"Ne bacajte bisere pred svinje"

ukoliko
e sad to što ti pišeš da "staviti dušu pred svetinom" to je već koliko sebe vrednuješ.
zašto je recimo u nz savle sebi dao ime pavle (mali), zato što se nije video da vredi i sve što je govorio je govorio o hristu i njega veličao.
ko je spreman danas da unizi sebe a uzvisi boga.
Bog Tvorac svih duša i svetova je prirodno beskonačno više vrednosti od čoveka..nema tu čovek šta da uzvišava ili unižava....samo lažnim bogovima je potrebno da ih čovek uzvisi a taj vernik koji se unižava i priča za sebe kako je bezvredan i ništavan tipično to radi da bi se uzvisio jer očekuje nagradu u vidu raja..njegov motiv nije iskren...njegov motiv je koristoljublje i sujeta...pravi Bog mislim prezire takve sujetne kukavice i licemere...ne kaže se džabe da onaj koji hoće da sačuva dušu svoju izgubiće je...a to je tako jer vođen takvim motivima nastupa iz koristoljublja i sujete..njegova ljubav prema bližnima i Bogu je onda laž....on nije dobar nego dobrica..osakatio je sebe radi spasenja duše i večnog života a takav osakaćen to ne zaslužuje..Pavle je primer takvog patetičnog licemer vernika...Hrišćanstvo je učenje sa zamkama...nije za svakoga dobro da ga proučava
pa od dobrih misli ne mogu rđava dela da se tvore i obrnuto.
a pošto pričamo o hrišćanstvu, svaka rđava misao je već greh u srcu.
dobar je samo onaj ko dela iz ljubavi prema svima...greh je sve što ide protiv ljubavi...greh nije nešto za šta će ljudima biti suđeno...greh je greška u rasuđivanju a prevazići greh odnosno greške u mišljenju su lekcije koje neko treba da nauči u ovom ili u sledećim životima...

Poslednja izmena:
Bog Tvorac svih duša i svetova je prirodno beskonačno više vrednosti od čoveka..nema tu čovek šta da uzvišava ili unižava....samo lažnim bogovima je potrebno da ih čovek uzvisi a taj vernik koji se unižava i priča za sebe kako je bezvredan i ništavan tipično to radi da bi se uzvisio jer očekuje nagradu u vidu raja..njegov motiv nije iskren...njegov motiv je koristoljublje i sujeta...pravi Bog mislim prezire takve sujetne kukavice i licemere...ne kaže se džabe da onaj koji hoće da sačuva dušu svoju izgubiće je...a to je tako jer vođen takvim motivima nastupa iz koristoljublja i sujete..njegova ljubav prema bližnima i Bogu je onda laž....on nije dobar nego dobrica..osakatio je sebe radi spasenja duše i večnog života a takav osakaćen to ne zaslužuje..Pavle je primer takvog patetičnog licemer vernika...Hrišćanstvo je učenje sa zamkama...nije za svakoga dobro da ga proučava
Ovaj mi je pasus sadržajan, baš. Mislim za sebe da sam hrišćanka.. a to je stoga što sam već godinama "zaljubljena" u Hrista i sav onaj opus što se nalazi u Pismu... Ne prema delima, prema delima i nisam nešto, no onako srcem, prema simpatijama. No, sa druge strane, shvatam da je Bog mnogo veći od bilo kakve naše pomisli, jer ograničeno ne može nikada shvatiti neograničeno.

A o ovome što sad citiram baš sam i sama mislila, i to ne samo ja, stoji u hrišćanskoj literaturi. Naime, kažu da je najveće iskušenje za vernika biti veštački dobar, skroman, ponizan.. to neki ljudi vežbaju. Jer oni to žele, ali ne idu iz srca, već su skromni tako da ljudi to vide, ili bezvredan sam i ništ kao scena, kao nešto što oni žele i misle ako se tako ponašaju da su deo sve te priče...

Sujeta je najveći "greh" jer je kako bi to rekli žargonski zaj.eb. To su i kukavice kako si napisao, jer se ne mogu suočiti sa svojom istinskom malenkošću, sa svojim licemerstvom itd. E za to je Isus rekao "primili su svoju platu", oni su dakle primili "platu" od drugih ljudi za sve to i ne mogu očekivati "pohvalu" od Boga. Iliti, oni nisu duhovno uzrasli, samo glumataju.

