Ne treba vam fakultet. Možete da naučite bukvalno bilo koju veštinu koju želite besplatno na internetu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.329
„Možete bukvalno da naučite bilo koju veštinu koju želite besplatno na Youtube. Možete postati vredna osoba za nekoliko meseci.
Pre samo nekoliko godina to nije bilo moguće. Ako ste imali sreće da ste rođeni u ovoj eri, iskoristite to u potpunosti." - Elon Musk

1733535692425.png

„Možete bukvalno da naučite bilo koju veštinu koju želite besplatno na Youtube. Možete postati vredna osoba za nekoliko meseci.
Pre samo nekoliko godina to nije bilo moguće. Ako ste imali sreće da ste rođeni u ovoj eri, iskoristite to u potpunosti." - Elon Musk

Pogledajte prilog 1653687
Ма наравно, каква школа, какво учење... Упишеш онлајн код Мирољуба, добијеш и титулу и знање с којим ти Нобел не гине.
Нажалост, неки клинци ће још и повјеровати у овакве будалаштине.

Mogu da kazem da ovo sigurno vazi za IT, sve oblasti. Veoma je cesta pojava da ljudi sa fakultetom budu pregazeni i zamenjeni nekim ko ima zavrsenu samo srednju skolu jer je kompetentniji. To je oblast koja se bas brzo menja i to sto je neko studirao pre 7-8 godina postaje dobrim delom irelevantno ako se ne usavrsavas.

Ali postoje neke oblasti gde mi je to nemoguce, prosto ne mozes da postanes hirurg tako sto si gledao youtube :p Bar ne jos uvek. Sigurno bih ga zaobisao :p

Ali postoje neke oblasti gde mi je to nemoguce, prosto ne mozes da postanes hirurg tako sto si gledao youtube :p Bar ne jos uvek. Sigurno bih ga zaobisao :p
Nije nemoguće. U pitanju su ljudi koji mogu biti izuzetno zainteresovani.
A ovde se poredi šta ti fakultet daje u poređenju sa šta je dostupno preko interneta - Da li možeš sam da načiš ono što te uče u školi (faksu).

Mask kao i uvek lupeta gluposti, ko njega sluša.
Istinu zbori. Prošle godine sam naučio Adobe InDesign. Youtube kurs, rad na "živom" projektu, monkey see monkey do, boom! Gotovo. Naravno, u pitanju su osnove, ali taman koliko mi je trebalo da sad mogu da pripremim projekat za štampu. Veština, tražena, naučena za 5 dana.

Mozda neku vestinu, ali ne i sve. Kako ces da postanes majstor elektricar, npr. ves masinu da popravis? A da, on ne zove majstore, on sve kupuje, pa "jadan" ne zna da ne moze sve.

O slozenijim stvarima da ne pisem. Nazalost, takvi danas "vode" svet.
To tek možeš da vidiš na internetu. Instrukcije postoje, aLi ne znači da svako može da uradi.

To tek možeš da vidiš na internetu. Instrukcije postoje, aLi ne znači da svako može da uradi.
Pa ne moze bas sve. Ima sijaset stvari koje su ubrzano objasnjene ali u reali nije bas tako lako (npr, krecenje, sprmanje kolaca...tu ipak treba i iskustvo). Mozda oko kompjutera ali daleko od toga da bilo koji zanat (vestina) moze da se nauci bas i samo sa interneta.

već pisah na jednoj temi-istorija može da se uči preko neta u školama nije potrebna uopšte-znate o čemu se radi kad je istorija u pitanju? neki nastavnici i profesori znaju i istoriju onakvu kakva jeste ali zbog školskog sistema i zbog straha od gubitka posla ne smeju da je propagiraju-postoje oni malo hrabriji koji daju hintove učenicima ili ih uče da sami zaključe neke stvari ali takvi su baaš retko...razni zanati isto i treba ukinuti odeljenja za iste...

Pogledajte prilog 1653687
daj mu da ti operiše srce

Pa ne moze bas sve. Ima sijaset stvari koje su ubrzano objasnjene ali u reali nije bas tako lako (npr, krecenje, sprmanje kolaca...tu ipak treba i iskustvo). Mozda oko kompjutera ali daleko od toga da bilo koji zanat (vestina) moze da se nauci bas i samo sa interneta.
A naučiće te neko u školi kako se to radi bez da probaš u praksi?

Back