NBA objavila konačan spisak za Ol-star

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
377.330
Nešto više od dve nedelje pred održavanje Ol-stara u San Francisku (15-17. februar), NBA liga je objavila konačan spisak zapadnog i istočnog tima.
Srbiju će ponovo predstavljati Nikola Jokić, koji je sedmu godinu uzastopno izabran od strane navijača.
Ovog puta, za razliku od prethodnih sezona, nalazi se na samom vrhu jer je imao najviše glasova u višemesečnoj trci.
Na drugoj strani, u timu Istok, najviše glasova dobio je još jedan Evropljanin, Grk Janis Adetokumbo.

Tim Zapada: Nikola Jokić, Šej Gildžes-Aleksander, Lebron Džejms, Stef Kari, Kevin Durent, Entoni Dejvis, Entoni Edvards, Viktro Vembanjama, Alperen Šengun, Džejms Harden, Džejlen Vilijams i Džeren Džekson Džunior.

Tim Istoka: Janis Adetokumbo, Džejson Tejtum, Donovan Mičel, Karl Entoni-Tauns, Džejlen Branson, Tajler Hiro, Kejd Kaningem, Demijan Lilard, Džejlen Braun, Ivan Mobli, Darijus Garland i Paskal Sijakam.

Već sam prokomentarisao sastave ovogodišnjih Ol Star timova ali ajde i ovde ću.

Recimo pomalo mi je iznenađenje poziv Džejlena Vilijamsa iz Oklahome kao i Evana Moblija iz Klivlenda (iako ajde znam da se uvek forsiraju te vodeće ekipe sa najboljim skorom), takođe možda malo iznnađenje što je iz Indijane dobio poziv Paskal Siakam umesto Tajrisa Halibartona koji je bio učesnik 2 prethodna Ol Stara (Siakam doduše već ima 2 Ol Star nastupa ali kao član Toronta , ovo mu je prvi Ol Star u dresu Indijane), takođe eto recimo nema ni Devina Bukera, Tajlera Hiroa sam očekivao (iako je nekima možda iznenađenje).
Naravno nećemo pominjati Luku Dončića koji je povređen kao i recimo Džoela Embida koji isto vuče neku povredu i koji više ne igra nego što igra i koji je od početka sezone odigrao možda tek 10-ak utakmica.

Inače oni koji su najviše oštećeni , takoreći “opljačkani” i koji su definitivno zaslužili poziv su pre svih Domantas Sabonis , mislim da najbolji skakač lige (koji je pritom već 2 sezone zaredom bio najbolji skakač lige a biće verovatno i sad treću sezonu zaredom prvi skakač lige + ima 21 poen u proseku kao i 6,6 asistencija i pritom je i treći ove sezone u ligi po broju zabeleženih tripl-dablova odma iza Jokića i Lebrona kao i već trostruki Ol Star) je jednostavno morao da bude tu, takođe i njegov saigrač DiAron Foks isto je itekako zaslužio nastup i mislim da je sramota da nisu pozvali nijednog od njih dvojice iz Sakramenta , takođe mislim da je i za Kajrija Irvinga trebalo da bude mesta (pogotovo sad kad je Luka Dončić povređen i kad Dalas nema svog predstavnika), takođe mislim da se to isto može reći i za Dža Morenta , takođe mislim da možda i Džamal Marej zaslužuje da se napokon nađe na Ol Staru, ali pre svih mislim da su definitivno najviše oštećeni Sabonis, DiAron Foks, Kajri Irving kao i timovi Sakramenta i Dalasa koji ostaju bez svog predstavnika na Ol Staru ove godine.

Što se tiče Istoka, mislim da je najviše zakinuti Tajris Meksi, Franc Vagner i Trae Jang (trenutno najbolji asistent lige), kao i recimo večito potcenjeni Nikola Vučević koji ove sezone ima lagano 20+10 u proseku (i to ima već konstantno 20+10 u proseku ono skoro 15-tu sezonu zaredom) i koji mislim da nije propustio nijednu utakmicu u sezoni, mislim da je dosta bolji igrač i da više zaslužuje poziv nego recimo Evan Mobli bez obzira što je Klivlend prvi tim na Istoku ove sezone.

Inače mislim da je zaista vreme da Ol Star rostere prošire sa 12 na 15 igrača koliko mislim da bi bilo i idealno i optimalno, ovako svake godine stiče se utisak da se neko "prošvercovao" a neko nepravedno ostao uskraćen za Ol Star nastup.

Back