Mozes, normalno, ako imas sifru wirelless mreze, pa nema neke filozofije opet govorim, kao sto pristupas svom ruteru, upisujuci njegovu ip adresu tako mozes bilo cijem ruteru , ali naravno sem wi fi lozinke, moras da znas i lozinku rutera. Prosto se prikacis na njega kao sto to radis i sa sopstvenim ruterom.
Na primer, ti dok si prikacen na sopstvenom ruteru preko lan kabla ili bezicno nebitno, ulazis u njegova podesavanja tako sto u browseru upisujes njegov ip npr. 192.168.1.1 ako je to adresa tvog rutera sto je mahom svuda standard, , takodje, ako se prikacis bezicno na bilo ciji ruter opet kucas ip , najverovatnije isti 192.168.1.1 ako kojim slucajem to nije ta adresa u dos konzoli uopisujes komandu ipconfig/all, i izbacice ti gateway adresu rutera na kojem si prikacen,i opet tu adresu upisujes u browser i upisujuci username i password ulazis u njegov kontrolni panel i ako znas lozinku i username ulazis u bilo ciji ruter na kom si povezan. Ako osoba nije nista menjala na njemu on je uvek mahom telekom: telekom (ili kako vec ide nisam siguran) kako je vec fabricki konfigurisan, naveo sam gore default lozinke za telekomove rutere, za ostale ne znam.
U sustini, ti mozes i da ga zakljucas, ali on se fizickim hard resetom pritiskom na dugme vrati na default podesavanja tako da taj kome si zakljucao ruter lako moze da ga opet vrati u normalno stanje, tako da nema nikakve poente od toga. Ja sam bas prvo pomislio da je i njemu neko tako zakljucao ruter, ali posto je spomenuo mobilni telefon koji ulazi bez problema, onda najverovatnije to nije slucaj.