Ne davimo Beograd: Izjavom o Starom savskom mostu Šapić se preporučuje režimu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

комшија

Stara legenda
Poruka
83.612
1603325698458.pngNe davimo Beograd: Izjavom o Starom savskom mostu Šapić se preporučuje režimu

Najnovijom izjavom da je Stari savski most ruglo koje treba ukloniti, Aleksandar Šapić pokazuje svoje pravo lice naprednjačkog poslušnika i još jednom se preporučuje vladajućem režimu za najviše državne funkcije, ocenila je večeras građanska inicijativa Ne davimo Beograd.Ne davimo Beograd: Izjavom o Starom savskom mostu Šapić se preporučuje režimu 1


Piše: FoNet/Danas Online 21. oktobra 2020. 23.47 Izmenjeno: 22. oktobra 2020. 00.51


Samo jedan dan posle ručka sa Aleksandrom Vučićem, Šapić je iznenada postao nadležan za pitanja sa opštine na kojoj je predsednik, iako je za celo trajanje mandata predsednika opštine Novi Beograd uspeo da se ne meša u sopstveni posao, navedeno je u saopštenju te inicijative.

Komentarišući Šapićevu izjajvu da je skanjanja „rugla od mosta“, Ne davimo Beograd naglašava da je „Stari savski most funkcionalna saobraćajna veza koju dnevno koristi više od 30.000 vozila, a njegov istorijski značaj zaslužuje da on bude zaštićen i nazvan po učitelju Miladinu Zariću koji ga je 1944. godine spasao od razaranja“.

„Šapić sa otvorenim nipodaštavanjem govori o tim činjenicama i značaju koji ima most koji je preživeo nacistička razaranja, a za izgovor koristi objektivno loše stanje u kome se on nalazi. Ali za takvo loše stanje kriva je gradska vlast koja je dozvolila da most bude zapušten. Upravo tu vlast Šapić u svojoj izjavi podržava“, naglašava Ne davimo Beograd, podsećaući kako to „nije prvi put“ da se Šapić „stavlja na stranu gradske vlasti koja razara naš grad“.

„Za sve vreme svog mandata predsednika opštine Novi Beograd on je svesno ignorisao probleme uzurpacije savskog priobalja, obimnu nelegalnu gradnju na Savskom nasipu i divlju gradnju širom opštine Novi Beograd. U toku izborne kampanje Šapić se istakao potpunim ignorisanjem brojnih afera i kršenja zakona od strane Srpske napredne stranke, na koje nikada nije ukazao, a čak se i hvalio svojim držanjem po strani. Sada vidimo da je razlog za to Šapićeva ambicija da učestvuje u vlasti zajedno sa SNS“, ocenila je Inicijativa Ne davimo Beograd.

Šapiću istovremeno zameraju „uličarski žargon kojim je više puta vređao aktiviste Ne davimo Beograd kada bi mu ukazali na probleme opštine koju vodi“ „Ne davimo Beograd poziva građane da nam se pridruže u borbi da oslobodimo naš grad od kriminalne naprednjačke ekipe i njihovih satelita kako bi Beograd postao dobar grad za sve. Zajedno to možemo!“, navedeno je u saopštenju.

Predhodno je Aleksandar Šapić izjavio je u emisiji „Pregled dana“ na Nova S da je za sklanjanje Savskog mosta i za pravljenje novog na njegovom mestu.
„Na tom mestu treba da ostane, samo ne taj most. Ja sam za sklanjanje ovog rugla od mosta, na kojem ne postoji čovek koji nije izbušio makar pet puta gume, most koji ne može da primi broj automobila na nivou 1950. godine, most za koji ne znate kada prelazite preko njega da li će da se sruši ili stvara veću buku“, naveo je Šapić.
On je rekao da podržava plan grada Beograda o pravljenju novog mosta, koji će da poveže Novi Beograd.

„Kroz njega će da se uđe u tunel. Video sam taj plan. Treba da izađe u 29. novembra i da potpuno izmeni saobraćajnu sliku Beograda. Beograd se toliko razvija da je neophodan jedan daleko funkcionalniji most“, izjavio je Šapić.

On je naveo da Savski most, kada je napravljen, nije imao nikavu vrednost, ni kulturnu ni istorijsku.
„Bio je čelični most koji su napravili Nemci da bi prebacili teško naoružanje. Tačno je da je stari učitelj skinuo mine, ne zato što mu je bilo dosadno i zato što je most bio lep, već zato nije mogao da pređe na drugu stranu reke. Spletom nesrećnih okolnosti taj most je preživeo 80 godina i kamo sreće da smo ga ranije sklonili“, izjavio je Šapić.


link


Стари савски мост има свој историјски значај, а у саобраћајним шпицевима преко њега пређе више од 60 000 возила. Сваки покушај његовог уклањања је вандализам. Београђани ће својим телима да бране Стари савски мост! Међународне организације попут Europa nostra _е помоћи ће Београђанима у одбрани Старог савског моста.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.