"Ne u naše ime!": Sveštenici, monasi i monahinje ogradili se od saopštenja SPC u kojima se kritikuju studenti

Порфирије је устоличен у Саборној цркви у Београду.
У Крипти храма светог Саве... Прво!

Па онда за вас непосвећене у тајне масонерије, то што си написао...,по Други пут!

Два пут се столичио, ко двострука личност...

Па то и јесте циљ јавашлука да сви поживчане...

Тад луди Аца најбоље глуми спасиоца...
Dobri su, i meni se svidjaju, cistog su srca, zaista nisu kao mi premzani svim bojama. Iskreno su simpaticni.
Немојте ову тему опет претворити у некакву причу о босанским Србима који су ето "посебни" по нечему.Нису заиста, слична проблематика, слични обичаји и култура, музика, интересовање, па чак и хумор.
Било каква драстична регионална подјела Срба је данас заиста смијешна.Сјећам се као клинац како се причало како су лале споре.Које лале?
Колико данас људи у Војводини води поријекло из БИХ, Хрватске, централне јужне Србије, проценат?Јесу ли они сада лале?
Толико дуго смо циркулисали кроз историју на све стране да Дрина никад није представљала озбиљну границу у менталитету поготово.

Међутим има једна разлика, говорим за људе који живе и раде у РС не само за избјегла лица по Србији мада су и они прошли неку своју тужну причу.Када кренеш из почетка због рата као они , твој нагон ради 150 одсто да преживиш, да дигнеш своју породицу, дјецу.Дакле ја не мислим да су људи из Босне спори како Зилот изнесе теорију, напротив гурају и нагон је доста јачи када су ван матичне државе и то није ништа чудно.Твој ради можда на 60-70 одсто њихов на 150.Јер појединци су буквално на пола живота кренули из почетка због рата и разарања, те куповали плацеве по Србији или по РС а избјегли рецимо из Федералног дијела БИХ, Хрватске.Исто се понашају и у Бања Луци, Бијељини људи који су дошли из Федералног дијела БИХ или Хрватске.Ти људи су прошли и навикли на патњу.Њима су некакви "ваши" ,"наши"просјечни проблеми заиста мали јер су они прошли кроз животну егзистенцију ону најгоре врсте.При томе не мислим да је Србији било лако јер ја одлично знам како сте прошли 90-их.Рођени брат ми живи у Србији, кум и мноштво пријатеља.Е сада не значи ако је комоција у Београду била већа тада у односу на нас, да су они лоши људи већ само да им перцепција гледања на проблем није иста и то је сасвим ок, немам ја ништа против и схватам да су свакоме његове муке највеће.Имам проблем када крене етикетирање и подјела на регионалној основи а заправо знам из искуства да смо исти, ја нисам неко ко не познаје Србију, ја сам живио и студирао у Србији, нагледао сам се и наслушао свега, у једну руку кулутурно богатство у другу некада створи анимозите који за све проблеме у животу криве некога, овај пут босанчеросе који ето отимају хљеб из уста и гласају сви махом за тамо некаквог Вучића. Није то баш тако све црно бијело, није никад ни било.БиХ је изњедрила фантастичне људе али и фукаре, а која то није уосталом?

А у политчком смислу уопште не мислим да смо спорији од Србије јер ја се одлично сјећам времена када је код нас химна била Боже правде, у Србији Хеј Словени @ИПХ ЗИЛОТ у тебе гледам. :lol: Ми смо већ тада знали да више дилеме нема.Рат нас је убрзао не заборави то никада пријатељу када спочитаваш у интелект браће са запада Дрине.Ми нисмо могли мијењати Србију тада а тако нам је требала тада јака и национално освјештена Србија као никада у историји можда.Док нисте на крају сами одрадили свој пут и прошли своју катарзу крајем 90-их.

Poslednja izmena:
Као што сте и ви у Србији били Србијанци, зар не?
Није то по мени увреда, Босна као регионала одредница постоји колико и Рашка.Проблем је што се нама огадила прича око Босне јер су је суптилно преузели мухамеданци као њихов педигре али је то наравно далеко од истине.Котроманићи су били уклети антимухамеданци а данас се тамо некакакв Мујо из Какња куне у грб Контроамнића, нигдје везе.

Да то је управо тај поглед кроз призму старе комуњаре који у позне године постаде велики србенда.
Не зна Марлон шта значи Србадија. Илустровани лист за поуку и забаву још из периода 1874.године.
Чим мисли да је то уврада шта имам даље причати...
330px-Srbadija._Ilustrovan_list_za_zabavu_i_pouku.jpg

ma kakvi mi smeta, nego eto primetih...
šta vam kaže dodo na sve ovo?
На боловању тек се почео последњих дана јављати.Не сумњам да подржава Вучића мада се они у реали не варе толико.
Те ствари нећеш сазнати преко медија али познајем неке људе доста блиске Шукалу.
Чаробна ријеч Адам Шукало ради на јачању ПДП у РС а уједно уклети фан Вучића.
Али добро то су неке друге игре покушаја Вучића да завлада политичим простором у РС гдје се показало да оснивање СНС нема прођу међу доста већим играчима попут СДС, СНСД и ПДП.За сада му је тај пројекат пропао али ко зна када Додик пукне можда се изњедри нека слична струја под условом да опстане и Вучић.

Основна институција је смењива власт.

И то ти је одговор на сва питања типа "шта после" "ко после" "како ћемо живети без друга Тите".

Значи, мењам свака три месеца ако треба. Нама се маргина друштва одавно попела на врх, за ових 13 година.

