Ne pripadam ti

poetessa

Legenda
Poruka
56.288
Vozim ja danas onaj moj bicikl i nešto razmišljam o jednoj drugarici, to jest o njenom psu.
...
U stvari razmišljam o njenom psu, koji više nije njen pas, a možda i nije bio nikad njen pas.
.
Elem, znate ima ljudi koji spašavaju napuštene životinje.
Kojima srce krvari kad vide nekog lutalicu na ulicu, pa jure da mu kupe neku hranu, burek, bilo šta.
Nekad ga čak i odvedu kući, dodele mu lep dom, njegovu ličnu kućicu, orglicu da zna kome pripada, tri obroka na dan i porciju svakodnevne pažnje i ljubavi.
..
Svaka sličnost sa ljudima je isključena ovde :lol:
...
Takva situacija je zadesila i moju drugaricu. Našla je napuštenog, čupavog psa na ulici. Dovela ga kući, pružila mu ljubav i pažnju. Imao je ogromno ograđeno dvorište sa travnjakom i on je sve to odbacio. Jednostavno, kada bi ga uhvatile one njegove bube ili nagon, on bi pobegao kroz onu ogradu, ostavio onaj lepo podšišani travnjak, pljunuo na 3 obroka dnevno i jurnuo sa onim srećnim psećim osmehom u slobodu. Nekad se vraćao svojevoljno, nekad bi ga ona i njen muž vratili kolima.
...
Ipak, posle jednog od tih svojih begova, više se nikad nije vratio.
...
Dok mi je pričala kako više nema psa, razmišljala sam o razlozima tog psa, ako se uopšte tako može reći za psa.
...
Sad ja vas pitam...

Razumete li Vi ovo ponašanje kod ljudi inače?
Da li se u čoveku inače stalno sukobljava izbor, da nekome pripada i da zadrži svoju slobodu?
Jeste li vi slobodni ili imate osećanje da pripadate nekome? Da li je moguć balans?
Da li ste Vi bili u situaciji ili možda želeli da se okrenete i sve ostavite za sobom?

Da li ste se Vi, kao ovaj moj pas iz priče, već trampili za topli dom, 3 obroka, znak pripadanja (burmu) i svakodnevnu porciju pažnje i ljubavi? Da li je to nekad dovoljno? A ako nije, kada nije?
...
I za kraj, recite mi samo da li u vama još kuca srce lutalice?

pa ako je nauchio da bude lutalica, a mator je pas,
teshko ga se mozhe nauchiti da bude u ogradjenom prostoru...
a shto se mene i teme tiche,
vrhunac ljubavi je dati voljenoj osobi slobodu...
sve ostalo ne valja...
imao sam priliku da se dobro udam, ali nisam...
prvo shto nisam hteo da se udajem, i da imam topli dom, tri obroka, redovan sex (koji je usput da pomenem bio fantastichan),
jer ta osoba nije bila prava...
drugo, nije bilo mesta slobodi...stalni pozivi, pitanja, zapitkivanja...
trece...nema trece...to je to...
iako, samo da naglasim, nisam pljunuo na tu ponudu...kao pomenuti pas...
od samog starta sam bio iskren i korektan, i tako je bilo i na kraju...

Није ми јасно то припадање, не разумем шта мислиш под тим?
mislim da sam iovako bila preopširna.
..
koliko pripadaš a koliko si slobodan kad si sa nekim?
...
trampio se već za pripadanje ili odabrao slobodu?
a možda si i dalje slobodan, čak i kad nekome pripadaš?
..
a možda si ti lutalica Aristokrata?

ne poznajem te, ne znam

..
...
..

ne poznajem te, ne znam

Тренутно сам слободан такорећи нисам у вези :lol: А то припадање ми није јасно. Јел то као:''Ја сам твој плишани меда, можеш самном да радиш шта хоћеш'',као неки вид претварања субјекта (мене) у објекат?

poetessice, lepa i originalna tema :cmok:

Dok sam bila mladja desavalo se da decko zeli da se vidjamo cesce, pa me tako cima,ja se ne javljam..itd. 2x nedeljno, u vrh glave.

Ne bih mogla da odgovorim potpuno na ovo pitanje, ali mislim da se to promenilo u medjuvremenu....
Volim da provodim vreme sama, i da se bavim sama sobom..ali u isto vreme i da su mi ukucani blizu.....
S tim, ne verujem da bi bukvalno -otisla.

Тренутно сам слободан такорећи нисам у вези :lol: А то припадање ми није јасно. Јел то као:''Ја сам твој плишани меда, можеш самном да радиш шта хоћеш'',као неки вид претварања субјекта (мене) у објекат?

interesuje me motiv Aristokrata?
..
zašto neki ljudi kao ovaj moj pas iz priče, dobiju sve, ali na kraju odbace sve, lutaju, skitaju?
..
"Plišani medo, :lol: upravo tako, a možda sa tobom ne može tako" :lol:

poetessice, lepa i originalna tema :cmok:

Dok sam bila mladja desavalo se da decko zeli da se vidjamo cesce, pa me tako cima,ja se ne javljam..itd. 2x nedeljno, u vrh glave.

