"Ne svedoči lažno..."

A ako nije prekršaj zapovesti onda može laganje, recimo u cilju obmanjivanja?
Ne,upravo to i kazem -nije dozvoljeno nikog obmanjivati i tako ga dovodeci ga do stanja ostecenog.
Dakle ne smes nikog prevariti radi cega bi on donosio pogresne zakljuccke i tako ga indirektno ostetio.
Isus nike bio prevarant jer nije cinio prevare,tako bar kaze Biblija i ja tako verujem.

Dakle iz Biblije je dokazano da Isus ne moze da laze niti je ikada pogresio na recima.
pa zasto ste onda odredjivali datum drugog dolaska, i jos vam lazni pravoslavci idu niz dlaku, kao znao je on samo je slagao da ne zna?

Често се дешава да очеви нешто држе у рукама и када им то деца затраже они им не дају говорећи: „Немамо оно што тражите“ и тада деца престану да плачу. Тако чини и Господ ...

„Чак ни ја не знам, до Отац Мој сам.“ Да Он сам добро зна за тај дан и час, сасвим је јасно, јер све што има Отац, има и Син.[18] Пошто Отац зна за тај дан, то сигурно зна и Син.
https://svetosavlje.org/tumacenja-svetog-evandjelja-po-mateju/27/
36. А о дану томе и о часу нико не зна, ни анђели небески, до Отац мој сам.

ne zna se koji su gori medju svima vama,. ili vi koji ste isli za laznim prorocima, ili lazni pravoslavci koji Hrista prave lazovom... pa i vi ste ga napravili lazovom, ako niko ne zna, odakle vama ideja da vi znate, tj, vas lazni prorok?

ajde posteno reci sta da vam radim svima vama, uospte ne gledajuci ko je ko, da li je moj ili nije moj?

apostol Petar za Isusa rekao: „On nikakav greh nije počinio, niti se prevara našla u njegovim ustima“ (Jovan 7:1-13 1 Petrova 2:22
Dakle, Isus nije rekao neistinu,niti je ikada izrekao laž,
lazni pravoslavci kazu da moze da lagi malko, ma da slaze i da ne trepne, to @RIA77 naziva ikonomijom
Често се дешава да очеви нешто држе у рукама и када им то деца затраже они им не дају говорећи: „Немамо оно што тражите“ и тада деца престану да плачу. Тако чини и Господ ...

„Чак ни ја не знам, до Отац Мој сам.“ Да Он сам добро зна за тај дан и час, сасвим је јасно, јер све што има Отац, има и Син.[18] Пошто Отац зна за тај дан, то сигурно зна и Син.

a šta misliš da ti lepo sve pravoslavce staviš na ignor i nastaviš da diskutuješ sa ovim sektašima?
vidim lepo ti ide
Pravoslavci su definitivno sektasi izvornog hriscanstva,stvarno me cudi kako do sada nisi primetila...!?
...otvori lepo Sveto Pismo i probaj tamo naci prakse koje i sama ocito imas pa ako ih nadjes onda povlacim rec ali ako ih stvarno nema ma koliko god ih trazila - onda "nema na cemu" ( ovo ukoliko se setis da mi zahvalis na ukazivanju).

Poslednja izmena:
Pravoslavci su definitivno sektasi izvornog hriscanstva,stvarno me cudi kako nisi do sada primetila...!?
...otvori lepo Sveto Pismo i probaj tamo naci prakse koje i sama ocito imas pa ako ih nadjes onda povlacim rec ali ako ih stvarno nema ma koliko god ih trazila - onda "nema na cemu" ( ovo ukoliko se setis da mi zahvalis na ukazivanju).
a jesi se našao prozvanim :D
kako se sami deklarišete :lol:

pa zasto ste onda odredjivali datum drugog dolaska, i jos vam lazni pravoslavci idu niz dlaku, kao znao je on samo je slagao da ne zna?

ne zna se koji su gori medju svima vama,. ili vi koji ste isli za laznim prorocima, ili lazni pravoslavci koji Hrista prave lazovom... pa i vi ste ga napravili lazovom, ako niko ne zna, odakle vama ideja da vi znate, tj, vas lazni prorok?

ajde posteno reci sta da vam radim svima vama, uospte ne gledajuci ko je ko, da li je moj ili nije moj?
To si nesto pomesao mi se ne bavimo time niti je postojao datum drugog dolaska
To je specificno za neke druge.

3 Mojsijeva 19
„’Ne širi klevete po svom narodu. Nemoj ničim ugroziti život svog bližnjeg. Ja sam Jehova.

Iza klevete se obično krije mržnja.

U u 1 Jovanovoj 3:15 čitamo: „Ko god mrzi svog brata, ubica je, a vi znate da nijedan ubica neće dobiti večni život.“

Bog Jehova je nakon zapovesti: „Nemoj ničim ugroziti život svog bližnjeg“, dodao: „Ne mrzi svog brata u svom srcu“ 3 Mojsijeva 19:17

3 Mojsijeva 19
„’Ne širi klevete po svom narodu. Nemoj ničim ugroziti život svog bližnjeg. Ja sam Jehova.

Iza klevete se obično krije mržnja.

U u 1 Jovanovoj 3:15 čitamo: „Ko god mrzi svog brata, ubica je, a vi znate da nijedan ubica neće dobiti večni život.“

Bog Jehova je nakon zapovesti: „Nemoj ničim ugroziti život svog bližnjeg“, dodao: „Ne mrzi svog brata u svom srcu“ 3 Mojsijeva 19:17
I dan danas imas toga ko je tu kriv za tu mrznju prema bliznjem pojma nemam

a šta misliš da ti lepo sve pravoslavce staviš na ignor i nastaviš da diskutuješ sa ovim sektašima?
vidim lepo ti ide
meni su svi ljudi isti, i - ni po babu, ni po stricevima;
ovaj robivek, videh i jasnu izvede iz takta, e sa njim ne bih vise gubio vreme, a i onaj grom mi vise nije zanimljiv, kao ni cb sto lazno tumaci, kao ne prorokuje

eto, stavi ti mene na ignore, nisi ti advokat pravoslavlja, a ja moram sve sto nije u redu da prozovem, ma od koga dolazilo

Back