Ja stoga više volim da me meću među grešnike, često podupirem takve glasine svojim ponašanjem. Prija mi više to društvo od elitnih vernika. Da se ne bih uzvisila i primila svoju platu.

I ovo što kažeš takav nije dobar već dobrica... tako je, o tome već duže i pišem. E sad apostol Pavle, u tom delu se ne bih složila sa tobom. On je jedini apostol koji je bio zaista obrazovan, no svestan da mu je to često omča gordosti, pa je namerno sebe uniživao da se ne bi gordio... imao je on svoje poteškoće. Ali nam je ostavio opus jednog vernika koji se bori koliko može..
dobar je samo onaj ko dela iz ljubavi prema svima...greh je sve što ide protiv ljubavi...greh nije nešto za šta će ljudima biti suđeno...greh je greška u rasuđivanju a prevazići greh odnosno greške u mišljenju su lekcije koje neko treba da nauči u ovom ili u sledećim životima...
ne samo u rasuđivanju, rekla bih falinka duše. mišljenje je samo jedna, poprilično uska stvar, već je potrebno preumljenje.

kako ja da nekog spašavam pričajući mu?
vidiš to protestantske sekte rade.
Ако се слажеш, само патријарх Павле и слични људи су спашавали људе својом појавом и ћутањем. Већина људи својом појавом (на пример ја) не приводи људе спасењу.

ne zaboravi da postoje i divlje svinje... bome krdo divljih svinja u šumi je opasiji kažu i od krda vukova, koji pre pobegnu. Srela sam ih na Južnom Kučaju, ima ih po planinama. Uopšte nisu bezazlene.
Divlje svinje su definitivno agresivne i toga radi one nisu pogodne da im se ljudi priblize a jos manje da metnu bilo sta pred njih stoga bice ipak da je Isus govorio o pitomim svinjama (koje su ujedno i potpuno drugacija vrsta od divljih) .

Bog Tvorac svih duša i svetova je prirodno beskonačno više vrednosti od čoveka..nema tu čovek šta da uzvišava ili unižava....samo lažnim bogovima je potrebno da ih čovek uzvisi
Ovo je mozda tvoje licno misljenje ali ne i Biblisko jer tamo nalazimo jasne instrukcije da trebamo slaviti Boga Nebveskoga.
Evo to dokaza:

Pjevajte mu i slavite ga; kazujte sva čudesa njegova.
Psal. 117,1Hvalite Gospoda svi narodi, slavite ga sva plemena;
Psal. 136,1Slavite Gospoda, jer je dobar; jer je dovijeka milost njegova;
Psal. 136,2Slavite Boga nad bogovima; jer je dovijeka milost njegova.
Psal. 136,3Slavite gospodara nad gospodarima; jer je dovijeka milost njegova;
Psal. 136,26Slavite Boga nebeskoga; jer je dovijeka milost njegova.

greh nije nešto za šta će ljudima biti suđeno...
Pogresno.
Evo sta kaze Biblija:

2 Kor.5,10;
"...Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovu, da primimo svaki što je koji u tijelu činio, ili dobro ili zlo;"

greh je greška u rasuđivanju
Opet pogresno.
Biblija jasno navodi da je greh bezakonje i koji cini greh zapravo cini bezakonje.
Evo ti dokaza:

1 Jov.3,4:
"...Svaki koji čini grijeh i bezakonje čini: i grijeh je bezakonje..."

Poslednja izmena:
Ovo je mozda tvoje licno misljenje ali ne i Biblisko jer tamo nalazimo jasne instrukcije da trebamo slaviti Boga Nebveskoga.
Evo to dokaza:

Pogresno.
Evo sta kaze Biblija:

2 Kor.5,10;
"...Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovu, da primimo svaki što je koji u tijelu činio, ili dobro ili zlo;"

Opet pogresno.
Biblija jasno navodi da je greh zapravo bezakonje i koji cini greh zapravo cini bezakonje.
Evo ti dokaza:

1 Jov.3,4:
"...Svaki koji čini grijeh i bezakonje čini: i grijeh je bezakonje..."
Da si ti Bog tvorac svih svetova i duša da li bi mao potrebu da te slave? Ne bi.jer ne zavisiš od toga da li te slave i da li ti prinose žrtve. Samo bi radoznalo posmatrao šta razmišljaju, osećaju i rade ta mala stvorenja koja si stvorio...
A da si bog? onda bi bio ljubomoran i zahtevao bi da te slave i da ti prinose žrtve jer od toga zavisi tvoj opstanak kao boga..što više vernika to jača tvoja energija u odnosu na druge bogove...
Da si Bog da li bi imao potrebu da kažnjavaš?
A da si bog koji želi apsolutnu moć u dešavanjima na Zemlji?

Poslednja izmena:
Da si ti Bog tvorac svih svetova i duša da li bi mao potrebu da te slave? Ne bi.jer ne zavisiš od toga da li te slave i da li ti prinose žrtve. Samo bi radoznalo posmatrao šta razmišljaju, osećaju i rade ta mala stvorenja koja si stvorio...
A da si bog? onda bi bio ljubomoran i zahtevao bi da te slave i da ti prinose žrtve jer od toga zavisi tvoj opstanak kao boga..što više vernika to jača tvoja energija u odnosu na druge bogove...
Da si Bog da li bi imao potrebu da kažnjavaš?
A da si bog koji želi apsolutnu moć u dešavanjima na Zemlji?
Tvoje je pitanje potpuno neosnovano (obrati paznju da ne kazem pogresno,lose ili ne znam kakvo) jer smo mi ljudi stvorenja stoga ne mozemo umisljati da smo na rangu stvoritelja.,,
Nase je da slusamo ono sto Bog trazi od nas ljude a ne da stavljamo pod znak pitanja Njegove zahtjeve.
Mozda je pravo pitanje zasto bi tebe recimo smetalo slavljenje Boga Nebeskoga !???

a vidi
koji je naš cilj na kraju ovog života?
pa ako neko veruje u vaskrsenje i hrista on će se uniziti a veličaće Oca kao što je hristos radio isto za Oca.
i sad ti svojim tumačenjem želiš da raskrinkaš pavla kao vccb otkrivenje (lažno) :D
ne, to je samo tvoje lično tumačenje ne i hrišćansko.
ako je tvoj cilj da otkloniš sujetu da bi ti u sledećem životu bilo bolje ili da se podigneš na viši nivo ili bilo šta drugo, onda po tebi i ti to radiš iz čiste samokoristi.

Tvoje je pitanje potpuno neosnovano (obrati paznju da ne kazem pogresno,lose ili ne znam kakvo) jer smo mi ljudi stvorenja stoga ne mozemo umisljati da smo na rangu stvoritelja.,,
Nase je da slusamo ono sto Bog trazi od nas ljude a ne da stavljamo pod znak pitanja Njegove zahtjeve.
Mozda je pravo pitanje zasto bi tebe recimo smetalo slavljenje Boga Nebeskoga !???
kako znaš da je bog u koga veruješ stvarno Bog a ne samo bog koji se hrani tvojom energijom? Antički svet je bio pun takvih bogova i nisu bili izmišljeni...svaki narod je imao svoje bogove...Čime te je ubedio? Obećanjem o večnom životu ili zastašivanjem paklom?

Ако се слажеш, само патријарх Павле и слични људи су спашавали људе својом појавом и ћутањем. Већина људи својом појавом (на пример ја) не приводи људе спасењу.
ne znam da li je pavle svojom pojavom spasio neke ali je čovek imao ogromno poštovanje među ljudima i nije ga narod džabe proglasio svecem. on je svojim životom pokazao kako se može biti hrišćanin i u moderno doba, a pritom nositi titulu poglavara crkve.
jer moć opija.