Ne bih mogla da odgovorim potpuno na ovo pitanje, ali mislim da se to promenilo u medjuvremenu....
Volim da provodim vreme sama, i da se bavim sama sobom..ali u isto vreme i da su mi ukucani blizu.....
S tim, ne verujem da bi bukvalno -otisla.
hvala Pink :cmok2:

trenutno preteže kod tebe sloboda onda
..
pripadanje je na čekanju trenutno

normalno je da psi budu u prirodi i na ulici , da žive slobodni u svojim čoporima itd, nije normalno da pas živi u sobi sa ljudima, ili u nekom boksu, na lancu itd...
ali umovi ljudi koji žele sluge ili nekog za plasiranje emocija doveli su do te nezdrave simbioze ljudi i pasa, koji PETA osuđuje...

nikada nisam osećao da pripadam nekoj grupi, osim možda u osnovnoj školi...
duge samotnjačke šetnje mi prijaju
volim da idem gde me niko ne zna, da putujem po zemlji i svetu

ja sam kao taj pas, prekasno je za socijalizaciju

normalno je da psi budu u prirodi i na ulici , da žive slobodni u svojim čoporima itd, nije normalno da pas živi u sobi sa ljudima, ili u nekom boksu, na lancu itd...
ali umovi ljudi koji žele sluge ili nekog za plasiranje emocija doveli su do te nezdrave simbioze ljudi i pasa, koji PETA osuđuje...

nikada nisam osećao da pripadam nekoj grupi, osim možda u osnovnoj školi...
duge samotnjačke šetnje mi prijaju
volim da idem gde me niko ne zna, da putujem po zemlji i svetu

ja sam kao taj pas, prekasno je za socijalizaciju

mislim da nama ljudima neke očigledne stvari promiču redovno...takav utisak sam ja stekla sa tim psom
..
šta mi spasavamo nekad?
šta nudimo nekom?
sigurnost, dom, ljubav, hranu?
šta ako mu ništa ne treba, nego samo sloboda?
..
da li smo i mi ljudi takvi?

Imam suprotnu priču:
Kada su se moja deca odselila u svoju kućicu na slabo nastanjenoj periferiji, pronašao ih je, nepozvan, jedan pas. Jednostavno ih je usvojio! Iz dvorišta može da izađe kad god hoće ali to retko čini. Ne ide dalje od desetak metara i odmah se vraća!

..znači može sad malo pripadanja,
Ne može!
Pripadanje ne može "malo"! Sve ili ništa!
I mislim da se većina opredeljuje za "sve"!
Naravno, ako ima kome da se prepusti.
Jako slično kao kada padaš kao sveća - treba neko da te prihvati. Svi znaju koje su sve varijante moguće!

..
zašto neki ljudi kao ovaj moj pas iz priče, dobiju sve, ali na kraju odbace sve, lutaju, skitaju?
..

mozda je psicu iz tvoje price bas to "sve" sto je dobio na tacni zapravo uskracivanje njegovih iskonskih psecih sloboda...: ))
tri obroka dnevno, zabrana lajanja nocu i zavijanja na mesec, kucica na savrseno osisanom travnjaku, mozda i zenka koju je uz ceo taj luksuz "dobio" na parenje (kad ona hoce, a ne on kako to obicno i biva kod pasa:lol:...dakle ceo taj zivot nije "pseci" zivot vec iluzija slobode u ususkanosti konformizma.

Poslednja izmena:
..
..

Можда су тако навикли од малена, рецимо одрасли су скоро без родитеља, па су навикли да буду сами.

Такво припадање онда не ваља. Људи нису предмети да би некоме припадали. Вилијем Годвин, један од зачетника анархизма, каже да су присвојне заменице ''моје, своје'' одраз себичности код људи. Колико има истине у томе вреди размислити.

..
...
..

ne poznajem te, ne znam

ako zanemarimo pretpostavku da niko od nas nije sustinski slobodan,
u vezama je najcesci problem kada se to emotivno "pripadanje" preinaci u "menjanje"onog drugog i on/ona ce sigurno osetiti poriv za begom, ne zeleci da mu bude nametnut rezim promene.
zato sam i navela onaj pseci primer, nadajuci se da je poredjenje bilo razumljivo: )

