- Poruka
- 99.041
Ево шта се десило једном човеку:
Мушкарац из Розвила спашен је у петак ујутру након што се залепио за даску на преносиву тоалету током температура испод нуле. Инцидент је, како каже, почео када је случајно сео у туђу мокраћу. „Било је толико хитно да сам само спустио панталоне и сео“, објаснио је човек. „У почетку сам мислио да је то само зној са моје задњице, али после минута сам схватио да сам заправо сео у туђу мокраћу. Успаничио сам се и покушао да устанем, али ми је кожа била смрзнута за даску.“
Срећом, други човек, Кори Вудраф из Макомба, зауставио се у близини да „остави децу на базену“ и чуо врискове. „Нисам могао ништа да урадим“, рекао је Вудраф. „Да га је убола медуза, можда бих се само попишкио по њему, али ово... ово је дефинитивно захтевало позив власти.“
Екипе хитне помоћи су брзо реаговале, а ХМП је превезао човека у локалну болницу, где су хирурзи извршили деликатан трочасовни захват уклањања пластичне даске.
Лекари су објаснили да примена топлоте није опција, јер је комбинација урина и ниских температура довела до тога да се кожа прилепи за пластику. Пацијент је задобио локализоване промрзлине на задњици, али се очекује да ће се потпуно опоравити, док су званичници подсетили становнике да буду опрезни када користе спољне објекте током екстремне хладноће.