a vidi
koji je naš cilj na kraju ovog života?
pa ako neko veruje u vaskrsenje i hrista on će se uniziti a veličaće Oca kao što je hristos radio isto za Oca.
i sad ti svojim tumačenjem želiš da raskrinkaš pavla kao vccb otkrivenje (lažno) :D
ne, to je samo tvoje lično tumačenje ne i hrišćansko.
ako je tvoj cilj da otkloniš sujetu da bi ti u sledećem životu bilo bolje ili da se podigneš na viši nivo ili bilo šta drugo, onda po tebi i ti to radiš iz čiste samokoristi.
gde se Hristos unizio u odnosu na Oca?
moj cilj je da se razvijam..., cilj tipičnog hrišćanina je da spasi dupe i bude među malobrojnima koji su spaseni a ne kažnjeni

zamisli sebe kao Oca koji ima hiljadu dece i tvrdi da ih sve voli a decu ima da bi izabrao jedno koje ga slavi i bespogovorno sluša da živi a ostale da zatvori u podrum za vek vekova..Kakav je to Otac? Prodali su ti zlog oca pod plaštom Oca, boga pod plaštom Boga..I nije ti Isus prodao tu priču nego Pavle i kompanija koja je ustvrdila da je Jahve Otac o kome je reč i spojila dve religije u jednu....

Poslednja izmena:
ne znam da li je pavle svojom pojavom spasio neke ali je čovek imao ogromno poštovanje među ljudima i nije ga narod džabe proglasio svecem. on je svojim životom pokazao kako se može biti hrišćanin i u moderno doba, a pritom nositi titulu poglavara crkve.
jer moć opija.
Кад чујеш шта муслимани кажу о њему види се да је био поштован. Ми остали говоримо, а он је проповедао и ћутањем.

kako znaš da je bog u koga veruješ stvarno Bog a ne samo bog koji se hrani tvojom energijom? Antički svet je bio pun takvih bogova i nisu bili izmišljeni...svaki narod je imao svoje bogove...
Tako sto verujem onom sto pise u Bibliji a ona je za mene zapisana Bozja rec !!!

Čime te je ubedio? Obećanjem o večnom životu ili zastašivanjem paklom?
Ni jednom ni drugom vec ljubavlju koja se dokazala zrtvom Isusa Hrista na krstu Golgotskim...ne samo da je tamo Isus razapet za sve ljude nego i za mene licno - On je platio za MOJE grehe i MENI je dao sansu da budem deo NZ-og Bozjeg naroda a to je izuzetno vredna privilegija koja se treba samo iskusiti da bi se pravilno razumela !!!
U kontekst ovoga,dodao bih samo jedan Bibliski tekst koji me bukvalno "podize sa zemlje"kad god se budem zaglibio u nekom 'blatu":

Isa.49,15.16:
"...Može li žena zaboraviti porod svoj da se ne smiluje na čedo utrobe svoje? A da bi ga i zaboravila, ja neću zaboraviti tebe.
Gle, na dlanovima sam te izrezao; zidovi su tvoji jednako preda mnom..."

Poslednja izmena:
šta predstavlja vino kad Isus govori o njemu?
Ovo ti je neka ideja za spamovanje teme ili si se odjednom probudio iz nekog "teoloskog sna" i onako izgladneo,trazis sto god se nabrzinu moze "pojesti"...!?? :D
Inace,sto se tice vina konkretno,mislim da smo imali interesantnu diskusiju sa Nezgodnim i Glasnikom ,da se ne ponavljamo...prelistaj malo ovaj pdf i naci ces puno odgovora cak i na nepostavljena pitanja... :)

Ovo ti je neka ideja za spamovanje teme ili si se odjednom probudio iz nekog "teoloskog sna" i onako izgladneo,trazis sto god se nabrzinu moze "pojesti"...!?? :D
Inace,sto se tice vina konkretno,mislim da smo imali interesantnu diskusiju sa Nezgodnim i Glasnikom ,da se ne ponavljamo...prelistaj malo ovaj pdf i naci ces puno odgovora cak i na nepostavljena pitanja... :)
vino je učenje Hristovo..
Matej 26,26I kad jeđahu, uze Isus hljeb i blagoslovivši prelomi ga, i davaše učenicima, i reče: uzmite, jedite; ovo je tijelo moje.
Matej 26,27I uze čašu i davši hvalu dade im govoreći: pijte iz nje svi;
Matej 26,28Jer je ovo krv moja novoga zavjeta koja će se proliti za mnoge radi otpuštenja grijeha.
Matej 26,29Kažem vam pak da neću otsad piti od ovoga roda vinogradskoga do onoga dana kad ću piti s vama novoga u carstvu oca svojega.