Vozim ja danas onaj moj bicikl i nešto razmišljam o jednoj drugarici, to jest o njenom psu.
...
U stvari razmišljam o njenom psu, koji više nije njen pas, a možda i nije bio nikad njen pas.
.
Elem, znate ima ljudi koji spašavaju napuštene životinje.
Kojima srce krvari kad vide nekog lutalicu na ulicu, pa jure da mu kupe neku hranu, burek, bilo šta.
Nekad ga čak i odvedu kući, dodele mu lep dom, njegovu ličnu kućicu, orglicu da zna kome pripada, tri obroka na dan i porciju svakodnevne pažnje i ljubavi.
..
Svaka sličnost sa ljudima je isključena ovde :lol:
...
Takva situacija je zadesila i moju drugaricu. Našla je napuštenog, čupavog psa na ulici. Dovela ga kući, pružila mu ljubav i pažnju. Imao je ogromno ograđeno dvorište sa travnjakom i on je sve to odbacio. Jednostavno, kada bi ga uhvatile one njegove bube ili nagon, on bi pobegao kroz onu ogradu, ostavio onaj lepo podšišani travnjak, pljunuo na 3 obroka dnevno i jurnuo sa onim srećnim psećim osmehom u slobodu. Nekad se vraćao svojevoljno, nekad bi ga ona i njen muž vratili kolima.
...
Ipak, posle jednog od tih svojih begova, više se nikad nije vratio.
...
Dok mi je pričala kako više nema psa, razmišljala sam o razlozima tog psa, ako se uopšte tako može reći za psa.
...
Sad ja vas pitam...

Razumete li Vi ovo ponašanje kod ljudi inače?
Da li se u čoveku inače stalno sukobljava izbor, da nekome pripada i da zadrži svoju slobodu?
Jeste li vi slobodni ili imate osećanje da pripadate nekome? Da li je moguć balans?
Da li ste Vi bili u situaciji ili možda želeli da se okrenete i sve ostavite za sobom?

Da li ste se Vi, kao ovaj moj pas iz priče, već trampili za topli dom, 3 obroka, znak pripadanja (burmu) i svakodnevnu porciju pažnje i ljubavi? Da li je to nekad dovoljno? A ako nije, kada nije?
...
I za kraj, recite mi samo da li u vama još kuca srce lutalice?

Razumem, zarobili se i ako to nisu hteli pa pobegli kad se osvestili, dobro za njih bolje nego da su picketine koje su negde gde ne zele da budu
Ako covek zna sta zeli i drzi se toga nema problema nikakvih ali to je tesko, tesko je imati karakter i biti dosledan sebi jer je rizik da ostanes bez icega i sam preveliki za vecinu.
Ja ne pripadam nikome a sloboda mi ne zavisi samo od toga dal te neko s kim zivis drzi na lancu i yebe.Za slobodu je pored toga potrebno i dosta $$$ da ne zavisis od okolnosti.
Mozda ponekad al nit znam gde bi nit sta bi radio tamo kad stignem...ko sto rekoh da sam pun $$ to je druga stvar, onda imas slobodu svugde.
Nikad ne bi mogao tako da zivim, meni je to uzas najveci.
Ma jok kakva lutalica ja samo ne volim da putujem.

Imam suprotnu priču:
Kada su se moja deca odselila u svoju kućicu na slabo nastanjenoj periferiji, pronašao ih je, nepozvan, jedan pas. Jednostavno ih je usvojio! Iz dvorišta može da izađe kad god hoće ali to retko čini. Ne ide dalje od desetak metara i odmah se vraća!

Ne može!
Pripadanje ne može "malo"! Sve ili ništa!
I mislim da se većina opredeljuje za "sve"!
Naravno, ako ima kome da se prepusti.
Jako slično kao kada padaš kao sveća - treba neko da te prihvati. Svi znaju koje su sve varijante moguće!

pas papuchar:lol:

"pripadanje" koje nema prizvuk svojine i vlasnistva je u emotivnom smislu spajanje dve samosvesne jedinke, dve slobode u jedan zajednicki projekat:: )))

Uzas estrogena kojom odise ova uboga tema...
Ta zenska opsesija vezama i vezivanjem i decom psom kucom domom gnezdom
A garant ako ste iskrene prema sebi znate da tu motiv nije ni biologija ni zelja za potomstvom ni ljubav i sl gluposti nego jednostavno vam rekli da tako treba a vi prihvatile
I to ako nisu pragmaticniji razlozi
I posle takve se kukate qqq a delovao je tako fin na prvom dejtu
Sex zabava lepo vreme zajedno i razlaz bre
Shvatite da je svaka zajednica pa i ljubavna erozija u nastanku koja sve vise drobi odnos kako vreme prolazi

Uzas estrogena kojom odise ova uboga tema...
Ta zenska opsesija vezama i vezivanjem i decom psom kucom domom gnezdom
A garant ako ste iskrene prema sebi znate da tu motiv nije ni biologija ni zelja za potomstvom ni ljubav i sl gluposti nego jednostavno vam rekli da tako treba a vi prihvatile
I to ako nisu pragmaticniji razlozi
I posle takve se kukate qqq a delovao je tako fin na prvom dejtu
Sex zabava lepo vreme zajedno i razlaz bre
Shvatite da je svaka zajednica pa i ljubavna erozija u nastanku koja sve vise drobi odnos kako vreme prolazi

neki se vole zauvek.

Back