"NE GLASAJTE ZA MANIPULATORE " !!!

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.537
" NE GLASAJTE ZA MANIPULATORE "

Dobro se udubite u lik i delo Borisa Tadića, Tomislava Nikolića, Ivice Dačića, Vojislava Koštunice, Čedomira Jovanovića, Mlađana Dinkića, Šešelja, Čanka, Draškovića i drugih brojnih lidera i liderčića i njihovih stranačkih kadrova po dubini vlasti, i donesite odluku u skladu sa ovim što piše u ovom tekstu

U prošlom broju naveo sam spremnost da ću Vam, ukoliko eventualno niste sigurni da li ćete na narednim izborima da glasate i za koga, u ovom broju pomoći u toj dilemi.
Za razliku od tipova poput Mrke, Mlađe, Jeremića i drugih srpskih političara naše pozicije i opozicije koji mnogo obećavaju, a skoro pa nijedno obećanje ne ispunjavaju, mi pojedini kolumnisti za razliku od njih to činimo, iako ponekad nisam siguran ko je gori po ovo naše društvo, da li političari ili novinari i medijski gloduri.
Prvo poneku reč da kažem o stavovima, motivima i profilima, pa ćemo doći i do imena.
Kad je reč o građanima kao presudnom faktoru u oblikovanju srpske vlasti, s obzirom na to da su građani njegovo veličanstvo birač, treba imati na umu osnovne kategorije birača posmatrane u odnosu na njihove stavove.
To su birači:
a) ostrašćeni, stranački sigurni glas, b) neopredeljeni do samih izbora, c) apstinenti.
Kad govorim o motivima birača podelio bih ih u tri kategorije koje se razlikuju po motivima: a) ideološki, b) pragmatični, c) koristoljubivi.
E sad, ukoliko ste po stavu osoba iz a i c kategorije onda i Vi snosite deo odgovornosti za ovakvo očajno stanje u našem društvu koje traje praktično decenijama unazad. Zašto? Zato jer birač poklanja poverenje političaru, tj. partiji, pa ukoliko ta ličnost ili partija ne uzvrati na dato mu poverenje zastupanjem interesa građana i uspešnim vođenjem države, pokrajine, opštine ili mesne zajednice, na korist društvene zajednice i države, a Vi ponovo birate iste, ili pak odete u apstinente, onda Vi niste racionalan birač, a tamo gde su birači neracionalni vlast je neodgovorna. Ukoliko po motivima pripadate biraču kojeg opredeljuju kategorije pod a i c ne znam šta bih Vam rekao sem da nam spasa nema. Ideološka ostrašćenost u Srbiji, gde nijedna partija nema ideologiju, jeste katastrofalna percepcija, istovetno katastrofalna kao i ukoliko je motiv koristoljublje. To dovodi do zaključka da je našem društvu preko potreban birač po stavu b, neopredeljen do samih izbora i po motivu b pragmatičan. U suprotnom ćemo imati katastrofalnu političku elitu koja je najbolja slika katastrofalnog birača, a s obzirom na to da je proteklih decenija uspeh u ovoj zemlji bio deficitaran, biće da je dobar deo odgovornosti na nama kao biračima i neophodno je da se i mi menjamo, a ne da to očekujemo samo od drugih, u ovom slučaju političara.
Naši ultranacionalisti koji zagovaraju nebesku Srbiju, kao i naši ultraliberali koji zagovaraju nebesku Evropu, nisu političke snage i figure koje će nam doneti nešto dobro. Neće, sve su to mahom političari manipulatori, a nama treba profil političara državnika
Da pređem sad na političare. Prema profilu političara podelio bih ih na kategorije: a) političari manipulatori, b) političari izvršioci, c) političari državnikci. Ovde je stvar malo komplikovanija, odmah da kažem, jer je za pravilnu percepciju neophodno biti dobro informisan i analitičan kako bi ove pod a i b detektovali i ni za živu glavu ne biste glasali za njih. Zašto? Sad ću Vam objasniti. Postoje tri preovladavajuća motiva za bavljenje politikom u Srbiji danas. Motivaciju političara podelio bih ovako: a) kriminalni motivi, b) isključivo lični interesi, c) društveno i državno posvećeni. Tako je političaru manipulatoru motivacija kriminalna, dok je političaru izvršiocu motivacija isključivo vezana za lične interese. To Vam sasvim jasno objašnjava da glasajući za ta dva profila srpskih političara ne da ćemo nešto da dobijemo, ne da će svojim radom nešto da privrede i donesu u kuću, već će najverovatnije i to malo što posedujemo da nam iznesu iz kuće, a da mi ni ne budemo svesni ko nam je ugasio svetlo. Glasajte samo za profil političara državnika kojeg motiviše posvećenost za osvarivanje prvenstveno interesa građana, društva i države, koji u toku svog mandata ne misli isključivo na sledeće izbore, već na sledeće generacije. Da li je bitno koja je partija u pitanju? Skoro pa i da nije, pod uslovom da vodite računa o svemu gore navedenom. U prevodu to znači da ni naši ultranacionalisti koji zagovaraju nebesku Srbiji, kao i naši ultraliberali koji zagovaraju nebesku Evropu, nisu političke snage i figure koje će nam doneti nešto dobro. Neće, sve su to mahom političari manipulatori, a nama trebaju političari državnici. Zato se dobro udubite u lik i delo Borisa Tadića, Tomislava Nikolića, Ivice Dačića,Vojislava Koštunice, Čedomira Jovanovića, Mlađana Dinkića, Šešelja, Čanka, Draškovića drugih brojnih lidera i liderčića i njihovih stranačkih kadrova po dubini vlasti, i donesite odluku u skladu sa ovim prethodno spomenutim. Ukoliko Vam neko od spomenutih ili njihovih kadrova ispunjavaju gore navedene kriterijume – glasajte za njih. Ukoliko ne ispunjavaju ne glasajte samo da biste glasali, jer niste topovsko meso. Odnosno, u tom slučaju i treba da budete topovsko meso bez prava na kritiku bilo koga i bilo čega. Istina, gore spomenute kriterijume u vidu birača i političara, stavove, motive i profile koji su preko potrebni našem društvu danas možete bar kad je o onim najistaknutijim ličnostima nabrojati na prste jedne ruke. Isto tako možete na prste jedne ruke nabrojati i odgovarajuće ličnosti od najnižih nosioca vlasti do najviših, sasvim dovoljan broj da se ti malobrojni podrže kako bi se pokrenulo menjanje ove žabokrečine u kojoj smo mi birači do sada mnogo puta bili saizvršioci, da bude paradoks bude veći, u zločinu prema nama samima.

