(Ne)srećna sudbina PTT-KDS-a

• Začetnik teme Začetnik teme Dust
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dust

Domaćin
Banovan
Poruka
4.184
Pošto na "satelitskoj televiziji" niko ne obraća pažnju na sličnu temu, moram da se obratim vama, široj publici...
Potrebne su mi neke informacije... Evo o čemu se radi- javna je tajna da nekada najveći kablovski operater u zemlji- PTT-KDS lagano propada. Do 2003/4. godine niskim i pristupačnim cenama i velikom broju legalno distribuiranih kanala (to "legalno" se na njihovom sajtu www.kds.co.yu iz godine u godinu sve više ističe) privukli su veliki broj korisnika, pre svega na periferiji Beograda, kakva je Rakovica. Deo mreže je preuzet od drugih, starih operatera (Telefonkabl), a deo su i sami izgradili.
Pre tri godine, kada je zaostajanje, za tada samo jednim konkurentom (SBB-om) počelo (sada su po broju usluga daleko i iza Ikom-a), počelo je da se špekuliše kako će upravo SBB kupiti PTT. Vremenom je to prestalo, jer je PTT ponegde uveo neke nove usluge (Internet na Tošinom Bunaru i u delu Rakovice, Video nadzor). Međutim, početkom ovog leta, pojavio se jedan Marfijev zakon, obrazložen tragikomičnom markom opstanka na tržištu- rast cena usluga obrnuto je proporcionalan broju kanala u ponudi.
Ponovo su se javile stare špekulacije, a korisnici PTT-a sa vodom u ustima čekaju kad će moćni SBB preuzeti slabašni KDS (proverljivo na drugim forumima).
Sve mnogo podseća na poznatu "srpsku" tradiciju namernog obaranja nečije vrednosti pred privatizaciju (vlasnik KDS-a su, naravno, državne pošte), ali još se nigde zvanično ne spominje privatizacija. Da li neko ima bilo kakvu informaciju, ili link do nje?

Ne znam sta se desava oko privatizacije, ali znam oko usluga koje nam pruzaju.
Korisnik sam kablovske od samog pocetka ( Tosin Bunar ) od prvog dana pa do danas ( mrzi me da proveravam ali ima sigurno 3-4 god. a ko ne i vise ) nisu uveli ni jednu novu uslugu. Ono sto sam imao prilikom podpisivanja ugovora to imam i danas, od TV kanala uglavnom ubacuju neke bezveze koje i negledam. Jedino sta se konstantno menja je cena , ako se dobro secam pocetna je bila 160din a sada je 460. Jedino sto moram da priznam da je bilo vrlo malo prekida signala a i ako se desilo to otklone za par sati - to je jedina pozitivna strana.
Sve u svemu kao sto je vec receno , ponuda usluga svih ovih godina stoi u mestu dok drugi distributeri galopiraju.

Otprilike, bilo je isto i samnom... Samo, ja sam se prijavio krajem novembra 2002. godine, a dobio ga sredinom jula 2003. Ništa od novih usluga (ma ni radio), Internet se najavljuje tek za dalju budućnost, a Pay-TV je zaboravljen...

Danas sam dobio mail sledeće sadržine: " "Classic FMTV" je trenutno isključen zbog tehničkih problema i uskoro će biti vraćen u osnovni paket. Ускоро се очекују нови канали и услуге, надамо се већ у наредних месец - два дана. Могуће су измене у основном пакету канала, а у сваком случају ће бити уведени додатни пакети канала који ће се додатно и плаћати, о чему ће корисници бити обавештени на прикладан начин." Najjača je ta ćirilična latinica... :)

Back