Ne mogu otvoriti Word dokument i trazi mi da uradim repair

LaMur

Početnik
Poruka
2
Imam dokument u MS Wordu 2003 koji sam sacuvao i na hard disku lap-topa i na USB disku. Medjutim, sada odjednom ne mogu da ga otvorim ni na laptopu ni sa USB-a. Trazi mi da uradim Repair.

Dovukao sam nekakva dva programa demo za repariranje fajla i pokusao da taj fajl repariram na drugom racunaru ali rezultati su ocajni.

Sta da radim? Tu mi je tekst, slike i tabele od oko 120-tak strana.

Unaprijed hvala na savjetima i pomoci
 
Neznam kakve si ti to pomocne programe koristio ali taj repair bi trebalo da odradiš iz samog worda (kad otvaraš dokument iz File->Open i označiš fajl klikneš na strelicu pored dugmeta Open, trebalo bi da imaš tu opciju)
Ne verujem da će ti reinstalacija office paketa pomoći, jer ako otvara druge dokumente normalno onda nije problem u programu nego u dokumentu ...
 
Brate imao sam isti problem... samo sto je kod mene bilo 170 strana! Poludeo sam...
Ali je bilo na Office-u 2000 Premium

Ali znas sta je bilo kod mene: Ja pokrenem da radim sa tim fajlom... otvori sve normalno i onda kada treba da snimi (onaj auto save sto ima) zbog nedostatka RAMA (imam samo 32 MB) izbaci me i moram da restartujem racunar. Onda posle restartovanja ne mogu da otvorim dokument... jednostavno kaze NE MOZE! Ne znam sta je tacno pisalo...

Sreca imao sam isti fajl vise puta narezan na CD-u pa sam ga iskopirao (nisam morao sve da kucam), ali ako imas slican problem, bolje uzmi da kucas sve ponovo nego da popravljas to...


Posle sam odvojio ceo dokument na vise dokumenta (jedan od deset strana, drugi od 20, treci od 10...) i sada radi normalno!


Hvala Bogu...


Ako nije mnogo veliki fajl prikaci ga na netu pa da vidim(o) da li se nesta moze uraditi...
 
Nadaj se samo da tim tvojim repariranjem nisi zaista zeznuo orginalni fajl jer u startu on definitivno nije bio oštećen iako nisi mogao da ga vidiš. Da ne objašnjavam previše u pitanju je pokvareni i zamrznuti temp fajl tog dokumenta. GZ je potpuno u pravu. Potreban je reinstal Office-a (uz čišćenje foldera prethodne instalacije). Doduše, možda može pomoći i jednostavno preimenovanje fajla. Ako nikako ne ide skini mali program WordViewer i sa njim probaj to da otvoriš. Normalno, ako uspeš, ponovo ga sačuvaj pod drugim imenom.
 
Simpaticna temica. Ja nikad nisam imao ovakvih problema na mojim masinama. Mozda zato sto koristim Office 97 umesto ovih "TURBO" izdanja POSLE 2000 godine... Medjutim, drugi su me cesto molili da im pomognem za njihove korumpirane *.doc fajlove. Elem, mozes dokument prekopirati na drugi racunar, sa ranijom verzijom office-a, pa probati da ga otvoris tako? Ili, doc fajl otvoriti sa total commanderovim listerom pa izabrati opciju View as text only, korisno da izvuces tekst iz ostecenog fajla ali sve ostalo - slike i tabele - gubis na taj nacin. Ako nista ne pomogne, posalji fajl mailom, zipovan, meni, mogu pokusati da ti isti repariram... ako nisi, kako rekose, ispario?

Brana
Sreetno!
:)
 

Back
Top