Sa : http://www.akter.co.rs/politikaprint/3570-ne-glasajte-za-manipulatore.html

A sada , uozbiljimo se !
Mozda nam je ovo , pred sledece izbore i - poslednja prilika !
Sa zaduzenoscu zemlje i mestu u svetu po korupciji - upravo tako .

Glasajte za dobre ili nemote glasati = Tadić ostaje na vlasti.

Ne mora niko da mi dokazuje da su političari po defoltu pokvarenjaci i manipulatori. Za manje zlo već dugo glasam. Tako ću i ovog puta : za Tomu cevčicu. Tadić mora da padne. Dok mu još nije palo na pamet da izglasa rezoluciju da presuda generalima Gotovini i Markaču nije presuda Hrvatskoj.

I tako se u ovu zemlju, koja je nekad bila zemlja sušte čestitosti, uvukla odvratna korupcija, o kojoj ću kasnije duže govoriti jer je ona zarazila posebno one među vama koji se oholo nazivaju "inteligencijom zemlje". Tako ste obistinili Bizmarkove reči koji je, kada ga je neko upitao za mišljenje o srpskom narodu, tokom Berlinske konferencije 1878. godine, rekao: "Ako u Srbiji sretnete čoveka koji nosi košulju preko pantalona, možete se u njega pouzdati. To je čestita i poštena ljudina. Ako, međutim, košulju upasuje u pantalone, on postaje lopuža".

Vi, koji pred bogatim i moćnim ugnjetačem niste hteli da ga odbacite, sada gubite taj ponos pred bogatstvom, pred novcem. Istina, nekadašnji duh još postoji na selu, ali u gradovima caruje novac. Koliko sam puta gledao kako se vaši najmoćniji ljudi klanjaju bogatstvu? Milioner, koji je za vreme rata mešao pesak i brašno i isporučivao ga vojnicima što su se borili i ginuli za vašu slobodu i koga je sud za to i osudio, danas je još bogatiji i svemoćan, a vi mu laskate. A prema meni, nekada bogatom, koji sam, pored budućnosti, žrtvovao i to bogatstvo, vaše vođe odnose se kao prema nametljivcu jer sam, radi vas, od sebe načinio novog siromaha. Eh, kad bi još imao ono bogatstvo, skidali bi mi šešir ne udaljenosti od 500 metara!

Kada vam je zlato, tokom dugih vekova uskraćivano, najzad postalo dostupno, suviše vas je opčinilo, i zbog te opčinjenosti izgubili ste mnoge veome plemenite osobine koje ste imali, a koje, uostalom još srećemo kod ljudi kojima je dalek život vaših "intelektualnih gradova". Smatram da je, kod pojedinaca, neka karakterna osobina nestala pod tuđim uticajima, samo potisnuta i ona se ponovo može javiti. Ono što se dešava u pojedincu mora se dešavati i u zajednici. Zato sam ubeđen da se vaše dobre osobine, koje ste imali, ponovo mogu iskazati ako to iskreno želite.

Rudolf Arčibald Rajs

:rtfm:

Glasajte za dobre ili nemote glasati = Tadić ostaje na vlasti.

Ne mora niko da mi dokazuje da su političari po defoltu pokvarenjaci i manipulatori. Za manje zlo već dugo glasam. Tako ću i ovog puta : za Tomu cevčicu. Tadić mora da padne. Dok mu još nije palo na pamet da izglasa rezoluciju da presuda generalima Gotovini i Markaču nije presuda Hrvatskoj.

Glasaj Tomu - kao da si glasao za Botu.

A kad vidis da si se zahebo, PRC - uveli dvopartijski sistem - nema nazad :eek:

Bre, bre... znaci ni SRS da ne verujemo, a? :kafa:

Ovo neka opsta kampanja sirenja politickog defetizma i pasivnosti, kao da neko planira, s oprostenjem, da nam uvali krunu :per:

Ili hoće da nam uvale petokraku i novog tita ,na ovom spisku za odstrel osim komunista iz sps-a i Dačića trebalo bi da se nalaze i nova komunistička partija,jesu mali ali su jako štetni

Back