Ne interesuje me ni komunizam i kapitalizam i demokratiju i diktaturu itd.

picololeone

Legenda
Banovan
Poruka
51.779
Red je da i "taj korisnik" kaže koju.
Zamena za ideologiju je egzaktan ili tačan pogled na svet /pa i društveni/, a ne anarhizam, koji je samo još jedna u nizu tupavih ideologija, a spada među baš tupave.
Ja anarhista:hahaha::hahaha::hahaha:
Picolo, razumem aki si ljubiteljka ideologija, ili konkretno te i te, i, kao što piše i u postu: Nemam protiv.

Ali, umesto da brekćeš na ovoj temi kao traktor na dubokom oranju, možeš i malo da iskuliraš i porazmisliš. Nije grehz:)

Ma nisam ni ja neki "ljuti pobornik" bilo koje ideologije, ako i jesam, tobibila neka vrsta socijalizma, ali biti bez ideologije, makar kakve, nije ozbiljno a ni moguce.

A ti koristis ono nezadovoljstvo da proturis svoju,jer zapamti, svako ko je dosao na vlast imao je ideologiju. I ti to vrlo dobro znas.

Zato i smatram da si propagator, jer zelis vlast. Da ne zelis,pa i da ti poverujem(o).

picololeone

Legenda
Banovan
Poruka
51.779
Ali nekakva ideja, odnosno neki plan mora postojati

Neki smisao životu se mora dati, a to je upravo ideologija !

Jedino pogrešno je bilo to što je ideologija, ideja + logija umesto ideal+ logija (idealogija ili idealologija)

Dakle to nešto novo se ne okreće idejama jer su one uvek pogrešne, već idealima dakle idealizuje stvari..

Upravo tako!

I sad se nadje neki "pametnjakovic" koji u ime sopstvene vlasti protura zapravo svoju, novu ideologiju.

gost 159032

Veoma poznat
Poruka
12.404
Pa liči, ne kažem. Mogčlo bi da s ezove i funkciokratija. A moglo bi i da se ne zove nikako. Da je sreće ideologije bi nestale, kao što su nestale i u egzaktnim naukama, u kojima se "ne glasa šta je istina", nego se ona otkriva na osnovu relevantnih činjenica.

Ima ona kineska: "Nije bitno koje je macka boje, bitno je da lovi miseve" z:mrgreen:
Meritokratija lovi miseve, a moze da se nakalemi na skoro svaki sistem.

MikiMećava

Primećen član
Poruka
671
Mala grupa ljudi zvana Iluminati (prosvetljeni) vlada svetom iz tajnosti, upravo kroz podelu..ovo pričam xxx puta

niste shvatili da oni upravo žele da se vi ovde raspravljate

zajednički su nam interesi i zajednički nam je neprijatelj

a vi ovde napadate čoveka koji nešto pokušava da uradi

"baš je našao u Srbiji to da radi, haha"- takvi su otrpilike vaši komentari

Ne kažem da je ispravno napadati ga ili slagati se s njim ali je svakako ispravno delovati udruženo, bar do te mere dokle nam idu zajednički interesi..

picololeone

Legenda
Banovan
Poruka
51.779
Mala grupa ljudi zvana Iluminati (prosvetljeni) vlada svetom iz tajnosti, upravo kroz podelu..ovo pričam xxx puta

niste shvatili da oni upravo žele da se vi ovde raspravljate

zajednički su nam interesi i zajednički nam je neprijatelj

a vi ovde napadate čoveka koji nešto pokušava da uradi

"baš je našao u Srbiji to da radi, haha"- takvi su otrpilike vaši komentari

Ne kažem da je ispravno napadati ga ili slagati se s njim ali je svakako ispravno delovati udruženo, bar do te mere dokle nam idu zajednički interesi..

Ja tebe sad nis' ne razumem!

MikiMećava

Primećen član
Poruka
671
Nemas pravo da pises u siframa!

Kakvi iluminati,kakvi bakraci sad? Pa covek postavlja temu za temom da propagira neku svoju partiju koja je u najboljem slucaju utopija.

U najgorem anarhija.

