Ne-tako-savršen tajming

• Začetnik teme Začetnik teme ledi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Emocije su postojale, i to tako jake da nisam verovala da čovek može tako nešto da oseti. Šteta što su bile jednostrane. E tu se onda povlači crta. S jedne strane, teško je boriti se za nešto kada znaš da je bitka izgubljena, a s druge, teško je preseći. Ali ipak biram drugu opciju. Bukvalno kao da skidaš flaster.

Ali ne radi se ovde o meni. Pitanje je u stvari šta tera ljude da se vraćaju nečemu što su sami prekinuli i očekuju da sve bude kao ranije.

Ne prekidam nesto olako i bez razloga... a ako sam prekinuo to znaci da je to gotovo i da vise nikad nece biti kao sto je bilo... U buducnosti moze biti samo neobavezan sex... Da li si sigurna da "on" ocekuje da ce sve biti kako je bilo ranije. ;)

Kao predatori koji namirišu svoj plen, tako postoje ljudi koji ˝namirišu˝ najgori trenutak da se ponove pojave u vašem životu...
Dan kada ste se probudili i shvatili da život ide dalje i bez njega/nje...
Dan kada ste osetili da je vreme da se trgnete iz apatije i besa, kada ste ukapirali da ni sav cinizam ipak ne može da vas odbrani od svih gluposti koje vam život priređuje...
Dan kada ste pomislili da ste najzad preboleli...

Kako osete da baš tada treba da se pojave, kada ste rekli sebi: ˝Dosta je bilo.˝?
Šta ih nagoni da pokušaju da se vrate u život nekoga koga su povredili?
Pokajanje?
Želja za novim početkom?
Ili čisto iživljavanje nad tuđim emocijama...

dopustio si nekom da ti udje u sustinu i posle trpis posledice...e tu ne budi sisa i odradi posao do kraja...prigrli lepo, odbaci ruzno i teraj dalje...a ako persona opet pozeli povratak,sa poslaganim kockicama, utvrdjenje se nece srusiti...i sve ti bude smesno kako si uopste toj osobi dopustio da ti kopa po dushi...:super:

Teska frustracija i sebicluk. Opis koji si dala je klasican opis zlostavljaca, a jedna jedina stvar koju zlostavljac ne moze da podnese u zivotu je da mu zrtva umakne za vo vjek vjekova. To ih izludjuje. Ni po koju cenu ne popustati pred zlostavljacem, jer se on nije promenio niti ce, ma kako sladadak i umiljat bio, ma koliko se shatro kajao, tepao, zvao, cimao... Bljak. Samo hoce svoju zrtvu nazad a ako bi je dobio jos gore i strasnije bi se izivljavao nad njom. Psihopatologija je to.

Kako osete da baš tada treba da se pojave, kada ste rekli sebi: ˝Dosta je bilo.˝? Šta ih nagoni da pokušaju da se vrate u život nekoga koga su povredili?Želja za novim početkom.
citirala sam i pitanja i odgovor.
odgovor je ono sto su mi oni rekli. nisam ostala dovoljno dugo da proverim sta su stvarno mislili. iz mog zivota covek moze da izadje samo jednom.

kako koga
ako te zanima budes strpljiva
i vreme to pokaze
i to u takvim situacijama mnogo brze nego u vezi
obicno u pitanju nije nista sto bi tebe odusevilo
znaju ljudi vrlo dobro zasto su raskinuli
i sta i zasto rade
a cesto bude i ocigledno
samo gledaj, i videces

Back