a šta Isus kaže za vino?
Matej 9,16Jer niko ne meće nove zakrpe na staru haljinu; jer će zakrpa odadrijeti od haljine, i gora će rupa biti.
Matej 9,17Niti se ljeva vino novo u mjehove stare; inače mjehovi prodru se i vino se prolije, i mjehovi propadnu. Nego se ljeva vino novo u mjehove nove, i oboje se sačuva.

Meh je vera. Vino je učenje. Isus je tražio od svojih učenika da ne stavljaju njegovo vino odnosno njegovo učenje u stare mehove odnosno u staru veru..a Pavle i kompanija su baš to uradili.... nije hteo da njegovo učenje bude zakrpa na Jehovinoj haljini a oni su baš to uradili...

Mislim da ste otišli malo dalje nego što je pitanje u temi 😁
Ali nema veze

večeras ću počitati šta se pisalo od kad nisam bila tu pa bih volela nešto u vezi s tim...
Za sad, ja bih uvek poštovala šta neko veruje, jer su pitanja verovanja jako lična stvar i tu smo svi osetljivi. No, odgovorila bih samo na ovo što nema veze sa temom, no je napisano:

Evo to dokaza:

Možda je pitanje terminologije, ali i nijanse su važne. Držim da nismo dobili instrukcije da "treba" slaviti Boga, već to radi onaj ko je pun ljubavi... I ovi citati iz Psalama su izrazi ljubavi koje je David imao prema Bogu. Ono kad nekog voliš, pa si oduševljen njim. Tako da ovo nije zapovest o slavljenju ! Zamisli da se ja volim sa tobom i zapovedim ti da se meni raduješ, ili da o meni pričaš lepo. to je nonsens. Meni barem deluje površno gledanje na neko biće kao što je On. Ali to su pitanja srca, ne razuma, i teško će se tu ljudi složiti.

Držim da nismo dobili instrukcije da "treba" slaviti Boga, već to radi onaj ko je pun ljubavi... I ovi citati iz Psalama su izrazi ljubavi koje je David imao prema Bogu. Ono kad nekog voliš, pa si oduševljen njim. Tako da ovo nije zapovest o slavljenju !
Date su instrukcije itekako
Ова бића су такође била одговорна за уклањање покривача магле која је постојала на небу. Тако су људи први пут видели звезде. Користећи запрепашћење народа, Читаури су рекли следеће:
„Од сада људи на Земљи морају да верују да је Бог на небу и морају да раде ствари на овој Земљи како би угодили Богу који је на небу.

У почетку су људи веровали да Бог живи на Земљи, јер је све израсло из ње. Међутим, човечанство сада верује да на небесима обитава краљевство .
Веровање да је наш Бог населио подземно царство старо је хиљадама година и веровало се да је заправо жена. Због тога је названа „Космичка мајка“

Afričke legende razotkrivaju pravu istinu o Bibliji

Tako sto verujem onom sto pise u Bibliji a ona je za mene zapisana Bozja rec !!!

Ni jednom ni drugom vec ljubavlju koja se dokazala zrtvom Isusa Hrista na krstu Golgotskim...ne samo da je tamo Isus razapet za sve ljude nego i za mene licno - On je platio za MOJE grehe i MENI je dao sansu da budem deo NZ-og Bozjeg naroda a to je izuzetno vredna privilegija koja se treba samo iskusiti da bi se pravilno razumela !!!
U kontekst ovoga,dodao bih samo jedan Bibliski tekst koji me bukvalno "podize sa zemlje"kad god se budem zaglibio u nekom 'blatu":

Isa.49,15.16:
"...Može li žena zaboraviti porod svoj da se ne smiluje na čedo utrobe svoje? A da bi ga i zaboravila, ja neću zaboraviti tebe.
Gle, na dlanovima sam te izrezao; zidovi su tvoji jednako preda mnom..."
zabrinjavajuce

Back