(Ne)javljanje

limunada

Buduća legenda
Poruka
35.689
Čitam komentare o ovoj porodici sto je "nestala"u Grckoj i vidim da je mnogima normalno da se ne jave svojim bliznjim ako odu na put,da su sretno stigli na odrediste.Smatram to samozivim i sebicnim ponasanjem.
Zar je toliko tesko javiti se minut nekom ko o nama brine,da smo srecno stigli.Niko ne trazi da se javljas non stop.Vidjeli smo na primjeru onog nesrecnog covjeka koji je nestao na brodu,da se moze svasta dogoditi.
Mnogi se pravdaju time kako nekad nije bilo mobilnih,pa niko nije znao nista.Ali bas zato,sto sada ima i sto se vrlo lako mozes javiti,a ne javis da si dobro...to mi je cisti egoizam.
Da li se vi javljate svojima?

Čitam komentare o ovoj porodici sto je "nestala"u Grckoj i vidim da je mnogima normalno da se ne jave svojim bliznjim ako odu na put,da su sretno stigli na odrediste.Smatram to samozivim i sebicnim ponasanjem.
Zar je toliko tesko javiti se minut nekom ko o nama brine,da smo srecno stigli.Niko ne trazi da se javljas non stop.Vidjeli smo na primjeru onog nesrecnog covjeka koji je nestao na brodu,da se moze svasta dogoditi.
Mnogi se pravdaju time kako nekad nije bilo mobilnih,pa niko nije znao nista.Ali bas zato,sto sada ima i sto se vrlo lako mozes javiti,a ne javis da si dobro...to mi je cisti egoizam.
Da li se vi javljate svojima?
Svaki vikend odlazim kod svojih roditelja, 25km daleko. Svaki put kad se vratim od njih, javim da sam stigla.
Imam svakodnevni kontakt sa roditeljima i to mi je normalno. Jer koliko oni brinu da li sam ja ok, toliko i ja volim da znam da je sa njima sve u redu.
Volela bih da takav odnos sa mnom ima sutra i moje dete.

Svaki vikend odlazim kod svojih roditelja, 25km daleko. Svaki put kad se vratim od njih, javim da sam stigla.
Imam svakodnevni kontakt sa roditeljima i to mi je normalno. Jer koliko oni brinu da li sam ja ok, toliko i ja volim da znam da je sa njima sve u redu.
Volela bih da takav odnos sa mnom ima sutra i moje dete.
I meni je to normalno.Nikako ne razumijem ove kojih je bas briga.

Javila se devojčica i objasnila šta se dogodilo​

Porodica iz Jagodine koja ne nestala na putu za Grčku i za kojom se od juče traga je dobro.

- Devojčica se javila da je sve u redu i da nisu imali internet, ali od roditelja to baka nije čula. Javljeno je i policiji ovde u Grčkoj. Kada se čujemo i sa roditeljima od devojčice, javićemo nove informacije - naveo je u grupi Grčka Info Cipe Mile koji je u konaktu sa članovima porodice.
On je dodao i da se porodica nalazi u Limenariji.

Како их васпитамо тако ће се понашати. Нема ту мудровања.
Када путујем јавим се да сам стигла. Али нисам од оних који се сваки дан чује- шта си јео, када пишкио, када какио. Дави то. И убија драж квалитетног разговора.
Мени се син, иако нисам у земљи јавио да ће два дана бити у БГ. Није морао, али је имао потребу. И чувам тај однос тако што не давим сувишним питањима.

javljam se redovno uvek kad putujem i taj međusobni sistem komunikacije je uspostavljen sa svim članovima porodice važno nam je da jedni druge obavestimo da smo sigurno stigli na neku tačku...
ali danas se oko svega pravi drama pa ne shvatam šta se dogodilo porodici koja je krenula za grčku...
Negde jednostavno nema signala ili je mreža jako slaba,...ta "porodična krstarenja" brodom, ukoliko nisu savršene vremenske prilike i nema na brodu kapetana ili nekog stručnog osoblja, bolje izbegavati. Ti ljudi su svakako obučeni i za slučaj "ne daj bože".

Čula sam za tipa koji je na Sredozemnom moru poginuo u oluji sopstvenom jedrilicom. Bio je sam i obučen za upravljanje, ali eto,...!
Osmeliti se sam na krstarenje jahtom po Mediteranu,...razumem i avanturiste, ali treba uvek razmišljati "šta ako...".

to što imamo personalne telefone ne znači da baš svako u svakom trenutku treba da zna gde se nalazimo.
uostalom na pametnim telefonima postoji opcija da delite lokaciju, pa ako sa članovima porodice to uradite znaćete u svakom trenutku gde su čak i kada se ne čujete sa njima.
Ovde nije u pitanju svako i nije u pitanju svaki dan...nego samo da se jave blizim da li su dobro stigli.

ali za babu i dedu iz srbije mora da se obezbedi solidan protok mb/s da bi u svakom trenutku mogli da znaju gde su im voljeni...
Za babu i dedu u Srbiji bi mogao da se obavi telefonski razgovor dužine 20s, pa taman da košta i 50€. Jer gde je bilo para za letovanje, biće i za taj jedan poziv.
Ne mogu da zamislim da neko moj (a ni ja sama) ode negde i dva dana ne pronađe način da se javi i kaže da je dobro stigao, da ne brinem.
Ne treba više da zove do kraja letovanja, dok je tamo može da zaboravi i da postojim, ali da se ne javi da je stigao, to mi je u najmanju ruku nenormalno.

Za babu i dedu u Srbiji bi mogao da se obavi telefonski razgovor dužine 20s, pa taman da košta i 50€. Jer gde je bilo para za letovanje, biće i za taj jedan poziv.
Ne mogu da zamislim da neko moj (a ni ja sama) ode negde i dva dana ne pronađe način da se javi i kaže da je dobro stigao, da ne brinem.
Ne treba više da zove do kraja letovanja, dok je tamo može da zaboravi i da postojim, ali da se ne javi da je stigao, to mi je u najmanju ruku nenormalno.
Upravo tako.

Back