Da li će on uspeti u tome ili ne, je još nepredvidivo

Zasvim izvesno je da će pokret sungezera (solarnih jogija ili gledača u Sunce) osvojiti svet, i tu ne možeš uticati to je proces koji se dešava nezavisno od tebe !

Tako i ovo da li će taj čovek uspeti, ne zavisi od tebe, niti od mene jer za sve postoji jedan veći plan

Imaš izbor:
-možeš da negiraš Tvorčevu promisao
- možeš da živiš po njoj, ovde i sada i učestvuješ u globalnom procesu..

picololeone

Legenda
Banovan
Poruka
51.779
Da li će on uspeti u tome ili ne, je još nepredvidivo

Zasvim izvesno je da će pokret sungezera (solarnih jogija ili gledača u Sunce) osvojiti svet, i tu ne možeš uticati to je proces koji se dešava nezavisno od tebe !

Tako i ovo da li će taj čovek uspeti, ne zavisi od tebe, niti od mene jer za sve postoji jedan veći plan

Imaš izbor:
-možeš da negiraš Tvorčevu promisao
- možeš da živiš po njoj, ovde i sada i učestvuješ u globalnom procesu..

Ti pises kao neki iluminat. Bez uvrede. Kakvi solarni procesi, kakvi bakraci, pa to nazvati jos Tvorcevom idejom sa takvom sigurnoscu? U najboljem slucaju - globalizam.U najgorem - sekta.

Necu se vise javljati na ovu glupu i sumnjivu temu.

Bosko_Buha

Primećen član
Poruka
910
Još čučni...
"Beograd -- Spoljni dug Srbije dostigao je krajem novembra 33,26 milijardi dolara, za 2,7 odsto više nego u oktobru, a čak 8,3 procenta više u odnosu na kraj 2008. godine.

Direktor Instituta za tržišna istaživanja IZIT Miloje Kanjevac kaže da se u odnosu na kraj 2000. godine spoljni dug Srbije uvećao čak 3,2 puta, jer je tada bio 10,83 milijardi dolara"..

MikiMećava

Primećen član
Poruka
671
Ti pises kao neki iluminat. Bez uvrede. Kakvi solarni procesi, kakvi bakraci, pa to nazvati jos Tvorcevom idejom sa takvom sigurnoscu? U najboljem slucaju - globalizam.U najgorem - sekta.

Necu se vise javljati na ovu glupu i sumnjivu temu.

A šta ako sam ja to upravo hteo ?

Po ovome se vidi da te je lako izmanipulisati, bojiš se tu nekakvih sekti,iluminata,globalizacije..
Ti izgleda nisi sigurna u sebe u ono u šta veruješ, jer inače niko ne bi mogao da te pokoleba..

Razmišljaj malo srce i videćeš promenu, videćeš da pišem istinu i da se ne bojim, to nije fanatizam to je čista ljubav - sve ostalo je laž !

gost 159032

Veoma poznat
Poruka
12.404

Bosko_Buha

Primećen član
Poruka
910
Na sajtu Narodne Banke 38.5% javni dug ( u koji nije ukljucen dug lokalnih samopurava i jos neki kurci) a ukupni dug 78% GDP-a. Za naplatu sledece godine drzavi dolazi cak 4.5 milijardi eura ,500 miliona kamate i 4 milijarde osnovni dug,..naravno to ne mogu da vrate ni pod tackom razno pa ce samo da plate kamate a ovih 4 milijardi ce da se refinansira tj preneti "In the future" da plati neko drugi.

Wind of change

Zainteresovan član
Poruka
331
Tako je!

Spretnima i sposobnima ni socijalizam nije nista smetao.

A rdjavima....smeta svaka dlaka.

A ti hoćeš da kažeš da sada u Srbiji postoji neko kome je sve potaman.Gde su ti spretni i sposobni?U redovima ispred narodnih kuhinja?Ili možda misliš na našu intelektualnu elitu koja kao da spava duboki zimski san,dok ovi šalabajzeri vuku celu zemlju u ambis.Na koga tačno misliš,na politički dzet-set koji je sve u crno zavio.I ko je to sada u ovoj zemlji sposoban a ko rđav?

