Не дам да због педера падне Влада

gost 186118

Veoma poznat
Poruka
10.118
Ли­дер Је­дин­стве­не Ср­би­је Дра­га­на Мар­ко­ви­ћа – Пал­ма бур­но је ре­а­го­вао на из­бор геј ак­ти­ви­сте Бо­ри­са Ми­ли­ће­ви­ћа у ГО СПС-а. У раз­го­во­ру за „Прав­ду“ ка­же да се ни­је сми­рио и да се по том пи­та­њу не­ће сми­ри­ти.
– Ми смо пар­ти­ја па­три­јар­хал­них љу­ди и не мо­же­мо да при­хва­ти­мо да не­ко ко се јав­но де­кла­ри­ше као геј су­тра има не­ке функ­ци­је ис­пред ЈС и ко­а­ли­ци­је ко­јој при­па­да­мо. А ко­а­ли­ци­ју због ње­га не­ће­мо да рас­ки­да­мо.

Баш сте то­ли­ко про­тив ге­је­ва?

– Ма, шта ме се ти­чу. Њих ни­ко не угро­жа­ва. Ни­ко не кр­ши њи­хо­во пра­во на сек­су­ал­но опре­де­ље­ње. Али, не­ка то бу­де у њи­хо­вим спа­ва­ћим со­ба­ма, а не на ули­ца­ма, у ин­сти­ту­ци­ја­ма. Ко при­ча, осим ових су­лу­дих естрад­них зве­зди­ца о свом сек­су­ал­ном, али нор­мал­ном жи­во­ту. Ни­ко нор­ма­лан. То је ин­тим­на ствар. Ја не­ћу да не­ко ко­ри­сти ко­а­ли­ци­ју ко­јој при­па­дам за про­па­ган­ду не­чег про­тив­при­род­ног.

Мно­ги ће вам за­ме­ри­ти на ис­кљу­чи­во­сти?

– Ни­сам ис­кљу­чив. Ево, упра­во на­пу­штам са­ста­нак при­вред­ни­ка Ја­го­ди­не са из­у­зет­но ја­ком при­вред­ном де­ле­га­ци­јом Хр­ват­ске, ко­ју пред­во­ди њи­хов ам­ба­са­дор и чи­ји је глав­ни по­тен­ци­јал­ни ин­ве­сти­тор пред­став­ник „Ра­де­та Кон­ча­ра“. Идем у Бе­о­град, да гла­сам у Скуп­шти­ни, да бу­дем 126. јер не­ћу да због пе­де­ра пад­не Вла­да.

Не­ки ка­жу, да има прав­де и објек­тив­но­сти, мо­гли би­сте да кон­ку­ри­ше­те за „нај­гра­до­на­чел­ни­ка“.

– Мо­гао бих. За­вр­ши­ли смо го­ди­ну са су­фи­ци­том оп­штин­ског бу­џе­та, гра­ди­мо 14 згра­да, за­вр­ши­ли смо две ин­ду­стриј­ске зо­не и че­ка­мо ин­ве­сти­то­ре. Има­мо зна­чај­ну при­вре­ду, по­љо­при­вре­ду, Пе­да­го­шки фа­кул­тет, че­ти­ри при­ват­на и упра­во нам је до­шао и „Ме­га­тренд“. То­ком го­ди­не има­ли смо 500.000 ту­ри­ста, пр­во­ли­га­ше…

Во­ди­те по­љо­при­вред­ни­ке по европ­ским зе­мља­ма да ви­де ка­ко ра­де дру­ги…

– Да. Ни­ка­да ис­под сто­ти­ну, и ни­ка­да са­мо из Ја­го­ди­не. Би­ли смо у Мо­скви, Бе­чу, Па­ри­зу, три пу­та у Грч­кој.

Има­те и дру­ге „би­се­ре“, због ко­јих вас не­ки во­ле, а не­ке сте на­љу­ти­ли ка­да сте се од­ри­ца­ли не­ких ма­те­ри­јал­них ко­ри­сти?

– Ми­сли­те на за­ра­де и при­ви­ле­ги­је?

Ре­ци­мо.

– Не при­мам пла­ту, не­мам са­вет­ни­ке ни слу­жбе­ни ауто­мо­бил. Ни је­дан члан град­ске вла­сти та­ко­ђе не при­ма пла­ту, као ни од­бор­ни­ци. Ни­ко не­ма пра­ва на слу­жбе­но во­зи­ло. Њих смо усту­пи­ли бо­ле­сни­ма. Не­ма пут­них тро­шко­ва, ни днев­ни­ца. Бо­нус за мо­бил­ни је из­ме­ђу 1.000 и 1.500 ди­на­ра. Ина­че их цен­тра­ла бло­ки­ра. Ко­ле­ге у дру­гим гра­до­ви­ма има­ју из­ме­ђу 30 и 40 хи­ља­да ди­на­ра. Ми озбиљ­но схва­та­мо кри­зу и ште­ди­мо.

Back