Ne moze Active mode u DC++

sevastokrator

Početnik
Poruka
19
Dok sam bio na Dail-up konekciji imao sam samo antivirus i uspevao sam da budem u Active mode.Od kada sam presao na kablovski internet pored Kaspersky antivirusa koristim i ZoneAlarm,ali nikako nisam mogao da budem u Active.Na kraju sam skino ZoneAlarm i ni tada nisam uspeo.Da li neko moze da mi pomogne?
Hvala

Verovatno ti IP nije Dynamic Public, već Static Private. Ako si na SBB-ovoj kablovskoj mreži, onda si sigurno iza NAT-a i od Active konekcije možeš da se oprostiš k'o baba od mladosti :cry:

Barem dok SBB ne udostoji svoje korisnike makar jednim pitanjem kakvu IP adresu žele.

Pozdrav

Pojednostavljeno - na net ne "izlaziš" sa svojom, jedinstvenom IP adresom, već imaš privatnu, nevidljivu za ostatak interneta. Svi ostali te vide iza "zajedničke" IP adrese, odnosno rutera. Otvoreni su samo portovi koje je odredio kablovski provajder, što znači da je i port preko koga DC funkcioniše zatvoren i džaba se mučiš.

Možeš eventualno da se žališ i tražiš da ti dodele dinamičku IP adresu. Mada, verovatnije je da dobiješ 7. na lotou. :cry:

Pozdrav

U okviru FlatHOMEPlus paketa SBB korisncima u Beogradu nudi javnu dinamičku IP adresi, sa svim (valjda) otvorenim portovima. 128kbps FlatHomePlus košta 1900 dinara.

FlatHOMEPlus *- Paketi su namenjeni pretežno kućnim korisnicima. Omogućeni su svi Internet servisi. Označena je maksimalna propusna moć koja se ostvaruje paketom, sa realnom IP adresom koja se dinamički dodeljuje korisnicima.Odnos brzine download/upload kod ove vrste paketa je 4:1.

Back