Ne ljutite se..

Neno

Elita
Poruka
21.946
Ne treba se ljutiti na one koji su nas izdali..
Naučili su nas kako samo biti oprezniji.
Ne treba se ljutititi na one koji su nas povrijedili..
Naučili su nas da smo jači nego što mislimo.
Ne treba se ljutiti na one koji su nas razočarali..
Naučili su nas da ne očekujemo previše.
Ne treba se ljuttiti na one koji nam nisu pomogli u teškom času..
Naučili su nas da u dobru imamo dosta prijatelja, a u zlu, ostajemo sami.

Sa ljutnjom često ne znamo šta da radimo, kako da se ponašamo.. „Šta mi vrijedi sad da se ljutim, kada je šteta već napravljena“. Trreba se ljutiti i time pokazati i sebi i drugima da neko ponašanje ili postupci nisu u redu i da ga nećemo i ne možemo tolerisati. Sa opravdanim razlogom se ljutimo na one koje volimo, poštujemo, cijenimo.. ljutnja je tada veća, "iskrenija", opravdanija jer ljutnjom joj dokazujemo da može (i treba) da promjeni svoje ponašanje, jer u suprotnom ako to ne shvati i time dokaže da je pokvarena, zla osoba umjesto ljutnje zaslužit će prezir.
Izbor je na nama, našeg karaktera, volje.. opravdano se ljutiti ili ne?

Poslednja izmena:
Ne treba se ljutiti na one koji su nas izdali.
Naučili su nas kako samo biti oprezniji..
Ne treba se ljutititi na one koji su nas povrijedili.
Naučili su nas da smo jači nego što mislimo..
Ne treba se ljutiti na one koji su nas razočarali.
Naučili su nas da ne očekujemo previše..
Ne treba se ljuttiti na one koji nam nisu pomogli u teškom času.
Sa ljutnjom često ne znamo šta da radimo, kako da se ponašamo.. „Šta mi vrijedi sad da se ljutim, kada je šteta već napravljena“. Trreba se ljutiti i time pokazati i sebi i drugima da neko ponašanje ili postupci nisu u redu i da ga nećemo i ne možemo tolerisati. Sa opravdanim razlogom se ljutimo na one koje volimo, poštujemo, cijenimo.. ljutnja je tada veća, "iskrenija", opravdanija jer ljutnjom joj dokazujemo da može (i treba) da promjeni svoje ponašanje, jer u suprotnom ako to ne shvati i time dokaže da je pokvarena, zla osoba umjesto ljutnje preovladat će prezir.
Izbor je nama, našeg karaktera, volje.. opravdano se ljutiti ili ne?
Lepo ti je ovo, Neno, samo pitanje je koliko su nas naučili, više su ubili naša osećanja, otupili ih.

Не може мене нико издати.
Једино се борим да не издам самог себе.
Љутња? Па сад...раније сам мислио да на неке особе не могу да се наљутим.
Грешка. Могу, и треба понекад...али без тешких речи.
Свакако никога нећу променити, нити желим. Мењам себе и своје понашање.

Ne treba se ljutiti na one koji su nas izdali..
Naučili su nas kako samo biti oprezniji.
Ne treba se ljutititi na one koji su nas povrijedili..
Naučili su nas da smo jači nego što mislimo.
Ne treba se ljutiti na one koji su nas razočarali..
Naučili su nas da ne očekujemo previše.
Ne treba se ljuttiti na one koji nam nisu pomogli u teškom času..

Sa ljutnjom često ne znamo šta da radimo, kako da se ponašamo.. „Šta mi vrijedi sad da se ljutim, kada je šteta već napravljena“. Trreba se ljutiti i time pokazati i sebi i drugima da neko ponašanje ili postupci nisu u redu i da ga nećemo i ne možemo tolerisati. Sa opravdanim razlogom se ljutimo na one koje volimo, poštujemo, cijenimo.. ljutnja je tada veća, "iskrenija", opravdanija jer ljutnjom joj dokazujemo da može (i treba) da promjeni svoje ponašanje, jer u suprotnom ako to ne shvati i time dokaže da je pokvarena, zla osoba umjesto ljutnje zaslužit će prezir.
Izbor je na nama, našeg karaktera, volje.. opravdano se ljutiti ili ne?
Jednoj osobi nikako nije jasno da kad sam ljuta, to nema nikakve veze sa njom. Nisam ljuta ni na sebe, već na stvari koje bi trebalo da rade super, a ne rade ništa dobro. I tako, moram skrivati ljutnju na stvari da ona osoba ne bi bila ljuta jer sam ja ljuta. 😏😱🫤

Śto sam stariji, to se ja znatno manje ljutim, ja sam svjestan da onda kada ću npr. biti na samrti , da tada neću moći vratiti vrijeme, ali neću moći vratiti niti u bilo kojim drugim situacijama, a na samrti realno ja mogu biti već i danas ili sutra, ili za pet tjedana, mjeseci, godina, ili za 20ak,25ak,30ak, a możda i preko 60ak, 65ak godina ako ću doćekati stotu ili ćak i iznad.

Izvrsna izjava koju sam ja prije par dana proćitao.

Svi ćemo umrijeti jednog dana - ali sve druge dane nećemo.

Ćak i taj dan kada dođe fizička smrt, i dio tog dana ćemo fizički biti źivi.

Back