Јер, кад је власт смењива, и кад се власт боји смене, онда институције, судство, тужилаштво, полиција, школство, здравство раде свој посао, јер ће се држати закона и правила, а не искључиво воље власти.

А, као што рече Патријарх, коме се Црква руши, зна се ко има највећу одговорност да у овој земљи не дође до грађанског рата и тоталног хаоса.

Само од тих који имају највећу одговорност зависи.
Да слажем се за смењиву власт мора пасти овај дило за почетак без немира и хаоса..А он иза себе оставио политичку пустош.Дале та СНС би се требала распасти на неколико мањих блокова или барем два јака блока.Ја не сумњам да још увјек имамо врхунске стручњаке који су на маргинама друштва јер их политика не интересује.

Није то по мени увреда, Босна као регионала одредница постоји колико и Рашка.Проблем је што се нама огадила прича око Босне јер су је суптилно преузели мухамеданци као њихов педигре али је то наравно далеко од истине.Котроманићи су били уклети антимухамеданци а данас се тамо некакакв Мујо из Какња куне у грб Контроамнића, нигдје везе.
Za Dnevnik, dodao bih da i vi Srbe iz Srbije nazivate Srbijancima, ma koliko oni mladih dobijali u nastojanju da objasne koliko je to u ovom konkretnom slučaju, ali i svakom drugom, skroz pogrešno. Ne pitaj me kako znam.

Да слажем се за смењиву власт мора пасти овај дило за почетак без немира и хаоса..А он иза себе оставио политичку пустош.Дале та СНС би се требала распасти на неколико мањих блокова или барем два јака блока.Ја не сумњам да још увјек имамо врхунске стручњаке који су на маргинама друштва јер их политика не интересује.

Та банда коју је он окупио око себе неће отићи мирно.

Za Dnevnik, dodao bih da i vi Srbe iz Srbije nazivate Srbijancima, ma koliko oni mladih dobijali u nastojanju da objasne koliko je to u ovom konkretnom slučaju, ali i svakom drugom, skroz pogrešno. Ne pitaj me kako znam.
Austrougaraki narativ koji fura danas i dosta jaka struja u Srbiji koja kaže mi smo Srbijanci.Ko su Srbijanci istorijski gledano?Jako nelogičan termin koji svjesno Srbe stavlja na ove i one.

Austrougaraki narativ koji fura danas i dosta jaka struja u Srbiji koja kaže mi smo Srbijanci.Ko su Srbijanci istorijski gledano?Jako nelogičan termin koji svjesno Srbe stavlja na ove i one.
Не лупетај. Још је Доситеј Обрадовић користио тај израз

Да... Срби из Босне су простодушни, и врло привржени вери... Знам то из личног искуства, а и сам сам полу Босанац...

Нешто су као Шумадинци, само простије и наивније...
Vremena su rutava i nisu za prostodusnost i naivnost.

Људи жељни да виде СПЦ која отворено стане уз истину.
narod oce pravdu i istinu, dosta vise licemerja i slihtanja zarad vila na dedinju, bazena i sl.

vlada pada, a i sa njom aljek siftar, profiterije moze samo da skrguce zubima, sad se pokazao nedostojan, ranioje je bio dobar, ali sada je pao. neka ide dosta je sluzio zlome!

Мени овдје на форуму Срби кажу да су Срби у Србији, а да сам ја Босанац из Босне, ако ћете се хватати у загребачко - ватиканско коло, нас слободно изоставите из игре.
ne možeš biti bosanac i da oćeš, takva nacija ne postoji niti je ikad.
kao ni srbijanac.
to što kažeš si u pravu, neko zaista želi da nas pocepa na sitne delove pa Srbi iz BiH su bosanci a Srbi iz Srbije Srbijanci, onda imamo vojvođane šumadince i kosovare.
e još jedino ovi iz CG da se nađu šta su :D

ne možeš biti bosanac i da oćeš, takva nacija ne postoji niti je ikad.
kao ni srbijanac.
to što kažeš si u pravu, neko zaista želi da nas pocepa na sitne delove pa Srbi iz BiH su bosanci a Srbi iz Srbije Srbijanci, onda imamo vojvođane šumadince i kosovare.
e još jedino ovi iz CG da se nađu šta su :D
Термини који су кориштени не као регионална одредница што би било разумљиво, већ управо у сврху подјеле Срба на једне, друге, треће...
До другог свјетског рата ти термини су врло ријетко употребљавани, Босанац скоро никако, Србијанац изузетно ријетко и то искључиво као регионалне одреднице, тек за вријеме комунизма ови термини се почињу интензивно употребљавати и то у сврху подјеле српског корпуса.
Занимљиво је то што Хрвати веома ријетко скоро никако не користе термин Босанци за своје сународнике из Босне.

Термини који су кориштени не као регионална одредница што би било разумљиво, већ управо у сврху подјеле Срба на једне, друге, треће...
До другог свјетског рата ти термини су врло ријетко употребљавани, Босанац скоро никако, Србијанац изузетно ријетко и то искључиво као регионалне одреднице, тек за вријеме комунизма ови термини се почињу интензивно употребљавати и то у сврху подјеле српског корпуса.
Занимљиво је то што Хрвати веома ријетко скоро никако не користе термин Босанци за своје сународнике из Босне.
pa naravno, ja sam sremac, čak nikad ni ne kažem da sam vojvođanin po regiji.
skontao sam odavno da nama ne trebaju neprijatelji. sami sebi skačemo u stomak a ovi samo dosoljavaju.
a da pa to bi bila velikosrpska hegemonija kada bi se svi oslovljavali sa Srbine

Back