnu wi-fi mrežu preko lap-topa! Na modem nikada nisam postavljao nikakvu šifru ni zaštitu (nije bilo potrebe), a kad lap-top hoće da se konektuje on mu traži pristupnu šifru!
Modem radi normalno na desktop PC-u i mobilni telefon normalno nađe i koristi mrežu?! :think:
Svaki savet je dobrodošao!

Ništa na modemu nisam čačkao, kao što sam napomenuo moj mobilni odlično hvata mrežu bez problema, očigledno je lap-top prolupao ili bar njegov deo zadužen za net!

Знам шта си рекао, али ја бих кренуо од модема, да се за сваки случај уверим да је на модему све како треба.

А онда бих модему доделио неку шифру, па бих пробао да лап топ улогујем са том шифром...

Знам шта си рекао, али ја бих кренуо од модема, да се за сваки случај уверим да је на модему све како треба.

А онда бих модему доделио неку шифру, па бих пробао да лап топ улогујем са том шифром...

OK, probaću i to!

- - - - - - - - - -

Verovatno se neko drugi nakacio na wi fi i zakljucao ti modem.

Pa kako onda mobilnim mogu da se nakačim bez šifre?!

Pa kako onda mobilnim mogu da se nakačim bez šifre?!

A ha tek sad sam procitao za telefon. Onda probaj ovako kako ti je rekao, eventualno mozes da resetujes (hard reset na poledjini rutera) modem koliko da ti se sve vrati na default fabricka podesavanja ako je kojim slucajem nesto cackano, koliko da budes 100% siguran da nije do toga.

Ма не може wirelles да му се накачи на модем, на модем се качи само директно, UTP каблом...

Moze i bez kabla, nikakva filozofija, uneses standardni IP i pristupis podesavanjima rutera cak i preko obicnog mobilnog telefona pod uslovom da znas pass i username, a mnogi ne menjaju default lozinke rutera.

Poslednja izmena:
Откуд знаш ip адресу? И где унесеш исту?

Pa to je standardni tzv gateway ip , 192.168.1.X (ip rutera) poslednja cifra je mahom od 1-5 maksimum do 256 ako se dobro secam. Pa unosi se klasicno kao web adresa, identican pristup kontrolnom panelu i potpuna kontrola rutera kao i preko lan-a, nema razlike. potrebno je samo ukucati standardnu lozinku kao sto je npr. na telekomovim jtspeed ruterima za delimican pristup klaicno user: telekom pass telekom a potpuna kontrola je user: admin pass: tzlkisonpk, za hgs i huawei ztonpk , to retko ko menja.

Takodje se ip ako nije poznat moze naci netstat komandom u cmd-u., on je uvek na raspolaganju.

Cak stavise sve do Win Xp sp2 verzije postojala je mogucnost daljinskog pristupa fajlova na racunaru koji je povezan na istom ruteru.

Poslednja izmena:
Pa to je standardni tzv gateway ip , 192.168.1.X (ip rutera) poslednja cifra je mahom od 1-5 maksimum do 256 ako se dobro secam. Pa unosi se klasicno kao web adresa, identican pristup kontrolnom panelu i potpuna kontrola rutera kao i preko lan-a, nema razlike. potrebno je samo ukucati standardnu lozinku kao sto je npr. na telekomovim jtspeed ruterima za delimican pristup klaicno user: telekom pass telekom a potpuna kontrola je user: admin pass: tzlkisonpk, za hgs i huawei ztonpk , to retko ko menja.

Takodje se ip ako nije poznat moze naci netstat komandom u cmd-u., on je uvek na raspolaganju.

Cak stavise sve do Win Xp sp2 verzije postojala je mogucnost daljinskog pristupa fajlova na racunaru koji je povezan na istom ruteru.

Чек, хоћеш да кажеш да ја могу да приступим комшијиној неосигураној мрежи, тј. модему?
Ајде ми молим те објасни то корак по корак, како улазим на његов модем?

Чек, хоћеш да кажеш да ја могу да приступим комшијиној неосигураној мрежи, тј. модему?
Ајде ми молим те објасни то корак по корак, како улазим на његов модем?

Nigde ne ulaziš,konektuješ se jednostavno na svaku otvorenu mrežu,šta ima tu da se objašnjava.

Mozes, normalno, ako imas sifru wirelless mreze, pa nema neke filozofije opet govorim, kao sto pristupas svom ruteru, upisujuci njegovu ip adresu tako mozes bilo cijem ruteru , ali naravno sem wi fi lozinke, moras da znas i lozinku rutera. Prosto se prikacis na njega kao sto to radis i sa sopstvenim ruterom.

Na primer, ti dok si prikacen na sopstvenom ruteru preko lan kabla ili bezicno nebitno, ulazis u njegova podesavanja tako sto u browseru upisujes njegov ip npr. 192.168.1.1 ako je to adresa tvog rutera sto je mahom svuda standard, , takodje, ako se prikacis bezicno na bilo ciji ruter opet kucas ip , najverovatnije isti 192.168.1.1 ako kojim slucajem to nije ta adresa u dos konzoli uopisujes komandu ipconfig/all, i izbacice ti gateway adresu rutera na kojem si prikacen,i opet tu adresu upisujes u browser i upisujuci username i password ulazis u njegov kontrolni panel i ako znas lozinku i username ulazis u bilo ciji ruter na kom si povezan. Ako osoba nije nista menjala na njemu on je uvek mahom telekom: telekom (ili kako vec ide nisam siguran) kako je vec fabricki konfigurisan, naveo sam gore default lozinke za telekomove rutere, za ostale ne znam.

U sustini, ti mozes i da ga zakljucas, ali on se fizickim hard resetom pritiskom na dugme vrati na default podesavanja tako da taj kome si zakljucao ruter lako moze da ga opet vrati u normalno stanje, tako da nema nikakve poente od toga. Ja sam bas prvo pomislio da je i njemu neko tako zakljucao ruter, ali posto je spomenuo mobilni telefon koji ulazi bez problema, onda najverovatnije to nije slucaj.

Poslednja izmena:

Back