Zoroastar

Domaćin
Poruka
3.783
Ma nisam ni ja neki "ljuti pobornik" bilo koje ideologije, ako i jesam, tobibila neka vrsta socijalizma, ali biti bez ideologije, makar kakve, nije ozbiljno a ni moguce.

A ti koristis ono nezadovoljstvo da proturis svoju,jer zapamti, svako ko je dosao na vlast imao je ideologiju. I ti to vrlo dobro znas.

Zato i smatram da si propagator, jer zelis vlast. Da ne zelis,pa i da ti poverujem(o).

Ako je ideologija to da pravo na vlast imaju oni koji mogu i hoće da narodu obezbede održiv pristojan život, onda i ja imam ideologiju. Ali, onda bi se sve moglo nazvati ideologijom, pa i tvrdnja da je zemlja okrugla (preciznije: elipsasta).
Tu i jeste razlika između ideologije i onoga što je tačno.
Po ideologiji izgleda da sve može da bude tačno. A to nije tačno.
Tačno je samo ono što je tačno.
Na vlast mogu doći i ovi i oni. Ali pravo na vršenje vlasti imaju samo oni koje sam pomenuo. I to je neporecivo. Kao okruglost zemlje.

Zar je želja, bolje reći: potreba da se dođe na vlast, kako bi se ostvarili svoji i interesi naroda, zločin?
Eto ti ga sad! Mene "optužuješ" za anarhizam (što me je, pravo reći, baš nasmejalo), a ovamo propagiraš tipično anarhistički stav averzije i odijuma prema svakom ko hoće na vlastz:)

Znači li to da bi trebalo ukinuti i takmičenje za dolazak na vlast, pa i vlast samu? Lele, kakav anarhizam:zelenko::fotograf:

Bolja Srbija

Ističe se
Poruka
2.378
Vidim da se po forumu potežu i povlače i podugo traju teme u kojima se "lome koplja" oko raznoraznih ideja i idelogija.
Nemam protiv. Ko voli, neka izvoli.
Mada, ako pošteno pogledamo sve te, levičarske, desničarske, demokratske, antidemokratske, monarhističke i druge ideologije nam nisu donele ništa dobro.
Ali zato su donosile zlo. I to u izobilju.
Jedan, premda ne jedini, vid zla su bile, a nažalost, i ostale deobe i podele: na karađorđevićevce i obrenovićevce, na partizane i četnike, na patriote i nepatriote,na evrofile i rusofile, na.... pitaj boga više koje i kakve.
Lično sam, i svi oni koji se slažu sa mnom, opredeljen pronacionalno, ali ne i nacionalistički, što smatram i realnim i zdravorazumskim stavom.
Srbin sam. Samo ne mislim da mi je to alfa i omega, nego normalno stanje.
Nikome ne bih ostao dužan ko bi me samo zato što sam Srbin smatrao lošim. Niti smatram da sam dobar samo zato što sam Srbin.
Jesam za socijalnu uravnoteženost, u kojoj ne bi bilo siromaštva i bede, ali nisam levičar, niti me interesuju levičarske bajke i balalajke.
Pred Bogom smo jednaki, ali međusobno nismo, osim u onom smislu u kojem niko nema prava da gospodari tuđom dušom i životom.
Jesam za to da bogatstvo i uticaj pripadaju sposobnima, ali nisam desničar. Niti verujem u desničarske, a pogotovo šovinističke, nebuloze.
Uostalom, još minuli vek je pokazao ograničenost, tupavost, pa i zlost svih ideologija.
Ni demokratija nije "sveta krava" ili "savršenstvo bez mana". Ni Eu. Ni Rusija.
U Srbiji sam i hoću da u njoj pristojno živim kao Srbin, da se bogatim na osnovu sopstvenoih sposobnosti i zalaganja.
I zalažem se da u Srbiji narod živi pristojno, a ne u ovakvim uslovima.
I znam i da i kako to može da se ostvari.

Ali ideologije me ne interesuju.
A vas?

Hm ...pa i to je ideologija .......ovo crveno ......